Dansk
Norsk
Suomi
English
Deutsch
Italiano
Español
Português
Français
Nederlands
中文版
Indonesia
Polski
日本語
한국어
Česko
Ελληνικά
Türkçe
Tiếng Việt
Följ oss
"for those about to rock, we salute you"
"-Knock, knock.
-Who's there?
-Go fuck yourselves."
Medlem sedan: | 2006-10-09 |
Kommentarer | 1078 |
Till kycklingkebaben:
4 - 6 kycklingfiléer (4 om de är stora)
1 ½ msk kardemummakapslar
1 tsk riven färsk ingefära
¼ kanelstång
1 tsk gurkmeja
1 liten stjärnanis
1 tsk kryddnejlika
½ tsk spiskummin
½ tsk paprikapulver
4 vitlöksklyftor
saften av en halv lime
salt
peppar
- Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda, salta och peppra runt om.
- Mixa kardemummakapslar, kanel, stjärnanis och kryddnejlika till ett pulver. Det går bra att mortla dem också men det tar längre tid.
- Massera in alla kryddorna på kycklingen tillsammans med vitlöken men spara limesaften till senare.
- Lägg kycklingen i en plastpåse i kylen i två timmar.
- Stek kycklingen i olja på medelvärme så att kryddorna inte bränns. När kycklingen fått färg häller du i vatten i stekpannan så att kycklingen är halvtäckt. Koka kycklingen tills den är klar och se till att vända den ofta.
- Ta upp kycklingen ur stekpannan och dra sönder köttet till mindre bitar.
- Lägg kycklingen i stekpannan igen, pressa över limejuicen och stek tills all vätska har försvunnit.
Klart!
Till den röda såsen:
2 dl passerade ekologiska tomater
1 msk sambal oelek
3 msk chipotlepasta
2 msk Heinz chilisås
Blanda allt och låt stå och dra. Vill man ha mer hetta kan man med fördel ha i mer sambal oelek eller chipotlepasta.
Till aiolin:
För enkelhetens skull, kör på Hellmans majonnäs och blanda med pressad vitlök.
Tack för kommentar dock. Bra spel, när man väl har fixat alla problem i config (ini) filen.
Tack åtminstone.