Svenska
Gamereactor
nyheter
Turok Remastered

Källkod till Turok och NBA Jam hittad på auktionsdatorer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Killarna som sköter Youtube-kanalen SiliconClassics älskar allt som har med retroteknik att göra. Förra månaden fick de tag på en bunt datorer som tidigare tillhört den nedlagda spelstudion Acclaim Entertainment, och nu har SiliconClassics gjort en del roliga fynd på de gamla burkarna. De har nämligen hittat källkoder till Nintendo 64-klassikern Turok: Dinosaur Hunter, samt basketspelet NBA Jam Extreme.

Vi på Gamereactor-redaktionen tycker det är fantastiskt roligt när upptäckter som dessa dokumenteras på detta vis. Eftersom all hårdvara och data förfaller - från hårddiskar till NES-kassetter - finns det en risk att vissa spel helt enkelt slutar existera i framtiden. Endast med källkoden intakt kan ett spel förevigas, så vi får hoppas att dagens spelutvecklare är mer försiktiga med sina verk än vad man var under 80 och 90-talet.

Turok RemasteredTurok Remastered
Både Turok: Dinosaur Hunter och NBA Jam har återupplivats på senaste, men nu har alltså de båda originalens källkoder hittats på auktionerade datorer. Vi hoppas på fler spännande fynd från SiliconClassics framöver.

Relaterade texter

Turok Remastered släpps denna vecka

Turok Remastered släpps denna vecka

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Om du läser Gamereactor noga så vet du såklart redan att Night Dive Studios jobbar på en remaster av Nintendo 64-klassikern Turok. Härom dagen hade ni nya bilder att...Loading next content