Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Live Flex

JBL har norpat designen från Apple Airpods för att kunna erbjuda en in ear-lur som inte retar upp ditt inneröra allt för mycket. Petter föredrar dock JBK Live Pro 2, istället...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Ljud är subjektivt. Det som låter bra i mina öron kanske låter dåligt i dina och det har ju med lite allt möjligt att göra. Dina öron är annorlunda än mina. Din hjärna fungerar annorlunda än min och din smak kanske är helt annorlunda. Jag gillar värme, spelglädje, punchighet och bas. Du kanske gillar klinisk neutralitet och maximal upplösning. Detta måste man såklart alltid tänka på när man läser recensioner av exempelvis hörlurar och när det gäller nysläppta JBL Live Flex kommer det här med personlig smak och personliga referenser verkligen in i bilden från ruta ett. För detta är på flera sätt än ett en avvikelse från JBL:s klassiska formel. Här har man valt en liten annan linje, och jag förstår precis varför.

HQ
JBL Live Flex
Live Flex finns i färgerna rosa, mörkblå, grå samt svart.

Live Flex är Airpods, som det står JBL på, i stort sett. Den amerikanska ljudjätten har härmat Apples design rakt av och därmed gjort en in ear-lur som inte har de där typiska gummiplupparna som man för in i hörselgången. Live Flex, precis som Airpods, är hårdplast-kupor som man liksom lägger i innerörat och huruvida du föredrar det, eller traditionella gummipluggar, är såklart en supersubjektiv sak.Jag har hört flera personer som under de senaste fem åren sagt till mig att de bara vill använda Apple Airpods (bara!) för att de inte gillar att ga saker instoppade i hörselgången medan andra, likt jag, tycker precis tvärtom.

JBL Live Flex
Perfekt för dig som föredrar Airpods-designen och inte vill ha något i ditt inneröra.

JBL Live Flex baseras på JBL:s bästa element som mäter hela 12 millimeter, de levereras med samma superba brusreducering som Live Pro 2 och samma kapacitet att spela upp spatialt, objektbaserat ljud. De huserar sex stycken mikrofoner för rent och brusfritt samtalsljud och de erbjuder hiskeligt bra batteritid. Du kan köra dina Live Flex-lurar åtta timmar per laddning och ladda dem från noll till 100 procent batteri fyra gånger i det medföljande etuiet, som har magnetiskt lock. Spec-mässigt är detta lurar i den yttersta toppklassen upp till 4000 kronor. Precis som JBL gjort sig kända för de senaste åren. Problemet för mig är att de inte riktigt sitter fast i mina inneröron. Eller ja, de sitter inte alls. De trillar ur, bara. Hur jag än placerar dem trillar de ur så fort jag rör huvudet vilket gjort att jag tvingats recensera dem genom att sitta och hålla dem på plats i öronen. Detta är såklart en smula orättvist då vi alla vet att in ear-lirar alltid låter som bäst när vi trycker dem lite lätt in i örat och håller dem där, men med tanke på hur dåligt denna typ av "Airpods-design-lurar" fungerar för mig, var det allt som fungerande för att kunna lyssna på Live Flex.

Detta är en annons:
JBL Live Flex
Batteritiden är rasande bra och du har åtta timmar per laddning och 32 timmar i etuiet.

Ljudet här är lite tunnare jämfört med framförallt Live Pro 2 och en del av det har absolut att göra med att de bara ligger och skvalpar i innerörat och inte sitter fast i min hörselgång. Jag saknar lite värme, jag saknar lite närvaro och jag saknar bas - här. Om du tycker att JBL ofta tillverkar in ear-lurar men för mycket basfokus kan dessa absolut passa dig men för egen del blir det lite för klent med botten och värme. Kontrollen är bra, dock, och det märks ju att elementen är stora då ljudbilden är bred med god separation. Samtalskvaliteten är också bra precis som batterikapaciteten men brusreduceringen blir liksom basåtergivningen lidande av att Live Flex inte sitter fast i min hörselgång.

JBL Live Flex
Klart bättre än Airpods men fortfarande inte i närheten av JBL Live Pro 2.

Om du gillar designen på Airpods och därmed föredrar in ear-lurar som inte sitter inpluggade i hörselgången, är detta ett strålande val för de har både mindre stjälk, bättre batteritid och bättre ljud än Apple Airpods. För mig är detta dock inget jag någonsin skulle välja framför exempelvis JBL Live Pro 2 som kostar någon hundring mindre och presterar betydligt bättre.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Smidig storlek, stora element, rasande bra batteritid, bra samtalskvalitet
-
Sitter inte inuti innerörat, saknar JBL:s patenterade värme och bas
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

7
JBL Live Flex

JBL Live Flex

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

JBL har norpat designen från Apple Airpods för att kunna erbjuda en in ear-lur som inte retar upp ditt inneröra allt för mycket. Petter föredrar dock JBK Live Pro 2, istället...Loading next content