Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
recensioner
It's Kooky

It's Kooky

Hitta saker som sticker ut på bilder. Kan det kallas för ett spel? Tveksamt instämmande ställer sig David.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Den här recensionen skulle kunna vara över snabbt. Det är knappt ett spel, 1/10, Hej då. Men det skulle inte vara rättvist. It's Kooky är ett spel där du ska hitta saker som inte passar in på en bild. Typ sådant man kan hitta på baksidan av ett paket flingor riktade mot barn. Det är inte mycket mer än det. Här har du en stor bild, hitta X saker som inte passar in, gå till nästa bild. Det är precis vad spelet säljer sig som och det är precis vad du får.

HQ
It's Kooky
En hel del skumt i denna poolen.

Spelet börjar med en intuitiv och gullig tutorial som ger dig några exempel innan spelet börjar. Sedan får du spela dig igenom bild efter bild. Bilderna blir sedan större och får mer detaljer och vissa av dem har en tidsgräns på sig. Denna tidsgränserna är dock generösa och skulle du misslyckas är det bara att försöka igen då bilden är densamma ifall du startar om. Du behöver bara klicka på dem du redan hitta förra gången igen.

It's Kooky
Den sista är alltid svårast att hitta. Se något i stil med 24/25 kommer du nog stöta på då det finns en tidsgräns.

Bilderna är ritade på ett sorts medvetet fult sätt som är charmigt och de flesta har en del grejer som fick mig att le då jag tyckte dem var lättsinnigt roande. Även sakerna som sticker ut var många gånger flummiga och fick mig att fnissa då jag var ganska trött då jag spelade spelet. Många mot slutet hade sådan kallad Fridge Horror och verkade handla om att barn och söta djur kommer att skada sig då man tänkte efter. Vilket jag personligen tyckte var humoristiskt då stilen skulle passa in i en barnbok.

Detta är en annons:
It's Kooky
Hur mycket kan du hitta som är fel här? Lägg märke till den som ska dyka från fönstret, förmodligen kommer denna person dyka upp på andra sidan.

Musiken i spelet är två, tre löjliga låtar som går på repeat, varav en av dem var en låt som överanvänds på internet vilket irriterade mig. Menyerna i spelet var också ganska klumpiga på Xbox. Man kunde bara använda vänster styrspak och ofta gick man för långt. Att använda strykorset skulle varit att föredra.

It's Kooky
Ibland kan man hitta referenser till annan media. Kan du upptäcka den?

Spelet tyckte var kort och lätt. Jag klarade allt som gick att göra på en sen kväll och trots att jag var trött så hittade jag allt på nästan första försöket varje gång trots tidsgränser. Jag tror det var en bra grej att allt var hyfsat enkelt att hitta för annars skulle man nog bli jäkla irriterad då man letar efter den sista saken. Men om spelet är för svårt fanns det även ett ledtråds system som berättade om nästa sak att hitta om man hittade lampor, dock var systemet lite oklart om lamporna bara var för samma bild eller om du kunde spara dem till nästa bild också. I värsta fall kunde man också bara pausa spelet för att ta sin goda tid på sig då timern stannade då.

Detta är en annons:
It's Kooky
Vill du ta din tid kan du alltid pausa.

Min höjdpunkt med spelet var dock nog inte tänkt så men det var väldigt meditativt. Att bara sitta och kolla på en bild ett längre tag men lägga all fokus på det rensade hjärnan och man var i en sorts trans. I och med detta började mer filosofiska tankar om konst komma upp.

It's Kooky
Djur med kläder är ett vanligt förekommande tema.

Då man är på museum och utställningar så kollar man på tavlor i bara några få sekunder och går vidare. Detta trots att tavlorna är målade av folk som kanske levt för flera hundra år sedan och är proppade ed detaljer. I vårt samhälle klarar vi inte av att ge konst tid utan måste gå vidare till nästa tavla, nästa tavla. En utställning på 30 tavlor kan man bli klar med på en kvart trots att varje tavla kan ha år av arbete bakom sig och förtjänar timmar av uppmärksamhet.

It's Kooky
Glödlampor sätts ut på slump och ger dig en ledtråd. Väldigt bra för att undvika frustrationen då man letar efter den sista som saknas

Då It's Kooky tvingade mig att kolla på samma bild en längre stund så gick många sådana tankar i huvudet på mig. I detalj fick jag gå igenom vad varje fult ritat pojke och flicka höll på med och lade märke till detaljtänk och helheten av bilden. Jag tycker att tidsgränserna kunde ha slopats så jag kunde ha spenderat mer tid att ta in bilderna.

It's Kooky
Bilderna är stora så du får se till att zooma in för att se dem små detaljerna.

Som sammanfattning får det 5/10. Inte bra, inte dåligt. Mediokert helt enkelt. Kanske skulle detta spelet vara extra bra att spela med någon annan och hitta sakerna tillsammans, till exempel med ett mindre barn eller med en äldre farmor?

It's Kooky
Har du känsliga ögon kan du alltid invertera bilden så du slipper se allt vit mitt i natten.

Spelet är som att beställa en nyttig och smaklös salad. Bli inte besviken att den saknar sås och har för lite kött, det var precis en sådan här sallad du beställde.

It's Kooky
Inte ens i spel kommer du undan pandemi restriktioner.
05 Gamereactor Sverige
5 / 10
+
Kreativa bilder, lättsamt, meditativt, intuitiv tutorial, oavsiktligt filosofiskt.
-
Kort, för lätt, tidsgränserna lade inte till något, sladdriga menyer, tveksamt om det är ett spel
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
It's KookyScore

It's Kooky

RECENSION. Skrivet av David Hedin

Hitta saker som sticker ut på bilder. Kan det kallas för ett spel? Tveksamt instämmande ställer sig David.Loading next content