Svenska
Gamereactor
lifestyle

Koenigsegg tror att Jesko Absolut kan bli den snabbaste produktionsbilen i världen

Fordonet krossade nyligen fyra imponerande hastighetsrekord.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det finns en handfull hyperbilstillverkare som ofta kämpar för att sätta allt högre och imponerande hastighetsrekord med hjälp av produktions- och gatbilar. Bugatti, Hennessey, Rimac, Pagani, McLaren och naturligtvis Koenigsegg.

Den senare vill cementera sig som marknadsledare för megasnabba hyperbilar, eftersom vi i ett nytt pressmeddelande får veta att Koenigsegg Jesko Absolut har krossat fyra hastighetsrekord och ställt in sig på en oundviklig utmaning att bli den "snabbaste, helt homologerade produktionsbilen i världen".

Under tester på Örebro flygfält lyckades Jesko Absolut uppnå 0-400-0 km/h på 27,83 sekunder, 0-400 km/h på 18,82 sekunder, 0-250-0 mph på 28,27 sekunder och 0-250 mph på 19,20 sekunder, som alla är världsrekord.

I en kommentar till denna prestation sa Koenigseggs Christian von Koenigsegg: "Detta rekord validerade noggrannheten i den simulerade och beräknade prestandan hos Jesko Absolut, vilket ger oss stort förtroende för dess förmåga att direkt vara den snabbaste, helt homologerade produktionsbilen i världen. Nu är det dags för däcktester, utveckling och godkännande innan vi äntligen kan göra ett försök att slå det rekordet."

Detta är en annons:
Koenigsegg tror att Jesko Absolut kan bli den snabbaste produktionsbilen i världen
Artur_Nyk / Shutterstock.com


Loading next content