Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim

Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim

När Henric trodde att ingen tittade har han skamlöst inlett sexuella förhållanden med mördare i dejtingsimulatorn Hooked on You...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Att påstå att jag aldrig skulle vara intresserad av att dejta mördare vore extremt banalt, men när jag fick höra att jag kunde göra exakt detta med mördare från Dead by Daylight kom jag att omvärdera denna föreställning. Ja, i spelform då, såklart. För hur kan man inte vilja dejta ett kritvitt spöke med enorm byst och avhuggna kroppsdelar? Det är nämligen precis vad som erbjuds i Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim (och lite till).

Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim
Det är helt upp till dig att välja vem av de fyra mördarna som du skulle vilja krypa ned under täcket med.

Efter att ha vaknat upp på en solig och varm strand, utan att ha någon aning om hur man spolades upp här, stöter man på fyra extremt heta soldyrkare. De som spelat Dead by Daylight kommer snabbt kunna identifiera dem som Trapper, Wraith, Spirit och Huntress. De älskar blod och kärlek, och denna gång är du hedersgäst. Välkommen till Murderer's Island. Den enda ön i spelhistorien vars mål är att romantisera mördare på en semesterö. Kosta vad det kosta vill.

Dejtingsimulatorer är definitivt ingenting vi inte har sett förut och Psyop Games har tidigare gjort dejtingspelet I Love You, Colonel Sanders och är således inga noviser när det kommer till subgenren. I Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim får man dejta fyra olika mördare från det omåttligt populära spelet Dead by Daylight där man får chans att bjuda ut dem på dejter, eliminera dem från att fortsätta dejta dig och har du otur kanske blodet kommer att färga stranden röd. På pappret låter det onekligen som ett absurt och faktiskt ganska roligt koncept men i själva verket är det en sövande upplevelse som inte underhåller ett skvatt.

Detta är en annons:
Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim
Räkna med att de upphetsade mördarna blir avundsjuk på dig om du väljer någon annan.

Det man i själva verket gör i Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim är att läsa tusentals rutor med dialog som saknar all form av substans för att då och då välja ett av få svarsalternativ och hoppas på att mördaren blir hård eller våt av ditt svar och därefter väljer att fortsätta umgås med dig. Det finns några få inslag av minispel men efter att de introduceras blir även de extremt enformiga. Förvisso är upplägget i Dead by Daylight också enformigt men här blir det lite väl ensidigt. Läsa massa text, stanna pekvisaren i rätt tid för att lyckas i minispelet och läs sedan massa text igen. En timme senare, har du klarat spelet.

Chansen är stor att du lär försöka romantisera en av mördarna och i praktiken är det precis det Psyop Games vill att du ska göra. Det är nämligen helt omöjligt att gå hela vägen med fler än en mördare under en genomspelning. Har man därför ett underligt och smått obehagligt behov att idka samlag med dem alla, kommer du därför behöva lira det fyra gånger. Med undantag för att dialogen kommer vara helt olik mellan de olika genomspelningarna, kommer spelupplevelsen dock vara densamma.

Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim
I sann Stig-Helmer Olsson-anda får man smörja in solskydd på sin älskare. Erotiskt va?
Detta är en annons:

Om man ska vara snäll mot Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim så är spelet trots allt gjort med glimten i ögat. Inget av det som sker här är i själva verket kanon, utan Behaviour Interactive tyckte antagligen att detta bara var roligt att se hur ett dejtingspel med karaktärer från Dead by Daylight skulle se ut. Och på sätt och vis är det ju faktiskt lite roligt. Det hade dock kunnat vara ännu roligare. I början av spelet introduceras någon form av motsvarighet till entiteten från Dead by Daylight som här går under namnet The Ocean. Det förklaras dock aldrig vad eller vem det här är och det hade varit kul att se om spelet faktiskt avslutades med att detta egentligen bara var en av överlevarnas våta drömmar framför lägerelden. Psyop Games tar sig inte alls på allvar utan har snarare (antar jag) haft som mål att leverera ett så roligt spel som möjligt, men när inte ens dialogen är rolig utan bara gapig och innehållslös, blir det istället bara löjeväckande och frustrerande.

Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim
Se till att dra för gardinerna innan du startar spelet.

Mitt råd till dig är att till varje pris undvika Hooked on You: A Dead by Daylight Dating Sim oavsett hur kul och absurt det verkar vara. För detta är inget annat än ett sövande spel där man till sist inte orkar läsa dialogen utan klickar sig igenom det för att (förhoppningsvis) åtminstone få sex innan man avinstallerar det. Spela hellre Dead by Daylight istället, för även om man inte kan få en orgasm i spelet, är det åtminstone roligt.

03 Gamereactor Sverige
3 / 10
+
Några få roliga skämt
-
Skamlöst objektifierande, totalt meningslös berättelse, obegripligt enformigt, statiska miljöer, usel musik
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content