Svenska
Gamereactor
nyheter
Baldur's Gate III

Larian Studios kommer inte utveckla Baldur's Gate IV

Och de kommer inte att göra något DLC heller eftersom de uttryckligen säger att de lämnar Dungeons & Dragons helt och hållet...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Baldur's Gate III har så mycket innehåll att vi antar att somliga av er har spelat det i hundratals timmar och fortfarande inte är klara. Andra har klarat det, men börjar känna att de vill ha en ny expansion och drömmer redan om Baldur's Gate IV.

Men även om vi är ganska säkra på att det spelet kommer så småningom, har vi tyvärr lite riktigt dåliga nyheter till dig. Trots att Larian Studios skapade en av de bäst säljande och kritikerrosade titlarna 2023 gör de sig redo att helt och hållet lämna Dungeons & Dragons. Detta avslöjades under en panel på Game Developers Conference (GDC) där Larian Studios grundare Swen Vincke hade den lika sorgliga som överraskande nyheten att de inte kommer att utveckla vare sig DLC eller en uppföljare till årets spel-vinnaren år 2023.

Vad de tänker göra härnäst återstår att se, men studions tidigare största serie var Divinity, och kanske vill de återvända till den i framtiden - eller skapa något helt nytt. Hur som helst är vi officiellt redan intresserade, även om vi erkänner att det känns på gränsen till tragiskt att de inte kommer leverera ett nytt Baldur's Gate.

Baldur's Gate III
Adjökens Larian Studios, vi hoppas ni tänker om i framtiden.

Tack IGN

Relaterade texter

Baldur's Gate IIIScore

Baldur's Gate III

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Patrik har packat överlevnadskittet för att klara av ett långvarigt återbesök till Sword Coast och för att se om det tredje Baldur's Gate är något vettigt att avsluta sommaren med...Loading next content