Gamereactor follow Gamereactor / Dansk / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國 / Indonesia / Polski
Gamereactor Close White
Logga in medlem


Glömt lösenordet?
Jag är inte medlem men vill bli det

Eller logga in med Facebook-konto

Rees hälsning

Ree har inte skrivit någon presentation ännu.

Gästbok

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


 • Skrivet av: AG Jati
  2015-12-29 20:10
  Höjhöj! Äre ett SU-fan jag skådar?
   
 • Skrivet av: Zaito
  2014-08-31 09:32
  Det var inte ett dåligt svar, och jag tackar så mycket.

  Vinkling inom media är ett problem. Vet inte riktigt vad som är en bra metod att lösa det på, heller. Som privatperson/nyhetskonsument så kan man i alla fall försöka att ha koll på så många olika vinklar som möjligt, för att på så sätt få en helhetsbild. Samt söka upp kritik mot olika specifika artiklar. Det är lite av en fördel med "traditionell media", att den har många ögon som kollar på den, vilket innebär att fel ofta pekas ut på antingen forum, bloggar, eller dylikt.

  Sen så kanske det är glädjande att Sverige ligger rätt högt rankad på Reportrar Utan Gränsers lista över länder med bäst pressfrihet.
   
 • Skrivet av: Zaito
  2014-08-26 15:23
  Jag övervägde att först fråga dig i SD-tråden, då det kanske finns fler som har funderat på samma sak. Men det fick bli ett gästboksinlägg istället, då det faktiskt inte riktigt är on-topic.

  Jag läste detta inlägg i SD-tråden:

  Citerar Ree:
  Seriöst, ge mig lite trovärdiga källor på att deras ekonomi är amatörmässig. Expressen duger inte.


  Och jag måste fråga, vad är det för källor som du finner acceptabla egentligen?

  I från vad jag har märkt så har du länkat till avpixlat och Fria Tider några gånger, så jag förmodar att du finner de trovärdiga. Båda är sidor som är väldigt starkt vinklade för SD, och det säger väl sig självt att de inte kommer att lägga upp något som är kritiskt mot SD. Om du söker efter något ifrån de sidorna som bekräftar att SD:s budgetplan är usel så kommer det nog att bli svårt att hitta, med andra ord. Om de är de enda sidorna som duger, så har du alltså redan vunnit argumentet: Det skulle innebära att du söker efter en trovärdig källa som säger något negativt om SD, men den enda källan du finner trovärdig är den källa som bara rapporterar positivt om SD.

  Men här kommer det som jag inte förstår. Du har tidigare både länkat till Aftonbladet och Expressen, som källor för olika uttalanden:

  Citerar Ree:
  De senaste dagarna har varit rätt intressanta. Många högt uppsatta politiker kryper till korset angående invandringens kostnader.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/valaret2014/article19373481.ab


  Citerar Ree:
  Reinfeldt uttalar sig nu om invandringen, och menar att han vill att allt ska fortsätta som förut. Han har inga intentioner på att dra ner på invandringen, utan tycker att den är bra eftersom "den gör världen bättre".
  http://www.expressen.se/nyheter/oppenhet-bygger-ett-starkare-sv
  erige/


  Citerar Ree:
  Samtidigt tvingas Borg erkänna att vår invandringspolitik drar ner vår ekonomi, även om han självklart inte vill specificera hur mycket.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=59
  34772


  Jag kunde inte undgå att lägga märke till det:

  De gånger som du själv använder aftonbladet/expressen som källor är också de fall där artiklarna i fråga bekräftar din egna politiska linje.

  Nu, när det rör som en expressen-artikel som går emot SD, så låter det dock lite annorlunda. Nu när det handlar om någon som kritiserar SD så är inte Expressen längre en bra källa.

  Jag ser verkligen inte riktigt varför Expressen dög som källa för Reinfeldts uttalande (som var bra för SD), men inte som källa för att nationalekonomernas uttal (som är dåligt för SD). Lite klarhet i vad som är bra och inte bra källor skulle sitta på sin plats, för just nu låter det lite som att du börjar skrika "DÅLIG KÄLLA" när någon länkar till en artikel som går emot dig.


  Du har också sagt att Expo inte är en trovärdig källa, med motiveringen att de är en självutnämnd motpol till SD:

  Citerar Ree:
  Expo är dessutom självutnämnda SD-hatare och ser sig som motpol till SD. Känns inte som de mest lämpade personerna att skriva en vitbok om SD...


  För mig så är lite konstigt att fördomma Expo medans man samtidigt lyfter upp Avpixlat. Det krävs inte så skarpa ögon eller journalistiskt kunnande för att se att Avpixlat är en hemsida som fungerar som "medpol" för SD. På deras startsida så länkar de till en lång artikelserie om varför man ska byta till SD ifrån övriga partier, så de är inte ens subtila med vilket parti de vill främja.

  Men trots det så är, enligt dig, en hemsida som aktivt försöker främja ett visst politiskt parti en bra källa. Medans en sida som aktivt försöker motverka ett visst politiskt parti en dålig källa. Själv ser jag inte riktigt skillnaden; båda två är starkt politiskt motiverade och borde troligtvis kunna innehålla lika mycket vinklad information. Detta är också något jag vill ha förklarat för mig; varifrån kommer denna selektivitet?

  Tack på förhand!
   
 • Skrivet av: Turambar400
  2014-01-13 20:50
  Eftersom han(eller hon?) inte verkar förneka sin relativt låga ålder så kommer jag fortsätta ta det för givet. Det är förståeligt att ungdomar tänker sådär, eftersom de inte hunnit lära sig bättre ännu. Det kan vara tufft, men man får ju helt enkelt bita sig i tungan och försöka föregå med ett så gott exempel som man kan utan framstå som en besserwisser. Att minnas hur puckad man själv varit under majoriteten av ens liv(hela, i mitt fall) hjälper nog också.

  Men ibland skiter jag bara i det och tittar på barnprogram istället.
   
 • Skrivet av: Trog
  2013-11-07 12:24
  Har sett, och det va inget som faller mig i smaken. Bravest Warriors däremot... riktigt skönt
   
 • Skrivet av: MD2
  2013-01-12 20:53
  Sure you can. But it's not very active right now.
   
 • Skrivet av: M7Jagger
  2013-01-07 07:42
  Haha, nejdå, det var intressanta saker du skrev och ville bara att du skulle expandera på det.
   
 • Skrivet av: M7Jagger
  2013-01-06 20:09
  "jiiiiii~"

  Hm?
   
 • Skrivet av: Scalpz
  2012-11-18 19:27
  Citerar Ree:
  Svarade på i förra inlägget.

  Citerar Ree:
  Ja, jag har haft en debatt förut.

  Citerar Ree:
  Angående frågan: Svarade på i förra inlägget, och förrförra.

  Citerar Ree:
  Fortsatt halmgubbe.

  Citerar Ree:
  Fortsatt halmgubbe.

  Svara på det där, menar du? Du ignorerade alla svar som du inte kunde bemöta. Att det var en "halmgubbe" var ditt påhitt, därför ignorerade du det. Att du besvarade grundfrågan, så som den var efterfrågad, var också ditt påhitt.

  Du är varmt välkommen att starta igång debatten genom att återcitera och besvara mig på ett värdigt sätt. Jag har haft förgiftade debatter här förut, och de leder ingenstans. Om vi däremot kan hålla oss på en seriös nivå kan det bli fruktbart.
   
 • Skrivet av: Mr Crowe
  2012-11-18 16:05
  /)
  Brohoof.
   
 • Skrivet av: Ree
  2012-03-29 11:29
  Muffin! <3
   
 • Skrivet av: stålfabbe24
  2012-03-29 09:13
  another brony! here, have a muffin!
   
 • Skrivet av: LeninMarx
  2012-03-28 09:19
  Att du stödjer SD klandrar jag inte dig för,utan det är kapitalismen som har skapat missnöjespartiet.
   
 • Skrivet av: NorGaMaGamer
  2012-02-04 21:13
  *Brohoof
   
 • Skrivet av: The Norwegian gamer
  2012-02-03 15:53
  Derpy Hooves
   
 • Skrivet av: The Norwegian gamer
  2012-02-03 11:16
  Brohoof
   
 • Skrivet av: Ree
  2012-01-29 14:15
  Thank ya kindly.
   
 • Skrivet av: Grainmunch
  2012-01-28 18:19
  Du är en grym debattör, har följt dig i "ta ställning till SD" tråden. Impressed.
   
 • Skrivet av: Ree
  2011-09-15 12:48
  Bara dom sämsta spelet får 5/10. ;)
   
 • Skrivet av: Siegfried
  2011-09-15 12:40
  5/10 betyder medioker
   
 • Skrivet av: Mc Gregor
  2011-08-15 19:04
  Härligt. Hade jag faktiskt ingen aning om. Borde kanske kolla mer på Laurens deviantART kanske. Kul att veta iallfall. FiM är ju första pony-som jag sett klart. Ska kolla om de innan är någonting att ha. Troligt inte samma sköna humor dock.

  Härligt. Ska kolla upp det någon dag. Låter intressant.
   
 • Skrivet av: Ree
  2011-06-27 06:30
  Wut. Finns det kommentarer här?
   
 • Skrivet av: Hamusta
  2011-06-25 13:46
  Läste ditt svar på Feber :3 Som du ser är jag redan här ;3
   
 • Skrivet av: luddeking
  2011-06-14 18:48
  Tack för avataren.
   
 • Skrivet av: Lihtenem
  2011-05-28 23:16
  För att undvika off-topic i "sveriges invandringspolitik":

  Citerar Ree:
  Det bor 100 hemlösa här i Umeå (jag är också från Umeå).


  Vill bara poängtera att jag inte är så dum att jag tror att jag inte har sett någon = det finns ingen. Borde ha förtydligat. Grejen är att jag alltid har blivit förvånad när de som hänger på Vasaplan snackat (snarare skrikit) med varandra om att "åka hem och göra x", och då har jag helt enkelt utgått ifrån att de trots allt har bostäder. Har som sagt också sett de som verkligen ser ut att ha nått botten gå in i hyreshus.

  Har du förresten källa på siffran 100 hemlösa? Jag ifrågasätter den inte, den låter rimlig, jag tänkte mer om det finns mer att läsa om det.