Svenska
Gamereactor
lifestyle

Inte ens NASCAR kan undkomma elektrifieringsrörelsen

Motorsporten har presenterat en helt elektrisk prototypbil.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Elektrifieringsrörelsen är i full gång och utnyttjar i stort sett alla bilsektorer som tidigare förlitade sig på fossila bränslen och förbränningsmotorer. Detta inkluderar motorsport i toppklass, och till och med motorsport som många skulle förvänta sig skulle vara en av de sista försvarslinjerna mot en elektrisk framtid. Vi pratar naturligtvis om den bensinslukande NASCAR-scenen.

Men inte ens NASCAR kan kämpa mot den överväldigande förändringen, och nu har motorsporten presenterat en elektrisk prototypbil. Visst, det är lite av en konstig prototyp eftersom NASCAR å ena sidan bestämt har sagt att de är "engagerade i förbränningsmotorns historiska roll i racing" men samtidigt har de sagt att de är "engagerade i att minska koldioxidutsläppen från sin verksamhet och minska sitt eget koldioxidavtryck".

Det är där den här prototypen kommer in i ekvationen eftersom NASCAR har för avsikt att använda den för att hjälpa till att "uppnå offentliga hållbarhetsmål kring elektrifiering och laddning av elfordon".

Denna prototyp drivs av tre STARD UHP 6-Phase motorer som påstår sig kunna sparka ut över 1 000 kW eller toppeffekt när den kombineras med det 78 kWh vätskekylda batteriet, Bilen använder också regenerativ bromsning för att omvandla kinetisk energi till kraft, och den har utvecklats i samarbete med NASCAR:s partners i Chevrolet, Ford och Toyota.

Detta är en annons:

Så även om vi inte kommer att se NASCAR byta förbränningsmotorer mot elektriska någon gång snart på racerbanan, är motorsporten fortfarande engagerad i att "köpa 100 % förnybar el på ägda racerbanor och anläggningar senast 2028, utökade insatser för avledning av avfall och laddningsstationer för elbilar på plats."

Inte ens NASCAR kan undkomma elektrifieringsrörelsen
NASCAR


Loading next content