Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Quantum Stream Wireless Lightning

JBL:s senaste streaming-pryl är en smidig liten myggmick för den som inte vill nöja sig med ljudet från sin Iphone. Petter har testat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

När JBL Sverige ringde för ett par veckor sen och frågade om vi använde oss av Iphone 13, 14 eller 15 för recenserade av nya Apple Arcade-spel blev jag en smula ställd. Jag svarade Iphone 14 Pro Max och ställde sedan en följdfråga om vad den informationen skulle användas till. "Till mottagaren" svarade vår kontaktperson och två dagar senare anlände nysläppta JBL Quantum Stream Wireless Lightning med en Lightning-kompatibel dongel (duh!).

HQ
JBL Quantum Stream Wireless LightningJBL Quantum Stream Wireless LightningJBL Quantum Stream Wireless Lightning
Supersmidigt och simpelt för dig som vill kunna "mygga" upp dig själv och förbättra ljudet i dina selfievideos.

Så vad är detta? En trådlös Iphone-mikrofon för inspelning av mobilvideos. Helt enkelt. Vi har sedan tidigare både en Røde Wireless Go här på redaktionen samt en Ulanzi UW som gör exakt samma sak. Du stoppar in mottagaren i din telefon som då samma sekund som den får ström via mobilen kopplar upp sig mot mikrofonen som sen spelar in det du säger när du trycker på video-Rec eller ljudinspelning i Ios. Det kan inte bli smidigare, det kan inte bli enklare och även om JBL som sagt absolut inte uppfinner hjulet här, erbjuder de en mycket attraktiv bundle här som andas av kvalitet. I lådan ingår själva mikrofonen (som väger strax över elva gram), laddningsetuiet (som är ungefär lika stort (eller litet) som det som medföljer JBL:s Bluetooth-lurar och själva dongeln då som väger 6,6 gram. Det finns även ett magnetiskt puffskydd här som ser ut som en minimal liten grå frisyr och på det stora hela erbjuder JBL ett superhabilt alternativ till Røde, Lippa, Ulanzi samt Saramonic.

När det gäller ljudkvaliteten har jag ställt JBL Quantum Stream Wireless Lightning först mot den inbyggda mikrofonen i min Iphone 14 Pro Max och sen primärt mot Røde Go (1), och JBL:s lilla mikrofon erbjuder bättre ljudkvalitet än båda de alternativen även om det är hyfsat jämnt skägg mot Rødes välanvända alternativ. JBL:s mikrofon är "omnidirectional", det vill säga rundstrålande, och plockar upp gott om ljud från din röst utan att få med sig för mycket miljöljud eller kringliggande snack (om du pratar i en icke-tyst miljö). Med puffskyddet är den dessutom förbluffande kapabel att stänga ute blåst och styggväder vilket vi testade under fredagen här i Östersund. Min gamla gubbröst låter tydlig och naturlig i JBL Quantum Stream Wireless Lightning utan att tappa i "timber" eller botten. Visst, det går inte jämföra med exempelvis Sennheiser USB Profile som jag använder under alla mina videomöten, men det är ju heller inte tanken här då JBL Quantum Stream Wireless Lightning är pytteliten.

JBL Quantum Stream Wireless LightningJBL Quantum Stream Wireless Lightning
Laddningsetuiet ser nästan exakt ut som det som medföljer JBL:s in-ear-lurar.
Detta är en annons:

1299 kronor är förvisso inte särskilt mycket pengar för den som vill ha en smidig, välbyggd "mygga" till sin Iphone och sina mobilfilmsinspelningar. Det är dock förhållandevis mycket pengar jämfört med konkurrerande modeller från andra tillverkare som har vettiga alternativ för runt halva det priset. I slutändan är det svårt att inte tycka om JBL Quantum Stream Wireless Lightning som är ett klockrent helhetspaket men priset kanske borde ha legat på 999 kronor, eller strax under.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Klockren design, bra mikrofon som plockar upp rösen på ett naturligt vis, smidigt laddningsetui, klockren funktionalitet
-
En smula dyr
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content