Svenska

Silke Neryns hälsning

Anna Granit för evigt i mitt post-ironiska lilla hjärta.

OCH KOMMER TILL SIST ATT UPPNÅ DEN
HÖGSTA FULLKOMLIGA UPPLYSNINGEN.

Så lyder budet.

Likt gammal ny jazz genom väggen.

Och kvinnan bakom den öppnade stadsporten ropade:

"Romanen som konstform är härmed stendöd!"

Den brittiske turisten nickade:

"The aim of writing is not representation, but invention."

Rez
Deus Ex
Demon's Souls
Planescape: Torment


- Spelvärldens trappa mot himmelen.

Gästbok

För att kommentera måste du vara inloggad. Om du inte är medlem än - bli medlem nu!

:D :) :( :-o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: ;-) :idea: :arrow: :| :mrgreen: :clap: :dance: #-o =; :^o [-X :pray: 8-[ :sick: :-# [-( :-k :-- Bold Italic Underline Spoiler


 • Skrivet av: Don Pardo
  2012-10-28 11:40
  Hotline Miami sparkar stjärt!
  Riktigt beroendeframkallande gameplay.
   
 • Skrivet av: ChrizZz
  2012-10-25 20:04
  La jag inte till dig på Steam igår? Idag va du borta. Aja, bjuder in igen.
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-08-12 01:19
  När Nite Jewel annonserar om en "Hemlig hemmaspelning" i Göteborg på Facebook så förbannar jag att jag inte använder Facebook mer. Och att jag inte befann mig i Göteborg runt kl. 15:00 idag. Annars kunde jag ju ha åkt 50 milen till Way Out West enbart för att lyssna på Ramona Gonzales.
   
 • Skrivet av: Brandon Mariano
  2012-08-04 08:37
  Tråkveckor har vi allihopa (jag skriver det här just för att jag är uttråkad), men det är bra att vara lite uttråkad vissa gånger. Det är faktiskt då tanken att städa ens rum blir mer än en tanke och går in i handling.

  Du håller på att flytta alltså, är det till en annan lägenhet i Örebro, eller är det hela vägen till en annan stad, by eller land?
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-07-31 12:27
  Nu är han borta, och jag tittar mot hans filmer. Min morbror skickade den här länken till mig, och jag visste inte om du har sett One Day in the Life of Andrei Ansenevich eller inte. Men jag tänkte att länken ändå kunde vara av intresse.

  http://blip.tv/chris-marker/one-day-in-the-life-of-andrei-ansenevich
  -4171164
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-07-29 00:00
  Jag har fortfarande stort hopp för den tredje säsongen av The Walking Dead. Fängelset bjuder åtminstone i serietidningen på flera intressanta händelser och personer, till skillnad från bondgården (som gruppen lämnade oerhört snabbt i originalet, men fastnade på tok för länge på i TV-serien).

  Då är, hittills, Telltales spel en betydlig bättre tillskott i den apokalyptiska zombievärlden som Robert Kirkman har skapat. Även om handlingen är lite för styrd än jag skulle vilja, så utsätts jag ändå för situationer där jag behöver göra obehagliga val. Och eftersom jag de flesta gånger har svårt att välja någotdera måste spelet vara bra, och det tycker jag det är.

  Speciellt tycker jag om när jag ångrar mitt val och funderar "om jag ändå hade...". Då myser jag.

  Själv är jag ensam hemma pga. semestrande föräldrar + lillebror. Det är en helt annan grej att bo själv någon annanstans, men att bo själv i sitt barndomshem är nästan lite läskigt. Det är för tomt. Då är det bra att jag har serier som Community, som lyfter upp mig. Och vad härligt att du verkar gilla den.

  Jag tänkte dock söka mig till någonting nytt. Både 30 Rock och Parks and Recreation verkar tillräckligt fräcka och roliga, och jag får se vilken av dem jag ger mig på. Efter att jag har klarat Breaking Bad, som jag gillar än så länge. Efter en och en halv säsong.

  Trevligt att råkas. Jag hoppas att faktorerna som bidrar till känslan sisådär förändras till att framkalla en finare känsla så fort som möjligt. För känslan sisådär brukar inte hålla i sig i all evighet.
   
 • Skrivet av: Brandon Mariano
  2012-07-28 13:07
  Hej Silke, vad är det bästa som hänt dig den här veckan?
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-05-30 09:14
  Jag är en katt spinner trivsamt vidare på antropomorfism-temat som började igår med ett impulsinköp av Usagi Yojimbo.

  Tack för musiken, Silke Neryn. Jag ska lyssna på den under min pension, samtidigt som jag röker pipa och dinglar i en hängmatta på en söderhavsö. Åtminstone kan jag önska mig dit för en stund av isolering från omvärlden och lite lugn och ro, och jag skulle nog dessutom föredra en brittisk stuga för det svalare klimatet. Eller varför inte bara slå två flugor i en smäll och flytta till någon pol där kylan endast matchas av sin brist på pollen.

  Modererandet är slut, länge leve slutet! Och tack!
   
 • Skrivet av: kantrell-man
  2012-04-17 14:59
  Jag blev faktiskt påhoppad ang. "min" Vargmanstolkning igen igår (dum som jag är hade jag ju såklart reciterat hela din utläggning, utan att först komma ihåg var ifrån jag fått den). Men nu hade jag ju någon annan att skylla på, nämligen internet, och i förläningen dig.

  Så, det jag lärde mig var att återigen kolla upp mina källor bättre och kanske lita lite mindre på Silke. Fast vafan, mina vänner fick sig ändå ett gott skratt, även att jag såg tvivlet i deras ögon redan från början. Antar att min chans att bli alfahane i denna flock nu således är kraftigt reducerad - kanske dags att börja yla framför månen av ensamhet?
   
 • Skrivet av: kantrell-man
  2012-04-03 14:57
  Hej Silke!

  Hamnade i ett samtal angående Freud härom dagen, och drog mig till minnes något du skrivit som jag lyckats lägga på minnet. Det var om vargmannen, och det är förmodligen eftersom att det verkade så absurt som jag kom ihåg det, det du skrev var i alla fall:

  Wolfman såg sin mor bli hårt tagen bakifrån av fadern vars dinglande pungsäck mellan särade ben bildade W:et som han nu relaterar till W för Wolf.

  Visst låter det helt vrickat? Men nu är ju i mångt och mycket Freuds psykoanalys helt vrickad - dock måste jag fråga dig, som är mycket mer insatt än jag, om just Pungen. Är detta verkligen så han tolkade det? Det känns ju verkligen knäppt! Men efter lite snabbt googlande kunde jag inte hitta sambandet - så jag började tänka att det kanske var en pastisch från din sida? Men jag vet inte, vore jättetacksam ifall du kunde reda ut begreppen för mig! I need direction!
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-03-18 21:29
  Med en stursk blick och hård bestämdhet väljer jag att ta mig an Deus Ex efter ditt (och ja, många andras) råd. Efter svallvågorna av Mass Effect 3 behöver jag ett futuristiskt rollspel, och inte vad nu detta var. Jag går inte så långt som att ogilla spelet. Inte helt och hållet. Isolerade ögonblick är precis så bra som jag vill, och trots att valfriheten är borta på gränsen till parodi, och att karaktärerna stagnerat, är jag glad över att ha upplevt Mass Effect 3.

  Någon dag ska jag samla alla tankar och skriva någonting om spelet, och om du får chansen eller tvingar dig till att uppleva Shepards final så gör det - och försök att bortse ifrån Biowares Happy Ending som med all säkerhet kommer att komma inom en månad eller två.

  Nu ska jag bara, med samma blick och bestämdhet, hitta tiden till att spela Deus Ex. Håhå, jaja.
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-03-14 20:01
  Speaking of Deus Ex så finns det på min lista över fräcka PC-lir, strax bakom de två tidiga Fallout-spelen och Planescape: Torment men strax före så mycket annat.

  Först står egentligen System Shock 2 som, hur mycket jag än försökt, vägrar att starta oavsett dator.

  Jag sitter på en Mac vilket försvårar en kärleksfull relation med GOG.com och liknande sidor, men med hjälp av applikationer som WineHQ ska nog även jag kunna njuta av Windows-klassiker.
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-03-13 09:19
  Du gillar ju spel, och du gillar musik. Att du gillar när de två möts är jag redan medveten om. Vad sägs om att skapa musik i ett spel?

  FRACT OSC
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-03-08 20:08
  Efter att ha släppt tre album jag inte skulle kunna leva utan hoppas jag såklart att de två söta träffar rätt även med sitt fjärde. Om inte så gråter jag en skvätt och väntar på att de hittar tillbaka till någonting vackert på det femte.

  Fast just nu har jag tilltro till Baltimores lågmälda, även om det är som du antyder. Bekant.
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-03-07 09:47
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-03-03 01:23
  Du som en gång var kär i La Jetee (och en av de senaste jazzbilderna indikerar att så kanske fortfarande är fallet) är nog redan medveten om att Criterion, those bastards, har släppt La Jetee + en annan bra film (Sans Soleil) på Blu-ray, tillsammans. Då Criterion har för vana att inte släppa regionsfri film, därav those bastards, tänkte jag motvilligt tipsa dig om det ändå. För regionsfriheten finns hos dig men inte mig. Men jag gråter bara lite för att jag missar dessa i högre upplösning och, får man förmoda, en bättre upplevelse. Endast lite, bara, jag lovar.
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-02-27 00:15
  BFI stod för Syndromes, Second Run för Blissfully och någon eller några för AW-HD. Blöder ögonen eller själen för endera version får jag väl söka upp någon bättre på annat håll. Men nu har jag åtminstone gjort rätt för mig.

  Varma och snälla kramar till dig. Det får vara min gåva till dig för den svängiga jazzen, där också kommentaren skulle finnas om det hade räckt för ett inlägg.

  Plötsliga infall av den här typen kan komma att fortsätta, det är dock inte alls med meningen. Jag är bara lite konstig.

  Tillagt: När man talar om trollen så står dem i farstun.

  Tillagt: Julia Holter, Ekstasis
  http://www.npr.org/2012/02/26/147294456/first-listen-julia-holter-
  ekstasis
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-02-10 21:34
  Du förstör inte. Ocensurerad av dig själv är du lika trevlig som vanligt, trots att du inte är lika imponerad av Best Coast som jag är. Och jag förstår ju varför.

  Som svar på din sista bloggkommentar så. Mjo. Man kan väl se det som att Beth är lysande i sitt känslomässigt laddade mantra, där enkelheten tar över och texterna aldrig blir mer komplicerade än i hate sleeping alone. Jag tycker att denna begränsning är en styrka, men ska man hålla på och blanda in objektivitet i bilden så kanske alla låtar är olika sidor på en tolvsidig tärning. Tretton om man räknar in bonusspåret.

  Fast jag sympatiserar helt klart mer med kritiken när jag hör Kids On A Crime Spree sjunga you are something good och gör sitt mantra till någonting mer, utvecklar det och lägger till. Eller bara när de skapar odödlig popmusik, i allmänhet.

  Med detta sagt så för all del, fortsätt att pladdra.
   
 • Skrivet av: Don Pardo
  2012-02-07 12:50
  Inget grattis eller nånting.
  Dåliga stilen!
   
 • Skrivet av: Damien Rice
  2012-02-01 21:19
  Haha, jag slutar aldrig att förvånas över vad du får för dig att lyssna på.
   
 • Skrivet av: Damien Rice
  2012-01-31 15:37
  Ville bara säga hej. Det var ett tag sen.

  Tillagt 2012-01-31 15:57:
  Jo tack, det är bara bra. Har varit ute och härjat lite på sjön men nu är jag äntligen hemma. Lyssnar ohälsosamt mycket på The Radio Dept. (som kommer vara mitt soundtrack för vintern 2012) och allt flyter på. Det enda dåliga är att jag inte har något som helst spelsug. Synd, för jag köpte El Shaddai idag och lånade Child of Eden förra veckan.

  Hur är det med Silke då?
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-01-29 23:11
  Jag är bara glad över att komma med värme, och värms själv av det.

  Förresten så känner jag mig igen i hålen.
  Men. Det är så svårt att låta bli.

  Och även om publicerandet inte är här ännu så kommer det så småningom ifall vi har tur. Annars får jag bitterljuvt glädjas över att du faktiskt skriver, eller tänker på att kanske skriva.

  Själv skriver jag ingenting av värde, varken publicerat eller ej. Men skriver gör jag, och det jag skriver förändras. Någon dag ska jag ta mig i kragen och skriva någonting som jag tycker om.
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-01-28 20:08
  Jag tackar dig hjärtligt för alla dina svar och ska försöka reda ut dem någon dag snart. Det är väl främst Kenzaburo-svaren där jag behöver sätta mig ned och bestämma var jag börjar, men nu har du begränsat mig lite på ett bra vis. Maskinen som ska spela Blu-ray blev dessvärre ingen regionsfri en, då de få jag hittade som skulle vara bra såldes regionslåsta av de svenska återförsäljarna. Hemskt säger jag men fann en vän i Playstation 3. I slutändan lite färre icke-europa-filmer och fler hela-världen-spel vilket blev min räddare i nöden när regionsfriheten får vänta en stund.

  Självet har nog aldrig varit så nöjt som nu. Om dagarna säljer det böcker på Akademibokhandeln, och om nätterna har det beställt ett tjog böcker från nätbutikerna (där det trots personalrabatt är billigare). Visserligen jobbar det lite mindre timmar än det skulle önska, men å andra sidan får det så mycket tid till annat. Sen verkar det ha funnit sig själv genom att sluta leta utan bara flyta med i livets flod, alltså vara tillfreds för att det är möjligt. Sen när den/det/jag väl börjar leta efter sig/mig själv igen, vilket känns oundvikligt, kan den/det/jag ta itu med alla svåra frågor.

  Just nu räcker "vad ska jag läsa idag?" långt, och tyst acceptants av kalibern "jag kanske får nöja mig med en alldeles hemskt konstig Blissfully Yours-bild" får mig att inse att jag har det bra ändå. Alla "vad ska jag bli när jag blir stor" och "jag måste ta ansvar" finns inte ännu och kan gärna ta god tid på sig att hälsa på.

  Jag hoppas verkligen det löser sig med dina två limbon, och alla andra limbon om det finns några. Och att du börjar skriva, fast jag nöjer mig med publicera.  Låt det inte gå en månad, heller, innan du besöker oss. Det är så väldigt tomt utan dig. Fast då tänker jag för en stund att dina besök blir så mycket mer värda då, men viftar bort det snabbt. Det är alltid någonting värt när du tittar in, oavsett frekvens.
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-01-07 11:37
  Justja. Om någon vet så är det du, och jag hittar ingenting på vare sig Amazon eller Second Run. Finns din thailändska vän på Blu-ray, annat än farbror Boonmee?
   
 • Skrivet av: Livlig
  2012-01-02 22:54
  3. Javisst. Var är en bra plats att börja, och kanske fortsätta?

  4. Jag frågar nu för att jag ändå inte kommer kunna läsa honom förrän om någon månad. Det finns flera böcker som står i vägen och kräver att jag läser dem först.

  2. Finns det någon svensk översättare som har lyckats återskapa hans texter bättre än en engelskman, eller är det lika bra att leta rätt på en översättning författad på andra sidan kanalen? Och vilken?

  1. Du ska tydligen ha lite koll på Kenzaburo Oe, åtminstone ljusår mer än jag, så jag ber oförskämt och med största möjliga hänsyn och kärlek om din åsikt.
   
 
 
Cookie

Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy