Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
esports
Valorant

Kvinnlig Valorant stjärna vände sig bort från Valorant Champions Tour -försök på grund av att män inte ville "spela med kvinnor"

MeL har mött några problem med att landa en plats i nivå ett-lag.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

En ny rapport från e-sportjournalisten Rod "Slasher" Breslau har uppgett att Valorant professionella Melanie "meL" Capone har nekats försök med ledande Valorant Champions Tour lag på grund av att manliga spelare inte vill "spela med kvinnor".

Rapporten konstaterar att många lag som meL har släpat efter har inkluderat manliga spelare som inte vill tävla tillsammans med en kvinnlig spelare, och att detta är en liknande situation som har plågat andra e-sportscener, inklusive Counter-Strike, tidigare.

Informationen kom under en livestream med den tidigare Valorant -tränaren och caster, Sean Gares, där de två slutligen slutade diskutera damernas Game Changers -serie.

Slasher har sedan dess utarbetat denna rapporterade information om att även om sexism har spelat in i att meL inte kan landa en plats med ett nivå ett-lag, har det också funnits ytterligare skäl, till exempel hennes branta kontraktsköpsavgift bland andra.

MeL har sedan dess tagit upp denna rapport och tillade: "Jag har nekats möjligheter att testa för co-ed Valorant-lag med en handfull begåvade co-ed-listor genom åren av skäl som inkluderar lag som inte vill betala en buyout för mig och för att jag betraktades som, och jag citerar, "för värdefull tillgång för att släppa detta nära partnerskapsval när jag är så avgörande för min organisations ansökan. "

"Det fanns åtminstone en situation där jag övervägdes, men det kommunicerades snart tillbaka till mig från ett T1-lag att en spelare inte var bekväm med att spela med en kvinna. Jag låter det vila och har inte pratat om det för att inte riskera att ses som en belastning för andra lag. Jag vet inte varför detta har dykt upp igen, men jag känner att jag inte har något annat val än att dela detta eftersom jag ser människor som säger att detta aldrig skulle kunna hända och det är omöjligt. Jag vill inte heller vara orättvis mot många individer som har upplevt något liknande och förtjänar validering (snarare än att jag tar tillfället i akt att låtsas att det inte hände nu när det har delats offentligt, om än utan mitt samtycke).

Valorant
Riot Games

https://twitter.com/melanji/status/1704272630696611894

Tack, Dexerto.

Relaterade texter

9
ValorantScore

Valorant

RECENSION. Skrivet av Henric Pettersson

Riot Games Valorant är äntligen ute och Henric har tillbringat sin lediga tid till att avgöra hur bra det faktiskt är...Loading next content