Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Quantum 910P

JBL har gjort Quantum One trådlösa och optimerat dem för Playstation 5. Petter har delat ut betyg...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

JBL Quantum One har tillsammans med HyperX Cloud Alpha, Epos H6 Pro samt Logitech G Pro-X satt en standard för gamingheadsets som jag jämför i stort sett allt med. Den amerikanska ljudjättens trånade spellurar är sannerligen inte perfekta (micken är inte särskilt superb och de känns lite väl plastiga) men ljudet de erbjuder är strålande. Nysläppta Quantum 910P är baserade på Quantum One och delar samma grundläggande design med den viktiga skillnaden att de är trådlösa, erbjuder aktiv brusreducering samt optimering för objektbaserat ljud via Playstation 5. 910P står för 910Playstation medan den kommande X-modellen gjorts specifikt för Xbox, och detta är enligt mig finurligt. JBL kan i och med detta skräddarsy ljudupplevelsen mot en specifik ljudkrets och dessutom färga plasten i samma ton och samma kontrastfärger som konsolerna i sig, vilket jag tror kommer att fungera väldigt väl rent försäljningsmässigt.

HQ
JBL Quantum 910P
Ser de ut att kosta 2795 kronor? Svar nej...

Quantum-designen är enligt mig något av det fulaste som JBL någonsin spottat ur sig och jag tycker att det är synd att de här valt att köra vidare på den. Estetiken andas pojkrum och hela grejen med snedskuren plast, massa flippriga former och linjer, detaljer och vinklar som förstärks av pulserande RGB-ljus gör mig en smula illamående och jag föredrar här helt klart Logitechs mer sobra, städat retroaktiva utseende på de alldeles lysande G Pro-X-lurarna.

JBL Quantum 910P
Ljudet är strålande, mikrofonen är medioker.

Passformen är bra, dock. Inte perfekt och jag tycker inte att dessa lurar sitter lika bekvämt på min skalle som framförallt HyperX Cloud Alpha som har mjukare minnesskum och klämma kraniet mindre tight. Detta är såklart supersubjektivt dock och eftersom jag har ett XL-huvud i storleken 59-60 är det ganska många headsets som jag anser klämmer lite för hårt, detta medan någon med ett huvud i storleken 54-55 rimligtvis aldrig bör uppleva samma sak. 910P känns en smula tunga dessutom och jag upplever ett visst obehag efter cirka tre timmars användning. Den trådlösa sändaren, brusreduceringen det väl tilltagna batteriet samt chipet som möjliggör 3D-ljud lär ju väga en del vilket bara känns naturligt, men de blir en smula tunga för min smak. Tyvärr.

Detta är en annons:
JBL Quantum 910P
Lite för tunga, kramar kraniet liiite för mycket.

Ljudet är dock superbt, här. Lysande. JBL:s Quantum Engine måste uppdateras direkt ur kartong vilket jag gärna hade sluppit men så snart detta är gjort märks det tydligt varför JBL till skillnad från exempelvis Razer, Roccat eller allra helst Turtle Beach är experter på ljud och hörlurar och har pysslat med akustik i många, långa årtionden. 3D-ljudet är omvälvande bra med superb kontroll och massor av upplösning och jag anser att det finns en värme i den toning som JBL erbjuder här som många gaminglurar saknar. Jag har noll bekymmer med att nyttja 910P för att lyssna på musik i, vilket jag absolut inte kan säga om i stort sett alla andra gamingheadsets som jag någonsin testat. Den aktiva brusreduceringen är bra också. Inte klassbäst och inget jag känner att jag behöver när jag spelar, men om du lirar i ljudmässigt stökiga miljöer och bara vill skärma bort all skit, är detta naturligtvis alldeles lysande funktion som lagts till i dessa lurar.

JBL Quantum 910P

JBL är en liten älskling för egen del. Jag är kanske till och med en fanboy, om du så vill. Jag älskar deras bluetooth-högtalare, in ear-lurar samt over-ears och Quantum One är ett lysande headset trots en förhållandevis medioker mikrofon. 910P erbjuder strålande ljud och som headset skulle jag vilja påstå att väldigt få konkurrerande modeller inom denna prissegment kan tävla med ljudkvaliteten och 3D-ljudet som här erbjuds. Jag tycker dock inte att skummet på kåporna är tillräckligt mjukt, lurarna är för tunga för min skalle och mikrofonen är sämre än den på Quantum One vilket gör att betyget måste stanna på en stark sjua. JBL... Ni kan bättre.

Detta är en annons:
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Riktigt bra ljud, riktigt bra 3D-ljud, strålande mjukvara, bra batteritid
-
Ful design, aningen tunga, klämmer mitt kranium, mikrofonen är medioker
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

3
JBL Quantum 910P

JBL Quantum 910P

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

JBL har gjort Quantum One trådlösa och optimerat dem för Playstation 5. Petter har delat ut betyg...Loading next content