Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Live Beam 3

JBL är tillbaka med tre nya in ear-modeller för 2024 och först ut är de enskilt bästa lurarna under 3500 kronor som vi på Gamereactor någonsin testat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

JBL har under flertalet år, enligt mig, erbjudit världens mest prisvärda in ar-lurar med ett par olika modeller. Det har i över ett år nu varit JBL Live Pro 2 för 1299 kronor som varit det absolut bästa köpet, alla kategorier, när priset vägs in i ekvationen - och när JBL Harman nu återvänder med en ny serie 2024-snäckor, är det såklart dags för mig att sätta dem i testbänken.

HQ

Först ut är JBL Live Beam 3 som är designade som Live Pro 2 eller Tour Pro 2 med den där idag ikoniska Airpods-stjälken som i det här fallet huserar mikrofoner för samtalsljudet samt lurarnas aktiva brusreducering. Stjälken är täckt av ett kromat höljer medan själva hörlurar är täckt av en slags matt gummiyta och de är snygga, ser och känns ut att vara dyra när jag packar upp dem ur det medföljande laddningsetuiet. Precis som i fallet med Tour Pro 2 har asken som laddar lurarna utrustats med en två tum stor (liten?) OLED-display som låter dig ställa in vilken EQ-inställning du vill nyttja, vilken skiva, låt och artist du vill lyssna till samt höga volymen, svara på samtal samt aktivera eller inaktivera transparensläget. När det gällde Tour Pro 2 beskrev jag denna display som en gimmickgrej men efter att ha använt de lurarna i ett år och med tanke på att JBL här både förbättrat skärmen i sig, touch-funktionaliteten samt ökat mängden inställningar som går att göra direkt på laddningsetuiet, är jag beredd att ändra åsikt.

JBL Live Beam 3
Displayen på laddningsasken är mer användbar än vad man kan tro på förhand och den verkar dra hysteriskt lite batteri.

Jag använder in ear-lurar nästan uteslutande på gymmet och att slippa ha telefonen i shortsfickan och istället kunna bära med mig det klart lättare, klart mindre, klart smidigare lilla etuiet som väger 82 gram - För att kunna styra lurarna som sitter i skallen - Är smidigt och vettigt. Att den inbyggda lilla skärmen dessutom inte påverkar den rasande bra batteritiden, gör ju också att funktionen i sig är enklare att gilla än någonsin tidigare. Med den aktiva brusreduceringen aktiverad räcker varje laddning i tio timmar i dessa lurar med 32 timmar i etuiet och om du använder dem utan ANC varar de i 12 timmar per laddning med 36-37 timmars batteritid i asken. Det är referensklass det, bäst i hela produktsegmentet tillsammans med Jabras toppmodeller.

JBL Live Beam 3
Designen är klockren och lurarna är små med tanke på att de huserar element på tio millimeter.
Detta är en annons:

Live Beam 3 huserar stora element som mäter tio millimeter och det, precis som i fallet med Technics AZ80 samt Jabra Elite 10 gör att mängden "bass boost" som används, eller går att urskilja från den naturliga djupet via de större elementen, är minimal. Det finns istället en högst naturlig botten här, som aldrig låter ansträngd eller uppskruvad utan snarare luftig och rapp på ett vis som få lurar i den här prisklassen ens kan drömma om att tävla med. Utöver det är karaktären sådär JBL-varm och spelglatt lekfull som jag alltid, alltid, alltid älskar. Mellanregistret är varmt och mjukt utan att tappa i kontroll medan diskanten är tydligt högupplöst och kristallklar utan att någonsin bli vass. Det kvittar om jag spelar Stings "Seven Days" eller "Kascade" signerat proggudarna i Animal as Leaders - Live Beam 3 låter precis lika bra oavsett vilken typ av musik jag drar igång och den mångsidigheten är det inte heller särskilt många andra lurar i denna prisklass som kan skryta med.

JBL Live Beam 3
Ljudkaraktären är rasande bra precis som brusreduceringen och batteritiden.

Även ANC:n är rasande bra, här. Den enda lur jag lyssnat på som har mer effektiv aktiv brusreducering är Bose Quiet Comfort Ultra som kostar 800 kronor mer och istället är sämre på flertalet punkter än JBL:s nya. Alla andra in ear-lurar som jag testat de senaste åren (36 par, för att vara exakt) trumfas av ANC:n i Live Beam 3 som utöver detta även imponerar när det kommer till samtalsljudet. Min röst upplevs som fylligt naturlig av de jag ringt till medan de jag pratar med alltid låter bra, i mina öron. Transparensläget är också väldigt bra och gällande alla dessa viktiga funktioner har jag på det stora hela noll klagomål.

JBL Live Beam 3
Det finns idag inga bättre in-ears på marknaden under 3500 kronor.
Detta är en annons:

Bra design, klockren ergonomi, suverän batteritid, strålande brusreducering, fantastiskt ljud till ett otroligt konkurrenskraftigt pris. Det finns verkligen ingen in ear-lur på marknaden idag för 2190 kronor som kan tävla med helheten som erbjuds av Live Beam 3. JBL är på topp, igen.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Rasande bra ljudkvalitet mycket tack vare de nya 10 mm-elementen, strålande design, lysande batteritid, fantastisk ANC
-
Inte vattentäta
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

JBL Live Beam 3

JBL Live Beam 3

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

JBL är tillbaka med tre nya in ear-modeller för 2024 och först ut är de enskilt bästa lurarna under 3500 kronor som vi på Gamereactor någonsin testat...Loading next content