Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

JBL Reflect Flow Pro

Hegevall har ersatt sina favoritsnäckor Reflect Mini med nysläppta storebrorsan Reflect Flow Pro och är inte bara imponerad - Han är lyrisk...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag älskar JBL Reflect Mini. Älskar dem. Jag delade ut vårt näst högsta betyg där för ett drygt år sedan och har sedan dess nyttjat dessa vattentäta sportlurar på gymmet säkert 250 gånger, utan minsta lilla bekymmer. De har bara fungerat, alldeles fantastiskt väl, och jag har därmed naturligtvis längtat och väntat ihärdigt efter storebrorsan, nysläppta JBL Reflect Flow Pro.

HQ

Namnet, låt oss börja där - är det enda negativa jag kan komma på gällande dessa in ear-lurar. Det enda problemet som jag kan komma fram till, och det är ju givetvis ett enda stort, fläskigt, pulserande, klarrött ickeproblem. JBL Reflect Flow Pro, är lika obegripligt som långt och märkligt. Men det är också allt jag kommer att ifrågasätta här. Allt annat blir en enda lång, koncentrerad uppradning av Hegevallska superlativ, för detta är helt enkelt världens bästa trådlösa, stryk/vatten-tåliga sporthörlur med aktiv brusreducering.

JBL Reflect Flow Pro
1795 kronor kostar JBL:s just nu bästa in ear-lurar.

Låt oss börja med att prata design. JBL Reflect Flow Pro ser ut som Reflect Mini, men är lite större och den där "vingen" som man pular in under flärpen i den övre delen av örat ("Antihelix") ser annorlunda ut, mer som en hajfena den här gången och mindre som en pigg. De är dock precis lika briljanta sett till passform som Mini-versionen. De ploppar in i mitt inneröra likt en sugpropp och "fenan" gör att de sitter som gjutna genom såväl löppass som gymsessioner och allt där i mellan. Jag kan ärligt talat säga att jag aldrig testat en in ear-modell som suttit bättre i örat än dessa, och då har jag snart testat 100 olika modeller, genom åren. Lurarna har den hår gången en IP68-rating sett till hur mycket vatten de tål och batteritiden är den hår gången direkt obscen. Jag har klockat vårt recensionsexemplar till nio timmar och 40 minuter per laddning med ytterligare 20+ timmar batteri i själva etuiet som lurarna levereras i. Med tanke på hur bra den aktiva brusreduceringen är, går det liksom inte göra annat än att applådera här, så hårt att det svider i handflatorna.

JBL Reflect Flow Pro
Hajfenorna i topp stoppas in under flärpen i öronen för att "låsa" fast dem, och de sitter verkligen som om de vore fastlimmade.
Detta är en annons:

JBL Reflect Flow Pro huserar sex olika mikrofoner som alla gör olika saker, för att både erbjuda strålande brusreducering samt bättre tal/telefon-kvalitet än vad JBL tidigare stoltserat med. Jag är inget större fan av att prata i telefon via headset och brukar till exempel aldrig någonsin svara om någon ringer medan jag har lurarna i öronen på gymmet, men inför denna recension har jag ringt ett tiotal samtal med JBL Reflect Flow Pro och kan helt enkelt konstatera att de låter bra med bra upptagning av min röst som alla jag ringt beskrivit som "riktigt bra ljudkvalitet". På det sätt som det fungerar att slå på och av NC-funktionen samt svara i telefon är dessutom klanderfritt, vilket vi naturligtvis ska kunna förvänta oss av en modern in ear-lur för 1800 riksdaler.

JBL Reflect Flow Pro
De är lite större än Reflect Mini men har också betydligt bättre batteritid.

När det gäller ljudkvaliteten råder det absolut inga tvivel om att dessa lurar låter alldeles fantastiskt bra. Briljant, till och med. De 6,8mm breda elementen spelar otroligt musikaliskt med massor av värme, spelglädje, dynamik. Musiken känns detaljerad, kontrollerad och högupplöst och allt låter tight och väldigt svängigt, oavsett om jag dunkar igång Horizons / East med Thrice, Sob Rock med John Mayer eller Sam Fenders nya skiva. JBL Reflect Flow Pro kan verkligen allt och det känns aldrig som om de EQ:ats för en viss typ av "modern" musik, som många andra av dagens in ear-lurar (som ofta kalibrerats för att snudd-på enbart spela house-musik och modern hip-hop, vilket jag avskyr så att det svider i pannbenet).

JBL Reflect Flow Pro
Ljudkaraktären är absolut superb. Varm, spelglad, dynamisk, detaljerad.
Detta är en annons:

Det är ingen mening att hymla med det faktum att dessa hörlurar kan göra allt. De är verkligen alldeles briljanta, på allt. De passar perfekt i mina öron, sitter som om de vore fastlimmade. De låter helt fantastiskt bra oavsett musiktyp, den tillhörande JBL-appen är strålande med otroligt fina EQ-möjligheter, brusreduceringen är fenomenal, de tål vatten och stryk i mängder, erbjuder fantastisk batteritid till ett mycket överkomligt pris. Om du, likt jag, primärt använder dina in ear-snäckor på gymmet eller till din träning kan du bara inte hitta något bättre, idag.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Lysande design och ergonomi, superb ljudkvalitet med mängder av dynamik och bas, superb batteritid, tål mängder av stryk och vatten, riktigt bra materialval, vettig prisbild
-
Produktnamnet är lite töntigt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

JBL Reflect Flow Pro

JBL Reflect Flow Pro

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Hegevall har ersatt sina favoritsnäckor Reflect Mini med nysläppta storebrorsan Reflect Flow Pro och är inte bara imponerad - Han är lyrisk...Loading next content