Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Lego DC Super-Villains

Lego DC Super-Villains

Warner Bros och TT Games är på ingång med ett nytt Lego-spel där DC:s skurkar tar frontplatserna. Vi har tagit en närmare titt...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ
HQ

Det är snart dags för släppet av ett nytt tillskott i den populära Lego-spels-franchisen. De perfekta spelen för barn i alla åldrar (inklusive vi vuxna som inte kan släppa den lilla knodden inom oss) som gillar pussel, samlande och Lego. Den här gången så återvänder vi till DC:s färgglada Lego-värld, som är baserad efter deras välkända serietidningar. Men superhjältarna får nu stiga åt sidan helt och hållet. För i Lego DC Super-Villains så är det superskurkarna som axlar rollerna som hjältar. Eller ja, nästan.

Berättelsen i Lego DC Super-Villains startar med att hjältarna från Justice League helt plötsligt är försvunna. I deras ställe så hittar vi istället gruppen Crime Syndicate (eller Justice Syndicate som de kallar sig för när de introduceras i spelet) som har bestämt sig för att ta över rollen som jordens hjältar. För att enkelt summera så är Crime Syndicate en ond version av Justice League från ett parallellt universum (en skurkgrupp som ganska nyligen hade en viktig roll i serietidnings-eventet Forever Evil från 2013). Det blir därmed ganska självklart att den här nya "hjältegruppen" har ett finger med i det mystiska försvinnandet av Justice League. Detta är något som Lex Luthor, Joker och resten av jordens skurkar har svårt att acceptera. De bestämmer sig därför för att besegra Crime Syndicate och stoppa deras planer, så att de själva kan ta full kontroll över världen. Men det kommer inte att bli ett enkelt uppdrag för jordens skurkar att utföra. För den egentliga bossen bakom spakarna är ingen mindre än dunderskurken Darkseid.

Lego DC Super-Villains
Skurkgruppen Crime Syndicate har en stor roll i spelets berättelse.
Detta är en annons:

Lego DC Super-Villains kommer som sagt att fokusera stenhårt på skurkarna från DC Comics, och i berättelsen så är det såklart tungviktare som Lex Luthor, Joker, Harley Quinn, Reverse Flash, Deathstroke, Gorilla Grodd, Catwoman och The Riddler som spelar störst roller. Däremot så har det visats upp i en demo att spelet har plats för över 170st karaktärer. Så vi kan nog räkna med att lite mer udda och roliga val som exempelvis Calendar Man, Kite Man och King Shark kommer att finnas tillgängliga. Det är även utannonserat att ett Season Pass kommer att finnas redo för köp (detta följer även med i spelets Deluxe Edition), där du bland annat får tillgång till figurer från DC:s TV-serier och Justice League: Dark. Bland röstskådespelarna så hittar vi sen mängder av välkända namn som Mark Hamill (Joker), Kevin Conroy (Batman), Clancy Brown (Lex Luthor), Tara Strong (Harley Quinn) och Nolan North (Ultraman). Ett gäng som med stor sannolikhet kommer att kunna leverera både rolig och charmig humor om manuset lyckas att träffa rätt med sina skämt.

Utöver ett brett utbud av färdiga karaktärer så kommer du även att kunna bygga din egen skurk i Lego DC Super-Villains. Denna "Rookie"-skurk kommer att ha en nyckelroll i spelets berättelse, och det erbjuds en drös av olika och roliga alternativ till själva byggandet av karaktären. Bygg den fulaste skurken du kan tänka dig, gör en charmig figur som känns hämtad från DC:s klassiska serietidningar, eller snickra ihop en ball superskurk som Lego-världen kan frukta. Valet är i dina händer. Genom spelandets gång så kommer du dessutom att kunna uppgradera din personliga skurk med nya förmågor och superkrafter.

När det kommer till själva spelandet så är Lego DC Super-Villains väldigt jämförbar med resterande Lego-spel som har släppts de senaste åren. Det är fullt av pussel, byggande och massor av simpel action där du slår sönder dina fiender till småbitar. Precis som vanligt så går det inte att dö, men istället så tappar du Lego-bitar som du har plockat på dig när du förlorar alla dina liv. Samlandet är dessutom (åter igen) en nyckeldel av spelet. Du som vill låsa upp alla bonuskaraktärer, hitta alla hemligheter och slå ut spelet på 100% har en hel del speltimmar framför dig. Slutligen så kan du ännu en gång göra allt detta tillsammans med en kompis som sitter bredvid i soffan.

Lego DC Super-Villains
Lego DC Super-Villains låter dig bygga din egen superskurk och välja vilka krafter du ska ha.
Detta är en annons:

Lego DC Super-Villains ser ut att bli ett riktigt trevligt tillskott i den populära Lego-spels-franchisen. Du som både gillar Lego och DC:s serievärld ser ut att ha massor av kul bonusar att ta del av. Spelet följer den traditionella Lego-spelsstilen med mängder av samlande, byggande och simpla slagsmål. Samtidigt som spelets berättelse har chans att bli riktigt charmig med tanke på alla vassa röstskådespelare som är på plats. Ett perfekt spel för dig som vill jaga achievements eller trophys tillsammans med en polare. Men om du har tröttnat på Lego-spelen vid det här laget, eller aldrig har förstått dig på charmen med dem överhuvudtaget, så bör du nog förbli skeptisk. Det ser nämligen inte ut som att Lego DC Super-Villains har särskilt mycket revolutionerande att erbjuda jämfört med resterande Lego-spel. Men personligen så ser jag fram emot att få sätta mig ner tillsammans med min yngsta lillebror för att jaga hemliga Lego-bitar, bygga egna superskurkar och se vilka kul bonusar man har slängt in från DC:s serietidningar. Vi får se om Lego DC Super-Villains hör till de bättre Lego-spelen när det släpps i Sverige den 19:e oktober.

Relaterade texter

1
Lego DC Super-Villains

Lego DC Super-Villains

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Kenny Gustafsson

Warner Bros och TT Games är på ingång med ett nytt Lego-spel där DC:s skurkar tar frontplatserna. Vi har tagit en närmare titt...

5
TT Games: "DC har de bästa superskurkarna"

TT Games: "DC har de bästa superskurkarna"

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

TT Games tar som bekant Lego-serien i en ny riktning med Lego DC Super-Villains, där vi istället för hjältar ska spela ruskprickar. Det här är såklart lite annorlunda och...Loading next content