Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Jabra Elite 7 Pro

Ersättaren till flaggskeppslurarna Elite 85T har klassledande samtals- och ljudkvalitet och Hegevall är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jabra Elite 65T, Elite 75T och Elite 85T var alla riktigt bra lurar. Kvalitativa materialval, finurlig design, strålande funktionalitet, bra ljud och batterikapacitet. Nu har samtliga av danska Jabras tre modeller ersatts dock och det är Jabra Elite 7 Pro som är flaggskeppet i denna line-up. En trådlös in ear-snäcka som ger ett ytterst åtråvärt helhetsintryck och jag har levt med dessa lurar i mina öron de senaste veckorna, och känner mig nu redo att dela ut ett betyg.

HQ

Precis som jag nämnde i gårdagens Elite 7 Active-recension har Jabra tänkt om en del rörande deras grundläggande design och samtliga tre nya modeller liknar nog mer Sennheisers True Momentum rent utseendemässigt än vad de gör förra generationens Jabra-varianter. Elite 7 Pro är klart mindre än föregångaren 85T, den passar bättre i örat och är lättare. Chassit i sig är mattsvart och gjort i hårdplast medan det finns en gråaktig framsida på snäckorna som pryds av Jabra-logotypen, och gör att det enkelt går att se skillnad på dessa och de mer träningsorienterade Elite 7 Active-lurarna.

Jabra Elite 7 Pro
Designen är 18% mindre än tidigare modellen 85T och de passar riktigt bra i mina öron.

När det gäller batteritid och funktionalitet är Jabra återigen på topp. åtta timmars lyssnande med aktiv brusreducering aktiverat samt 30 timmars batteritid i själva etuit som lurarna levereras i. Precis som i fallet med Elie 7 Active har dessa lurar ingen touch-funktionalitet utan använder sig istället av tryckknappsfunktioner som jag märker hur mången recensent ser som något negativt. Jag tycker precis tvärtom, här. Jag älskar det faktum att jag inte måste gissa mig till huruvida jag vidrört mina snäckor på "rätt" sätt och jag älskar det faktum att jag inte riskerar att aktivera touch-funktioner varje gång jag under mina träningspass rättar till dem i öronen, igen. Knappen utgörs av den där aluminiumfärgade fronten på själva lurarna och beroende på hur länge eller många gånger man trycker på den, aktiverar man olika funktioner. Detta fungerar för min del alldeles lysande och är en förbättring gentemot föregående modeller, om du frågar mig.

Jabra Elite 7 Pro
Den grå frontskölden är en knapp, där man antingen klickar en, två eller tre gånger för att byta låt eller svara i telefonen.
Detta är en annons:

Den största förbättringen jämfört med Jabra 85T anser jag vara samtalskvaliteten. Jag har nämligen inte testat en trådlös in ear-hörlur i 2000-kronorsklassen med samma suveräna samtalskvalitet som Jabra Elite 7 Pro och med tanke på att jag testat närmare 30 olika modeller, är det naturligtvis ett mycket gott betyg. Ofta upplever jag att virtuell ljudförstärkning under telefonsamtal kan strula till det i hörlurar av den här typen. Om jag exempelvis stökar lite i köket medan jag pratar i telefonen i mina Airpods Pro snappar lurarna upp små miljöljud som om de vore delar av mitt samtal och förstärker dem bortom all tänkbar rimlighet. Så fungerar väldigt många konkurrerande modeller enligt mina erfarenheter, men här har Jabra lyckats bättre än i stort sett alla andra. Systemet som de valt att döpa till "Multisensor Voice" är genomgående fantastiskt och det förstärker hela tiden rätt delar av samtalet, blockar ut det oviktiga och är direkt kriminellt bra på att känna igen vindbrus och stänga ute det.

När det gäller ljudkvaliteten under musiklyssning har jag i stort sett ingenting att klaga på här, heller. Standard-EQ:n som dessa lurar nyttjar ur kartong är lite väl transparent för egen del. Fokus ligger lite väl mycket på de höga frekvenserna och diskanten tenderar att bli en smula hischig. Nu är ju detta väldigt subjektivt, såklart, och med hjälp av två stycken blixtsnabba knapptryck i Jabras eminenta gratisapp har jag sett till så att diskanten är aningen mindre framträdande och mellanregistrets lägre områden mer punchigt. Karaktären är varm och spelglad och det finns väldigt mycket volymstyrka här för den som verkligen vill blåsa ren trumhinnorna.

Jabra Elite 7 Pro
Minimalism är nyckelordet när man beskriver Jabras nya designspråk.

En annan aspekt av dessa lurar som är enkel att gilla är Jabras eget transparensläge som heter Hearthrough Mode, som precis som snudd-på allt annat gällande Elite 7 Pro fungerar väldigt bra. Jag har under längre träningspass faktiskt föredragit att lyssna på min musik med Hearthrough aktiverat för att på så sätt kunna höra om någon ropar på mig att flytta gubbfläsket frän utvald gymstation. Det som däremot inte är fult lika imponerande här är den aktiva brusreduceringen som känns som om den är i tamaste laget. Jämfört med ANC-funktionen i exempelvis Sony WF-1000XM4 är Jabra ganska långt efter och jag upplever brusreduceringen i dessa som snäppet sämre än det som erbjuds i träningsvarianten Elite 7 Active.

Detta är en annons:
Jabra Elite 7 Pro
Åtta timmars batteritid per laddning och 30+ timmar i det medföljande etuit är riktigt bra.

På det stora hela är detta en superb hörlur, dock. Helhetspaketet är strålande - rakt igenom. Jag är ingen större fan av vare sig invecklade touch-funktioner eller aktiv brusreducering som blockar bort 99,99% av allt miljöljud runt omkring en, det är helt enkelt ingenting som jag prioriterar eller ens värdesätter sådär överdrivet mycket i en trådlös in ear-hörlur av det här slaget, och just därför är svagheterna i Elite 7 Pro heller inga stora minuspunkter för egen del, istället är det alla de sakerna som hamnar på pluskontot som verkligen väger över.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande design, trevliga materialval, fantastisk samtalskvalitet, strålande ljudkvalitet och ljudkaraktär, bra batteritid
-
Medioker (aktiv) brusreducering
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

4
Jabra Elite 7 Pro

Jabra Elite 7 Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Ersättaren till flaggskeppslurarna Elite 85T har klassledande samtals- och ljudkvalitet och Hegevall är imponerad...Loading next content