Svenska
Gamereactor
nyheter
Rayman Legends

Källkoden till det nedlagda Rayman 4 har läckt ut

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Året var 2006 och Raymans karriär förändrades radikalt. Från att ha varit speldesignern Michel Ancels framgångsrika plattformsfigur gick den arm- och benlösa filuren till att plötsligt bli en birollsfigur i spin-offen Rayman: Ravin' Rabbids. När det kaninfyllda partyspelet släpptes lös var dock ett fjärde, ordinarie Rayman-spel under utveckling. Inte av Ubisoft själva, utan av Phoenix Studio. Delvis på grund av framgången med Ravin' Rabbids lades det dock ner efter några månaders utveckling.

Sedan 2006 har ett antal läckor sporadiskt visat upp bilder, concept art och annat material, men den läckan som användaren Ribshark nu visat upp på Twitter är den största vi någonsin fått av Raymans fjärde plattformsäventyr. Läckan inkluderar en hyfsat spelbar bana, bilder och videor på Raymans flickvän, ridbara djur, en Rabbid-boss och en parodi-bana kallad "Sphincter Cell".

Medan vi inte fått ett Rayman-spel i 3D sedan Rayman 3: Hoodlum Havoc från 2003, gick Ubisoft och Rayman istället tillbaka till 2D med de hyllade Rayman: Origins och Legends från 2011 respektive 2013. Efter ett gäng partyspel är kaninerna Rabbids numera mest kända som sidekicks till Mario i XCom-liknande Kingdom Battle och nu senast Sparks of Hope.

Rayman Legends
Hade du velat se ett nytt Rayman i 3D?

Relaterade texter

1
Rayman släpps som brädspel senare i år

Rayman släpps som brädspel senare i år

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Många större TV-spel släpps som brädspel nuförtiden. Det var bara så sent som förra månaden vi rapporterade om att Mass Effect var på väg att få brädspelsbehandlingen och...Loading next content