Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Lego 2K Drive

Lego 2K Drive

Teamet bakom NBA 2K jobbar med ett racingspel...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Under åren har vi haft några riktigt lyckade Lego-spel. Oavsett om det är Star Wars, Harry Potter, Sagan om ringen, Marvel, DC, till och med enkla Lego-original som den mer moderna Lego Builder's Journey eller den klassiska Lego Island. Vi har blivit bortskämda. Och nu vill 2K ta del av denna action, eftersom det nu har ingått ett flerårigt partnerskap med det blockiga varumärket för att leverera en mängd olika videospel, något som börjar med det nu officiellt avtäckta och tillkännagav, Lego 2K Kör.

Som du förmodligen kan antyda med namnet på det här spelet, är detta inte ett plattformsäventyr som de vi har förväntat oss av TT Games. Nej, det här är en ren racingtitel, men den strö in massor av den lego-charm för att göra det till mer än bara oändlig tävling på banan.

HQ

Vad jag menar med detta är att Lego 2K Drive, som utvecklats av Visual Concepts, faktiskt är ett racingspel i öppen värld där du kan jaga samlarföremål, tävla i lopp, genomföra ytterligare aktiviteter och sidouppdrag, allt utöver att skräddarsy och till och med skapa dina egna fordon, allt i Bricklandias underbara värld. Tänk på Forza Horizon, förutom att istället för att använda simulerad körmekanik där realism är målet, är en mer arkadliknande kartracingmekanik vad spelet bygger på.

Detta är en annons:

Många av er kommer sannolikt omedelbart att tänka på Forza Horizon 4:s Lego Speed Champions-expansion när jag tar upp den här jämförelsen, men det är värt att göra det klart att dessa två Lego-upplevelser inte kunde kännas mer olika i praktiken. Som jag nämnde tidigare, eftersom spelet använder kartliknande fysik, får du mycket kaotisk, fartfylld action där att vinna ett lopp inte bara handlar om hur bra du kör utan också hur intelligent du kan använda upplockade power-ups - som t.ex. raketer eller ett spindelnät (tänk Mario Kart's Blooper bläck) - och reagera likaså på motståndares försök att använda dessa förmågor mot dig.

Det hela går ett steg längre här också, eftersom det finns en loadout-svit. Det är inget som liknar Call of Duty's nuvarande Gunsmith-system, men det tillåter spelare att växla upp vilka bilar de använder på gatan, terrängen och på vattnet - med dessa fordon som automatiskt växlas till när du börjar köra i en annan terräng. Det är ett ovanligt system som förstärker kaoset när man är i tävlingar, men annars är det inte riktigt märkbart alls.

Även om jag kan säga att min tid med Lego 2K Drive's racing suite inte blåste bort mig och presenterade något riktigt nytt, det var otroligt roligt, och jag tror att Visual Concepts har skapat en mycket kompetent kartracer här. Det är ingen Mario Kart - återigen, väldigt få kartåkare kan leva upp till den här serien - men den är unik och spännande nog att stå på egen hand.

Lego 2K Drive
Detta är en annons:
Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive

Men Lego 2K Drive är mer än bara racing och det här spelet har också en öppen värld att utforska, med en storyline att följa till start. Det är här du omedelbart inser att detta är ett spel som är realistiskt skräddarsytt för yngre publik, eftersom världen (som är uppdelad i mindre biomer som inte är fysiskt sammankopplade) känns ganska karg och platt att köra runt. Förutom att zooma fågelvägen till nästa lopp, finns det väldigt grundläggande sidouppdrag, ett gäng samlarföremål, minispel (som korta tidstest eller hopp - tänk igen på Forza Horizon's Danger Signs), och om det inte var Inte för att dessa belönar dig med erfarenhet för att kunna tävla i nästa lopp, skulle jag förmodligen hoppa över dessa helt.

Det är dock värt att tillägga att Lego 2K Drive's öppna värld inte är någon storhet som kommer att ta tiotals timmar att slutföra. De är mindre och är mer som breda lekplatser för dig att kasta runt din bil i för att döda några timmar här och där. Under den drygt en timme långa delen av sessionen som jag var tvungen att kurra runt i världen, kom jag på mig själv med att sätta en stor buckla i tutorialbiomet och den andra platsen för Big Butte.

Särskilt namnet på den sistnämnda är en perfekt anledning att prata om tonen i det här spelet som helhet, eftersom Lego 2K Drive har en humor och natur som liknar många andra legoverk. Det är dumt, fånigt och proppfullt med humor som kommer att kittla yngre folk och till och med få en mer mogen publik att fnissa lite här och där. Denna ton är förmodligen den enda anledningen till att uppmärksamma kampanjen och berättelsen, eftersom det annars inte gör så mycket för att gripa spelaren. Det känns som att det har skapats helt enkelt så att spelet har en berättelse, och utan någon annan anledning, eftersom det har oförglömliga karaktärer och en handling som inte är särskilt gripande. Men återigen, Lego 2K Drive är inte tänkt att vara en utmanare med The Last of Us, och det faktum att Visual Concepts har lagt mer fokus på racing och anpassning är ett stort positivt.

Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive
Lego 2K DriveLego 2K DriveLego 2K Drive

För att beröra racingaspekten än en gång kommer den här titeln också att innehålla stöd för delad skärm, onlinematcher och till och med framtida innehåll som kommer att ta med ännu fler banor (plus fler biomer och så vidare). Stödet efter lanseringen betyder inte att Lego 2K Drive kommer att bli överväldigad av intäktsgenererande ansträngningar, eftersom jag fick höra att Lego är mycket strikt när det gäller denna praxis, vilket innebär att alla sätt du kan spendera riktiga pengar på spelet kommer att komma i form av stridspass, och inte sätt som kommer att påverka spelet. Även om, med tanke på att anpassningssviten Garage finns, kommer du förmodligen inte att hitta mycket anledning att behöva köpa ytterligare kosmetikaalternativ som finns i stridspassen.

Och jag säger detta eftersom Garage-systemet påminner mig om ett upplyft byggsystem för Lego Builder's Journey, med detta som låter spelare bokstavligen skapa vilket fordon de vill genom att placera en samling av hundratals olika typer av klossar på en mängd unika chassi, för antingen gatubilar, terrängbilar eller vattenbaserade fordon. Det är komplext, och om något, lite överväldigande vid första anblicken, men när du väl börjar knäcka sviten och börjar bemästra blockplaceringsmekaniken som kan vara lite klumpig, börjar den verkligen blomma ut till något speciellt och spännande.

Jag tänker inte säga att Lego 2K Drive gjorde mig imponerad efter den tre timmar långa förhandsvisningssessionen, men jag hade kul för det mesta, och jag tror särskilt yngre människor (eller föräldrar med yngre barn) kommer att ha kul med det här spelet. Och det bästa är att du inte behöver vänta länge för att faktiskt spela det eftersom spelet kommer så snart som den 19 maj på PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series och Nintendo Switch .

Relaterade texter

1
Lego 2K Drive har mikrotransaktioner

Lego 2K Drive har mikrotransaktioner

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

I Lego 2K Drive kör du runt i en stor öppen värld och tjänar så kallade Brickbux genom att spela, vilket kan användas till en mängd fordon, karaktärer och andra...Loading next content