Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

HyperX Pulsefire Haste 2

Vår musexpert herr Lindman har testkört HyperX nya trådlösa råtta och är riktigt imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det är några år sedan nu som HyperX släppte den första Pulsefire Haste och nu är det alltså äntligen dags för uppföljaren. Min vän och självutnämnda Call of Duty-orakel Bosse har hyllat den första modellen till skyarna och menar på att det är en av de bästa mössen som gjorts vilket gör mig lite extra nyfiken, men samtidigt är jag lite skeptisk också då han alltid (genomgående) har noll kills i våra matcher (och 23 i damage) men det kan ju bara vara otur och inte alls ha något med musen att göra, såklart. Originalet kom 2021 och blev snabbt en av de populäraste HyperX-mössen och nu hottar de upp den i version två med en hel del nyheter och det ska bli spännande att se hur den känns.

HQ

Utseendemässigt är den i princip densamma som förra versionen förutom att de har ett homogent skal nu istället för ett med en massa hål i men om du tittar på insidan har de bytt ut det mesta och det sitter numera HyperX egen optiska sensor 26K, deras egna brytare och den har även blivit trådlös med både 2.4GHz överföring och Bluetooth. Batteritiden är uppskattad till cirka 100 timmar vilket är riktigt bra och i toppen bland de allra bästa trådlösa mössen. Formen och storleken är likadan med samma placering på knappar och scrollhjul vilket är ett smart val då den som vill byta upp sig ej behöver oroa sig över att musen ska kännas annorlunda.

HyperX Pulsefire Haste 2
HyperX har bytt bort det perforerade skalet från första versionen mot ett vanligt klassiskt homogent skal och jag gillar den nya designen mycket bättre.

Jag personligen gillar den här medelstorleken på möss allra bäst även fast jag har rätt stora händer ligger den skönt under handloven och har absolut inget emot att den är så lätt som den är med sina 61 gram snarare tvärtom då jag gillar lätta möss bäst. Nu är den inte lättast i klassen då till exempel både Asus Harpe Ace (54gram) och Razer Viper V2 Pro (58 gram) väger mindre men här pratar vi några få gram bara och inget jag märker av alls. Råttan flyter perfekt över musmattan tack vare dem fyra stora glidfötterna på undersidan och det är bra grepp i plasten då den inte är helt slät utan en gnutta ojämn vilket ger lite friktion till fingertopparna. För mig är det helt obegripligt hur Bosse knappt kan få ihjäl en enda fiende under våra Warzone 2 matcher för Pulsefire Haste 2 är en riktigt grym råtta och det är busenkelt att pricka exakt där du siktar. Faktum är att det var längesen jag hitta känslan för mitt sikte på så kort tid som med den här musen och jag har haft riktigt roligt den gångna veckan med många kills och härliga vinster i både Call of Duty: Warzone 2.0, Fortnite och Counter-Strike 2. Bosse har också testat den en smula, tog noll kills på 71 matcher i Warzone 2.0, men gillade känslan åtminstone.

I den härligt avskalade och enkla mjukvaran Ngenuity som jag alltid har gillat sedan den kom gör du alla inställningar för musen och du kan till exempel ställa in färgen på scrollhjulet, justera känsligheten och mappa upp knapparna som du vill ha dem. Det går tyvärr dock bara att spara en profil åt gången på musen och om du vill ha olika profiler för olika spel får du helt enkelt byta själv. Men det är som sagt supersmidigt att byta i det enkla gränssnittet och för min egen del som spelar med samma grundinställningar i alla spel och bara ändrar känsligheten är det inget jag saknar. Att ändra känslighet finns det dessutom en knapp för som är fiffigt placerad en bit bakom scrollhjulet och gör det i princip omöjligt att byta av misstag vilket kan vara ett problem på vissa möss där knappen sitter för lättåtkomligt. Jag gillar allra bäst när den knappen sitter på undersidan men det här är en av de bästa placeringarna på ovansidan jag stött på hittills.

Detta är en annons:
HyperX Pulsefire Haste 2
Pulsefire Haste 2 är alltså uppföljaren till den mycket populära Pulsefire Haste och har förutom att den blivit trådlös fått en ny optiskt sensor och nya brytare.

Det är bara att lyfta på hatten för Pulsefire Haste 2 är den bästa musen från HyperX jag provat och är en fröjd att spela med. Den känns välbyggd och robust med en riktigt bra optisk sensor och sköna brytare. Jag gillar det mjuka men distinkta klicket på scrollhjulet extra mycket och formen på den trådlösa råttan passar min greppstil perfekt. Om du ännu inte bytt till en trådlös mus och gillar HyperX mössen tror jag att du kommer gilla den här lika mycket som jag gör. Hatten av HyperX fortsätt såhär.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Grym optisk sensor, skön passform, riktigt bra batteritid
-
Endast stöd för en profil
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content