Svenska
Gamereactor
esports
Counter-Strike: Global Offensive

International Esports Federation utökar sin CS:GO-turnering för kvinnor

Det kommer nu att innehålla tio lag istället för bara fyra.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Efter år och år av att mestadels vara en pojkklubb blir esport gradvis mer och mer inkluderande för kvinnor. Det finns en samling damligor runt om i världen, och organisationer som International Esports Federation (IESF) är till och med värd för sina egna damturneringar.

På tal specifikt om det senare har IESF meddelat att för 2023 expanderar turneringen Counter-Strike: Global Offensive från fyra lag till tio lag, när den hålls på World Esports Championships Finals i Iași, Rumänien mellan 24 augusti och 4 september.

"Vi är stolta över att kunna tillkännage utvidgningen av damernas CS: GO-turnering vid årets World Esports Championships", säger IESF: s president Vlad Marinescu. "Detta återspeglar de framsteg vi har gjort för att göra esport mer inkluderande för alla. Vi kan inte vänta med att se vad dessa otroliga lag kommer att tillföra årets tävling. IESF tror starkt på att ta bort hinder för tillgång för kvinnliga spelare och ge dem fler möjligheter att lysa på världens största scen.

Kvalet till evenemanget kommer att starta i maj och juni, där de tio bästa damerna sedan säkrar sina platser i finalen.

Counter-Strike: Global Offensive

Relaterade texter

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar i PC-versionen...

Counter-Strike: Global OffensiveScore

Counter-Strike: Global Offensive

RECENSION. Skrivet av Mathias Holmberg

En av spelindustrins mest ikoniska serier är tillbaka. Mathias har handlat vapen, desarmerat bomber, räddat gisslan och återupplevt terroristjaktens gyllene dagar...



Loading next content