Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Lego Jurassic World

Lego Jurassic World

"Hold on to your butts" och var beredd på att bli jagad av en T-Rex gjord av dansk plast

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

TT Games har ett par riktigt produktiva år bakom sig. Förrförra året släppte de inte mindre än sju (!) olika Lego-spel och året därpå fyra till. Tydligen tyckte de om siffran fyra och därför bestämde de sig för att utveckla lika många Lego-spel även i år. Två av dessa råkar även ha en direkt anknytning till sommarens biotablå. Det ena spelet, Lego Marvel's Avengers, utspelar sig både under den första Avengers-filmen men även under den andra: Avengers - The Age of Ultron. En liknande fördelning hittar vi i deras nyaste spel: Lego Jurassic World.

Även om spelets titel har samma namn som den kommande storfilmen i sommar betyder det inte att spelet är regelrätt kopplat till filmen i fråga. Lego Jurassic World kommer nämligen inte följa filmens handling rakt av utan man kommer istället att spela diverse avsnitt från samtliga filmer i serien, inklusive den bedrövliga trean. Med andra ord kommer den redan invigde i denna dinosaurievärld känna igen sig när TT Games återskapar några av de mest minnesvärda scenerna från filmserien. Sen kan du räkna med att dessa scener kommer bli både barnvänliga och innehålla en stor dos av den där omisskänneliga Lego-humorn som TT Games gång på gång bjudit oss på.

Lego Jurassic World
Vissa scener är direkt tagna från originalfilmerna

Nu vet jag redan vad du tänker på. "Finns det lokal co-op"? Ja, du kommer kunna spela genom hela äventyret med en polare. I en värld där lokal multiplayer är lika sällsynt som en orange enhörning, visar TT Games att det fortfarande finns utvecklare där ute som faktiskt bryr sig om funktionen.

Detta är en annons:

Under spelets gång kommer du kunna samla på dig en speciell form av bärnsten, som enligt Jurassic Park-praxis innehåller speciell förhistorisk dinosaurie-DNA, som man senare kan använda för att skapa och skräddarsy speciella hybrid-dinosaurier. För om det är något som man har lärt sig av gamla Jurassic Park-filmer så är det att inget kan gå fel när man leker runt med DNA.

Lego Jurassic World
För första gången någonsin i ett Lego-spel kommer man kunna spela som en dinosaurie

Enligt Mike Taylor, spelets huvuddesigner, kommer man kunna skapa mer än 1000 olika dinosauriekombinationer. Dessa genetiskt modifierade monster kommer man även kunna spela som, något som är ganska speciellt då man aldrig tidigare kunnat spela som en dinosaurie i ett Lego-spel.

Bortsett från att spela som en dinosaurie kommer man även kunna spela som välkända karaktärer som till exempel Lex Murphy, Alan Grant, Ellie Sattler och naturligtvis allas favorit Ian Malcolm. Samtliga karaktärer har unika egenskaper som kommer hjälpa dig under äventyrets gång. Alan Grant kan till exempel gräva symmetriska gropar, Ian Malcolm kan vifta med sin pålitliga ficklampa i mörka skrymslen och Lex Murphy kan skrika så pass högt att hennes röst krossar fönster. Inte direkt världens bästa förmågor att sätta mot en hungrig Tyrannosaurus rex men de är säkerligen användbara när det kommer till att lösa pussel och leta efter gömda skatter och andra föremål.

Detta är en annons:
Lego Jurassic World
Ellie Sattlers specialförmåga är att vara tillräcklig modig för att dyka ner i... dinosauriespillning,

Om det är något du kan förvänta dig av ett Lego-spel så är det just en himla massa gömda skatter och föremål. Lego Jurassic World är självfallet inget undantag. Här kommer det bjudas på en enorm uppsjö av olika collectibles du kan samla på. Något som säkerligen kommer uppskattas av många skattjägare. Det är fortfarande inte känt om man som spelare kommer få lov att utforska och leta efter dessa gömda skatter i en open world-miljö eller om det handlar om en mer restriktiv och linjär värld. Något som däremot är känt är att man kommer befinna sig på både Isla Nublar och Isla Sorna.

För att ta sig runt på Isla Nublar och Isla Sorna kommer du ha tillgång till bland annat en bil och en helikopter. Något som säkerligen komma leda till scriptade actionsekvenser involverandes en eller flera jagande dinosaurier. Lyckligtvis kommer du ha tillgång till Malcolms lampa, Grants spade och Murphys röst ifall det någonsin sker.

Under tiden du tar dig runt på olika platser på dessa öar kommer du märka av att spelet har ett dynamiskt väder. Detta innebär att vädret kan förändras lite när som helst och gå från ökentorrt till regnskogsfuktigt med ackompanjerade regn. Nu talar vi naturligtvis inte om någon superavancerad Red Dead Redemption-väderfunktion utan mer av den lätta karaktären. Man vet dock inte om väderförhållanden kommer påverka spelet i sig.

Lego Jurassic World
Att bli jagad av en Tyrannosaurus rex kommer troligtvis inte bli roligare än så här

Förutom sköna referenser till originalfilmerna, en stor portion Lego-humor, en omfattande skattjakt och spännande actionscener kommer det även bjudas på traditionsenliga plattformselement, kluriga pussel och den bästa grafiken i ett Lego-spel någonsin. Och naturligtvis co-op. Kombinerar man allt detta och paketerar in det i dansk plast så får man ett spel att se fram emot.

Lego Jurassic World
Lego Jurassic World
Lego Jurassic World

Relaterade texter

Lego Jurassic WorldScore

Lego Jurassic World

RECENSION. Skrivet av Carl Brännström

Jurassic World gör dundersuccé på biograferna. Men hur står sig Lego-spelet? Brännström har recenserat...

2
GR Live: Vi tuktar Lego-dinosaurier

GR Live: Vi tuktar Lego-dinosaurier

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Gamereactor Live tänkte idag ta sig an de förmodligen bästa fiender som finns i spelvärlden - dinosaurier. Det ska nämligen spelas TT Games alldeles pinfärska äventyr...

7
Lego Jurassic World

Lego Jurassic World

FÖRHANDSTITT. Skrivet av Aldin Sadikovic

"Hold on to your butts" och var beredd på att bli jagad av en T-Rex gjord av dansk plastLoading next content