Svenska
Gamereactor
guide
Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy Guide: Tips och tricks för magiska studenter

Här är några användbara tips som hjälper dig att få ut det mesta av varje nytt steg på världens mest kända magiska skola.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Inte utan vissa förseningar och viss kontrovers på sociala medier är Hogwarts Legacy redan i händerna på många spelare, tack vare Early Access som beviljas av spelets Deluxe Edition. Alla andra spelare måste vänta till fredagen den 10 februari eller för de senare PS4-, Xbox One- och Nintendo Switch-versionerna, som kommer i april respektive juli.

Många nya studenter kommer då att komma till Hogwarts School och hela det öppna världsäventyret som Avalanche Software har skapat, som vi berättade om i vår Hogwarts Legacy" target="_blank">review. För att du inte ska springa runt som en huvudlös kyckling (som Nearly Headless Nick skulle älska) har vi sammanställt den här guiden med viktiga tips som hjälper dig att få ut det mesta av varje sekund av Hogwarts Legacy och enkelt gå igenom spelet.

Det är en spoilerfri guide till historien, så att du kan läsa den utan rädsla även om du inte har börjat spela - låt magin börja!

Hogwarts Legacy
Detta är en annons:

1. Det kommer bara att finnas en första dag på Hogwarts, så få ut det mesta av det

Professor Weasleys citat (ja, de Weasleys) är det första rådet vi kommer att ge dig om hur du spelar spelet, och det är att utforska varje skrymsle och vrå i skolan under de första ögonblicken av spelet. Så snart du anländer till skolan kommer biträdande rektor Weasley att ge dig Hogwarts Field Guide, en handbok för att hålla reda på de platser, platser, utrustning, färdigheter och inventeringar du har samlat i Hogwarts Legacy. För att gå igenom spelet måste du gå upp i nivå med erfarenhet, och det enklaste och snabbaste sättet att få det i början av spelet är att hämta sidor av Field Guide gömda i hela skolan, Hogsmeade och det omgivande området.

De flesta sidorna erhålls genom Revelio-stavningen, men andra kommer att kräva Accio, Confringo eller Levioso. Dessa trollformler är upplåsta i berättelsen, så kom förbi då och då och interagera med föremålen markerade i blått när du använder Revelio. Ett annat knep, om du hör ljudet av en klocka, är att det alltid finns en hemlighet i närheten.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

2. Följ Merlins väg

Det finns en anledning till att han var den mest kända trollkarlen i historien. Merlin var också student vid Hogwarts, och han lämnade sitt arv (aldrig bättre sagt) runt grunderna för Hogwarts Vale i form av enkla pussel där vi måste förstöra föremål, bära eldflugor till markerade stenar eller kasta stora stenblock och dunka dem i stenhål. Vad det än är, är priset värt ansträngningen. Utrymmen för utrustningsinventering, som är mycket viktiga eftersom de verkligen är begränsade, och eftersom det också utgör den största inkomstkällan i spelet.

Detta är en annons:

Mycket viktigt: Så snart du kan, få Mallowsweet frön från The Magic Neep i Hogsmeade, eftersom de är nyckeln till att aktivera Merlin's Trials.

Hogwarts Legacy

3. Spendera inte galjoner galet, du behöver dem

Det kan låta som dumma råd, men ingenting kunde vara längre från sanningen. Pengar i Hogwarts Legacy är (åtminstone fram till den sista tredjedelen) en knapp vara och absolut nödvändig för framsteg. De allra flesta köpmän har priser som bara kan betraktas som missbruk, men det finns några minimala inköp att göra, till exempel krukväxter och kalla trollformler. Alla dessa tjänar till att förvandla Room of Requirement till en självförsörjande fabrik av äventyrsutrustning, såsom drycker och växter för strid.

Det bekvämaste sättet att samla in pengar är att sälja utrustning som du inte längre använder. Prioritera de som är markerade (i denna ordning) grönt, blått, lila och orange. Var och en kommer att vara mer värdefull än den förra, så om du får slut på utrymme för att utföra mer på ett uppdrag (se varför det är viktigt att göra Merlin's Trials?) måste du förstöra de mindre värdefulla.

Det som är bra med frön och trollformler är att du bara behöver köpa dem en gång, varefter du kan generera dem oändligt (med opaler) i Room of Requirement.

Ett annat knep för snabba pengar. Om du stöter på dessa kistor med ett öga som dyker upp när de ser dig, är det bäst att använda desillusionsbesvärjelsen för att smyga sig på dem och få 500 mynt i var och en. Och om du inte har trollformeln ännu kan du använda osynlighetsdrycken.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

4. Magisk kamp är en dans av färger

Strid är en grundläggande del av Hogwarts Legacy, och även om det till en början inte kräver mycket skicklighet eller komplexitet, kommer fiender snart att bli mer krävande och bättre förberedda för dina attacker. Några av dem kommer att använda en permanent magisk sköld som kommer att avleda dina trollformler om du inte motverkar den med en trollformel av samma "färgfamilj" som skölden. Till exempel, om en mörk trollkarl har en lila sköld, kommer en förtrollning som Accio eller Depulso att bryta barriären, medan om skölden är gul är det bäst att använda Levioso eller Arresto Momentum, även om vår favorit är Tranform-trollformeln, som förvandlar en fiende till en exploderande tunna och kan kastas på andra. Två skadade till priset av en.

Det finns fiender som är särskilt svaga för vissa trollformler. Du kommer att se många spindlar i spelet (många av dem), och det bästa sättet att ta ner dem snabbt är att varva grundläggande gjutningar med eldstavar som Incendio eller Confringo. Troll är ganska tuffa, men du kan använda Flipendo för att använda sin egen klubba mot dem för att göra mycket skada.

Förakta inte användningen av herbologikurser när du slåss. Chinese Chomping Cabbages, Mandrakes och Venomous Tentacula är mycket användbara verktyg som kan få dig ur problem med stora grupper av fiender, eller starkare sådana som Acromantulas eller troll. Bär alltid ett bra utbud av dem.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

5. Dina bästa vänner? Kvasten och slussen

Kvasten är det främsta medlet för magisk transport i världen av Hogwarts Legacy. Medan Floo Powder är bra (det motsvarar snabb resa här), måste du låsa upp destinationer först, och de kommer ofta att vara ganska långt borta. Lyckligtvis har vi kvastar. Butiken i Hogsmeade har flera modeller på 400 mynt vardera. Ta bara tag på en och spelet kommer att påskynda mycket från och med då. Med det kan du resa i en rak linje och till och med komma in i Forbidden Forest eller bergen säkert med flyg. Naturligtvis är flygande kvastar förbjudna i Hogsmeade, liksom inne i slottet, så vi måste hitta ett annat sätt att nå vissa platser ... Sa någon Alohomora?

Alohomora är förtrollningen att öppna magiska lås och vi kommer att få det genom att göra ett sidouppdrag för Hogwarts vaktmästare, Mr. Moon. Att bära en viss mängd av ett objekt kommer att förbättra stavningen för att öppna nivå två och tre lås, så när du ser en staty av en Demiguise, se till att det är natt (du kan ändra tid på dagen i kartmenyn) och ta tag i statyn.

Hogwarts LegacyHogwarts Legacy

Och för tillfället kan du med dessa tips börja ditt Hogwarts Legacy-äventyr med sinnesro, även om vi inte utesluter att lägga till fler anteckningar när vi utforskar varje hörn av Avalanche's-spelet. Ha en fantastisk start på det nya året på Hogwarts!

Relaterade texter

Hogwarts LegacyScore

Hogwarts Legacy

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Nästan två år senare än det ursprungligen var tänkt, är det nu dags att få prova på livet som Hogwarts-student. Är detta den definitiva Harry Potter-simulatorn? Slytherin-fantasten Mäki har recenserat...Loading next content