Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Live 770NC

JBL:s nya Bluetooth-lurar utmanar klart dyrare konkurrenter från Bowers & Wilking, Sennheiser, Sony samt Bose och Hegevall är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag vet att jag är en lika omöjligt kompromisslöst, snorkigt svårflirtad hörlurskund som jag är lättfotad och generös. Det är som läsare kanske svårt att navigera detta jytter av kroniskt upprepande kring vad jag letar efter och värdesätter i en bra lur, och inte - Men tanken är att jag ska försöka vara så extremtydlig som det bara går, här. För jag har testat över 60 par hörlurar här på Gamereactor genom åren och vid det här laget tar det bara en blott minut för mig att konstatera om jag gillar det jag precis krängt på (eller i) kraniet, eller inte. Bra passform och trevlig ergonomi är såklart ett absolut måste. Sen vill jag ha superb närvaro, luftighet i mellanregistret, diskant som inte bli vass och oangenäm samt mycket bas. Rapp sådan, karaktären ska vara varm och spelglad med rikligt med dynamik. Du kan redan det här, tror jag, för jag har tjatat om det varje enskild dag i flera år nu... Men det är samtisigt inte allt som krävs för att övertyga, idag.

HQ
JBL Live 770NC
256 gram är fjäderlätt för en stor, batteridriven Bluetooth-lur med aktiv brusreducering och dessa sitter otroligt bekvämt på kraniet.

Utöver allt detta (som är tillräckligt svårt som det är, såklart) kräver jag riktigt bra batteritid, snabbladdning, bra samtalskvalitet, superb aktiv brusreducering och en bra tillhörande app. Naturligtvis finns det gott om hörlursmodeller som är bra på kanske en av dessa saker, eller två. Vissa är till och med riktigt bra på tre av dem, men väldigt så är suveräna på allt. När detta sker och när allting passar min skalle, då delas höga betyg ut såklart och så bra som Bluetooth-segmentet (både gällande in-ear och over-ear) varit de senaste 24 månaderna, hade nog ingen av oss kunnat föreställa sig för fyra eller fem år sen.

Den senaste av over-ear-modeller från amerikanska JBL som jag testat stavas Tour One M2 vilket är deras 3000 kronor dyra flaggskepp. De lurarna är fantastiska. Snygga, välbyggda, supersköna med toppnoteringar inom alla de olika kategorier som jag rabblar upp ovan. Mycket, mycket bra hörlurar. När lillebrorsan 770NC (som kostar exakt 1000 kronor mindre än Tour One M2) anlände kände jag mig på förhand relativt säker på att de skulle vara ett steg ned i kvalitet från toppmodellen. Lite mindre påkostade med lite mindre luftigt och detaljerat ljud och aningen sämre ANC. Men jag hade fel.

JBL Live 770NC
Ljudkaraktären är varm, spelglad, livlig, luftig och proppad med närvaro och dynamik.
Detta är en annons:

Allt som Tour One M2 gör riktigt bra, gör även 770NC, som jag dessutom tycker är snyggare eftersom de är lite mindre och nättare sett till formfaktorn. I rätt färg (jag hade valt svart, alla dagar i veckan) ser de ut som en försynt modernisering av gamla klassiska studioluren AKG K500 och det gillar jag. Det är stilrent och samlat vilket även gäller för materialval och passform. JBL:s nya lurar sitter otroligt bekvämt på skallen och jag önskar härmed att deras gaming-headsets kunde sitta precis såhär otroligt behagligt på mitt kranium (vilket de alltså inte gör). Utöver detta är allt annat också fantastiskt bra.

Ljudkaraktären är varm med massor av närvaro och det finns rymd och en instrumentseparation i stereobilden som egentligen inte hör hemma i en trådlös batterilur för 2000 kronor. Denna typ av ljudbild har mer gemensamt med en dedikerad hifilur för dubbla pengen, vilket JBL såklart ska applåderas för. Den aktiva brusreduceringen är superb, blockerar bort allt och gör det med en enkelhet som jag tycker är heltäckande. Samtalskvaliteten är också mycket god och min röst har upplevt som naturtrogen och fyllig av alla som jag ringt upp med Live 770NC på skallen. När det gäller batteritiden är även den superb med hela 45 timmar batteri per laddning med ANC påslaget och 70 timmar (!) med den funktionen avaktiverad. Renodlad referensklass, med andra ord. Detta medan lurarna i sig dessutom bara väger 256 gram.

JBL Live 770NC
För 2000 kronor finns det just nu inga bättre ANC/Bluetooth-lurar (over-ear).

Det enda jag inte gillar med 770NC är två små bagateller. Det finns ingen sensor som känner av att jag plockar av mig dessa lurar för att då sluta spela upp musiken. Detta är ett tydligt minus för mig som kör mina lurar på gymmet och då vill att musiken slås av samma sekund som jag drar ned dem över nacken (när jag ska prata med någon i min omnejd). jag gillar inte heller hur det blottas ren metall i botten huvudbågen när jag drar ut lurarna för att passa min skalle, det ser inte snyggt ut och först trodde jag nästan att mitt recensionsexemplar var trasigt. Bortsett från det skulle jag vilja kalla de här lurarna för i det närmaste perfekta och rekommendera dem till varenda kotte som läser denna babbliga recension. JBL är förbenat bra just nu.

Detta är en annons:
09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande design, lätta och bekväma, superb ljudkvalitet, rasande bra batteritid, fenomenal ANC, riktigt bra samtalskvalitet
-
Saknar "Wear detection" och huvudbågens metall-spröt känns som det inte designats klart
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

5
JBL Live 770NC

JBL Live 770NC

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

JBL:s nya Bluetooth-lurar utmanar klart dyrare konkurrenter från Bowers & Wilking, Sennheiser, Sony samt Bose och Hegevall är imponerad...Loading next content