Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HyperX Cloud Stinger 2 Wireless

HyperX släpper nytt trådlöst headset och vår hörlursexpert Fredrik har provkört...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det råder verkligen ingen brist längre på trådlösa headset för oss gamers utan det blir snarare svårare och svårare att välja bland allt som erbjuds men det finns några märken som sticker ut med sina modeller och HyperX är ett av dessa. De har ända sedan starten haft en bra balans mellan ljudkvalitet och pris sedan starten och när de släpper nytt blir jag alltid lite extra nyfiken. Deras nya trådlösa lur Cloud Stinger 2 är en enklare lättare modell utan några speciella finesser och hamnar precis snäppet under Cloud Flight prismässigt på knappt 1300 kronor. En mellanmodell med andra ord men med 20 timmars batteritid och DTS Headphone:X är det ändå tillräckligt intressant för att se hur de presterar.

HQ
HyperX Cloud Stinger 2 Wireless
Hörluren har en väldigt enkel design och känns en smula bräckliga med det plastiga materialvalen.

Det första som slår mig är att det helt klart är en billig lur för byggkvaliteten känns plastig och bräcklig men med fördelen att det är väldigt lätta för att vara en trådlös lur och det märks knappt när du har dem på huvudet. De är dessutom väldigt sköna runt öronen och passformen är perfekt för mitt huvud och jag gillar extra mycket att de inte trycker på skallbenet vilket gör att du kan ha dem på hjässan länge utan att få ont. Mikrofonarmen mutar när du fäller upp den och är enkel att ställa in hur du vill ha den framför munnen. Mikrofonen låter bra och har ett puffskydd som gör att inte blåsljuden plockas upp lika lätt. Det är sparsmakat med funktioner på hörlurarna och endast en av och på-knapp och volymkontroll finns att tillgå men det räcker alldeles utmärkt för min del.

HyperX Cloud Stinger 2 Wireless
Något jag verkligen gillar är att mikrofonen mute:ar när du fäller upp den vilket är en suverän finess.

Batteritiden är skriven till 20 timmar och det kan jag tycka är aningens lite när det finns konkurrenter med betydligt längre speltid och att den medföljande laddsladden som endast är 30 centimeter lång fattar jag absolut ingenting av för då går det inte att ladda samtidigt som du spelar om du mot förmodan skulle få slut på ström vilket känns jättekonstigt. Räckvidden på den trådlösa överföring är det dock inga problem med och jag kan röra mig fritt i hela min lägenhet utan att det bryts. Mjukvaran HyperX Ngenuity är busenkel att sköta och där går det att ställa in volymen, mikrofonvolymen och slå av och på DTS Spatial Sound. Det sistnämnda är för min egen del ingen funktion jag tycker tillför något ljudmässigt utan stökar bara till timingen och lurarna låter som bäst med den avslagen.

Detta är en annons:
HyperX Cloud Stinger 2 Wireless
HyperX är ett välkänt märke inte minst inom esporten där de regerar mången namnstark turnering med sina Cloud-lurar.

Något jag alltid har uppskattat med HyperX headset är att ljudkvaliteten har hållit en hög nivå i förhållande till priset. De har låtit bättre än vad de har kostat oftast och alltid överraskat på ett positivt sett och det gör även dessa. Nu är det ju en förhållandevis billig hörlur på knappt trettonhundra kronor och har ju sina svagheter i ljudet men överlag är det klart godkänt och de funkar riktigt bra som gamingheadset. De finns svagheter som sagt och mellanregistret när du lyssnar på musik är tunt och saknar värmen och fylligheten som du får på dyrare lurar. Men det är en bra balans över hela registret och basen är fyllig och rapp och diskanten är detaljrik och rund utan att bli vass som billigare element kan ha en tendens att bli. De är lättlyssnade och funkar som allra bäst i spel där avsaknaden av värmen i ljudet blir till en fördel för de små detaljerna som till exempel att det blir lättare att höra fiendens fotsteg i Call of Duty: Warzone 2.0.

HyperX Cloud Stinger 2 Wireless är en bra hörlur för prislappen även om jag hade önskat lite längre batteritid vägs det upp av att de låter bra och sitter skönt på huvudet. De har inga speciella finesser förutom DTS Headphone X och gillar du känslan av virtuellt surroundljud funkar det riktigt bra på dessa lurar. Om du kör med den trådade versionen av Cloud Stinger 2 och vill byta till trådlöst är dessa ett givet alternativ för att slippa göra ett för stort hål I plånboken som exempelvis Cloud Alpha gör och ett bra köp skulle jag säga.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Bra design, trevlig passform, bra mikrofon, bra ljud, bra trådlös räckvidd
-
Plastig konstruktion, lite tunt mellanregister
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content