Svenska
Gamereactor
nyheter
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy 2 tycks utvecklas med Unreal Engine 5

Avalanche Software söker personal med kunskap om Epic Games senaste grafikmotor, så det verkar som vi kan hoppas på mycket bättre grafik...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att säga att Hogwarts Legacy blev en enorm succé, vore i det närmaste en underdrift. Efter åratal av strulig utveckling och förseningar samt hot om bojkotter från folk som är kritiska mot J.K. Rowling - så slutade det med att spelet blev 2023 års mest sålda spel. Och inte nog med det, det fick även genomgående fina betyg.

Utvecklarna flaggade tidigt för att Hogwarts Legacy skulle vara en komplett upplevelse och att det inte var något DLC på gång, och det antas att utvecklingen av uppföljaren redan är i full gång, baserat på ett flertal platsannonser. Nu noterar Tech4Gamers att det verkar som att Avalanche Software till Hogwarts Legacy 2 kommer byta grafikmotor till Unreal Engine 5 från Unreal Engine 4.

Återigen är det en platsannons som avslöjar detta, där studion letar en Senior Character Artist, och personen som säker ska ha "experience with game engines such as Unreal Engine 4/5". Warner och Avalanche Software gör ingen hemlighet av att det handlar om framtiden för deras trollkarlsserie och skriver även att ansökan gäller att anställas av "the team behind the blockbuster open world, action RPG Hogwarts Legacy as we create what's next".

Att de letar Unreal Engine 5-kunniga utvecklare betyder förhoppningsvis att vi kan se fram emot ett betydligt snyggare spel nästa gång. Hogwarts Legacy var trots allt initialt avsett för Playstation 4 och Xbox One, samt kom även till Switch, och med Unreal Engine 5 samt slopat stöd för äldre hårdvara kan vi förhoppningsvis se fram emot något riktigt snyggt.

Hogwarts Legacy
Hade du räknat med att Hogwarts Legacy skulle bli så populärt?

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...Loading next content