Svenska
Gamereactor
recensioner
Hot Lap League

Hot Lap League

Hot Lap League försöker otroligt, krampaktigt hårt att vara som Trackmania men lyckas egentligen inte annat än när det kommer till den tjusiga designen...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Trackmania är ju kul. Roligt. Snabbt. Det gillar jag och har väl i stort sett alltid gillat. Hot Wheels Unleashed samma sak, roligt racingspel. F-Zero? Kul! Wipeout? Superroligt. Mario Kart? Jajjemen, roligt så in i bomben. Och det är där någonstans som utvecklarna Ultimate Studio försökt hamna med nysläppta Hot Lap League, som nu finns till både Android samt Iphone/Ipad till det ganska saftiga priset 55 riksdaler.

HQ
Hot Lap League
Mustang Shelby GT500, någon?

Upplägget är gräsligt simpelt. Du kör en bil på en rad banor innehållande tvära kurvor, breda vägytor och loopar. Det gäller att snabba sig, komma före ett förprogrammerat AI-spöke och det gäller att behålla fart så att man inte trillar ned och sprängs. Banorna innehåller gott om hopp och avsatser och om bilen inte är rätt placerad inför dessa, är man stekt. Körd. Detta påminner naturligtvis massor om ovan nämnda Trackmania och stundtals lyckas väl Ultimate Studio PTY rätt väl med att erbjuda samma typ av adrenalinstinn arkadracing. Eller nej, vänta. Nu ljög jag. Hot Lap League blir aldrig någonsin roligt och snabbt som Trackmania, inte för en sekund. Men det försöker, och gör så gott det kan med de förutsättningar som finns. Så! Ska jag istället skriva. Det är klart mer rättvist.

Hot Lap League
Om du missar ett hopp landar du nere på gräset, och sen är det alltså kört för dig.

Bilen i sig kör tyvärr av sig själv, precis som i merparten moderna racingspel till våra mobiltelefoner. Detta är supertrist, förtar en stor del av tjusningen med racing om du frågar mig och även om det finns en driftingmekanik här som fungerar skapligt, blir det aldrig mer än lagom snabbt, lagom utmanande och lagom roligt. Aldrig någonsin känner jag det där arkadracingtypiska suget i magen när det går svinsnabbt och aldrig någonsin känner jag mig utmanad, kanske mycket på grund av att det helt saknas riktigt motstånd här. För egen del har jag svårt att förstå varför utvecklarna Ultimate Studio PTY valt att inte stoppa in motståndarbilar, vilket garanterat hade gjort det här spelet 300% mer underhållande och framförallt kaotiskt, direkt.

Detta är en annons:

Designen är bra, dock. Presentationen ser exakt ut som ett plottrigt free-2-play-spel med 900 000 olika menyer och jobbigt överdesignade ikoner men eftersom jag betalade 55 kronor för Hot Lap League är jag fri från allt vad autospelande nonsensreklam eller dryga väntetider heter. Bilarna har inspirerats av riktiga sportkärror som Ford Mustang Shelby GT500 samt Bugatti Veyron och banorna doftar Trackmania lång väg. Det flyter även väldigt fint, laddar snabbt och erbjuder ganska fin ljudbild.

Hot Lap League
Skalningen är kass här, bilen för liten och vägarna alldeles, alldeles för breda.

Hot Lap League försöker vara hisnande, högtflygande, ultrasnabbt och explosivt på samma sätt som framförallt Trackmania men lyckas aldrig riktigt. Med smalare banor, 11 stycken datorkontrollerade motståndarkärror, ännu mer fart och en riktig gasknapp hade detta kunnat vara flera resor bättre enligt mig.

05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Tjusig design, härliga mängder Trackmania-inspiration, habil drifting-mekanik
-
Alldeles för breda vägar, inget motstånd, ingen egentlig utmaning, klen fartkänsla, plottriga menyer
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Hot Lap LeagueScore

Hot Lap League

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hot Lap League försöker otroligt, krampaktigt hårt att vara som Trackmania men lyckas egentligen inte annat än när det kommer till den tjusiga designen...Loading next content