Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HP Omen 27

HP laddar om med en Omen-skärm som verkligen har prestanda att erbjuda. Vi har recenserat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

HP kanske inte är det första man tänker på när man snackar seriös gaming-hårdvara, men deras Omen-serie åtnjuter numera stor respekt och de senaste året har det vuxit på allvar. Mus, tangentbord, nya datorer och bra skärmar. Det står tämligen klart att HP vill konkurera med de stora pojkarna och med deras 27-tumsskärm som har upplösningen 2560x1440, 165Hz och Nvidia G-Sync - får man väl ändå säga att de är på god väg.

HQ

De som har stiftat bekantskap med HP:s Omen-serie vet att designen brukar gå åt det mer pompösa hållet. Många utvecklare har de senaste året tonat ner detta, men HP går istället åt andra håller och accelererar. Ser du ett Omen Sequencer-tangentbord från långt håll så råder det ändå aldrig något tvivel om vad det är frågan om, likaså kräver det en entusiast för att placera en Omen X-dator på skrivbordet som utsmyckning. Lyckligtvis är Omen 27 en lite mer dämpad historia. Omen-logon är svart och framstår som något anonym. Bakpanelen är inspirerad av hederliga nitar men i mattsvart plast.

Det är inga skruvar involverade i installationen och panelen ska egenltigen bara placeras på foten. Det hela är lekande lätt, och foten är så tung (byggd i metall), att du lätt kan vrida skärmen i alla riktningar utan att foten följer med. Dessutom kan du själv ställa in det LED-ljus som belyser foten.

HP Omen 27

Omen 27 har en TN-panel, och skulle du vara en av de som föredrar IPS, så kan det vara bra att veta att de aldrig kan matcha samma uppdateringsfrekvens eller responstid - det är helt enkelt svårt att toppa 165Hz och 1ms respons.

Detta är en annons:

Det ska dock påpekas att om du vill ha mångsidighet mer än någonting annat, är fördelen med att gå IPS-vägen att du får djupare svarta nivåer och en mer korrekt färgåtergivning. Det kan vara en överdrift att säga att det är uppenbart direkt, men du märker faktiskt. Därför är det nu en gång viktigt att veta vad man investerar i, och det är klart att HP har valt att fokusera på en dynamisk och flytande spelupplevelse, men med priset att du med en TN-panel förlorar lite färg, lite av den djupa svärta som gör spel som The Witcher 3: Wild Hunt så läckra.

HP Omen 27 kostar mer än liknande skärmar på marknaden gör. Asus ROG Swift-skärmen presterar ungefär likvärdigt men är fler hundra kronor billigare. En bagatell i det stora hela kanske, men faktum kvarstår att du här betalar mer för likvärdigt och det är ändå värt att ta i beaktande.

HP Omen 27

Därför är det också svårare att förlåta små irritationer som de totalt fem knappar som sitter på baksidan, vilket är hemskt irriterande att använda. Det finns ingen indikation på skärmens framsida om vad varje enskild knapp gör och gränssnittet är inte direkt konsumentvänligt. Nu när moderna skärmar lägger till kundanpassning är det snudd på chockerande hur besvärlig denna är att använda.

Detta är en annons:

Med detta sagt är HP Omen 27 en ganska fin och ganska effektiv skärm som presenterar smidig Nvidia G-Sync som verkligen eliminerar screen-tearing. Vi testade ett antal spel som just skapades för att avnjutas med hög hastighet, till exempel Call of Duty: WWII och Overwatch, och båda var silkeslena.

Därför är det ganska lätt att rekommendera HP Omen 27 - om det är en TN-panel du är ute efter. Om inte, finns det många andra produkter på marknaden som gradvis fylls med starka alternativ. Priset är lite för högt, och användargränssnittet kan fortfarande behöva en kärleksfull hand. Ändå ger vi en klapp på axeln och säger; "bra jobbat".

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Ilsnabb, bra funktionalitet, fin skärpa, välbyggd, läcker design, stabil fot
-
För dyr, krångligt gränssnitt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content