Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Lenovo R45W-30

Lenovo drämmer till med en ordentlig 45-tummare som sätter hårt-mot-hårt mot Asus, Acer, Samsung och alla andra och Petter är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Det fanns ursprungligen ingen direkt tanke på att nyttja nyligen släppta gamingbesten Lenovo R45W-30 till något annat än gaming. Inte från mitt håll i alla fall, jag var fast besluten att spela på den inför denna recension - enbart. Men när jag till min störa förtjusning insåg att den 45" stora 32:9-panelen (DQHD) täcker 120% av SRGB samt 115% av DCI-P3-färgerna, testade jag att använda den som kontorsskärm också, för det dagliga Gamereactor-arbetet och här har Lenovos nya värsting verkligen förvånat mig med superb skärpa, svärta och lysande pixeldensitet samt färgomfång. Det är dock en gamingmonitor, såklart. Tro inget annat, men panelen är kapabel till mer.

HQ
Lenovo R45W-30

Lenovo R45W-30 är 45" bred och ultrawide med en böjning på 1800R och den körs i 165Hz med möjligheter till överklockning upp till 185Hz och den skjuter ur sig 500 (riktiga) nits i ljuspunch och har en millisekunds responstid och fyra millisekunders input lag. Displayport 1.4 samt HDMI 2.1 stöds och det finns en USB 3-hub i själva skärmfoten. Upplösningen ligger på 5120 x 1440 och AMD Freesync stöds till fullo. Det är ingen överdrift att kalla Lenovos senaste för ett specmonster och den presterar precis så fint som siffrorna skvallrar om.

Lenovo R45W-30Lenovo R45W-30
Ultra Wide med 1800R-böjning börjar bli ordentligt populärt inom detta toppsegment av gamingmonitorer och naturligtvis vill Lenovo inte hamna på efterkälken.

Det första jag gjorde efter att ha packat upp och skruvat ihop Lenovo R45W med dess medföljande skrivbordsstativ var att kicka igång Assetto Corsa Competizione för att ratta lite GT3 M4. Pixeldensiteten och snabbheten i denna skärm gör sig väldigt bra med ett racingspel som uppdateras 160 gånger i sekunden och när jag bytte spel till Call of Duty: Warzone 2.0 kom jag fram till exakt samma slutsats. Minus det faktum att denna panel stödjer ett färgdjup på 24-bit medan närmaste konkurrenten Asus Rog Strix XG49WCR stödjer 30-bit, ser jag denna som bättre (i någon slags realitet) än Asusen på i stort sett allt. Bilden känns superföljsam och rapp, VA-teknologins sedvanliga svagheter med en smula knastrig kantutjämning på framförallt typsnitt och ibland en känsla av att panelen är skoningslös mot ögonen, något som jag personligen aldrig upplever med Oled eller IPS. Men det är såklart också en smaksak.

Detta är en annons:
Lenovo R45W-30Lenovo R45W-30
Detta är en dyr skärm, men en strålande skärm.

När det gäller designen på R45W tycker jag att den ser bra ut även om estetiken från gamingsegmentet för det mesta ser lite barnslig ut i min värld. Jag föredrar i detta avseendet helt klart HP Omen och deras mer minimalistiska, stilistiska produkter inom deras ytterst kapabla gamingsegment men Lenovos skärm ser bra ut och stativet är stadigt och välbyggt. Bakstycket är det bästa med designen på denna skärm anser jag och mesh-gallret tillsammans med de klarblå detaljerna på stativet. Själva foten är av skelettform och det är en udda designlösning men det ser bra ut. Originellt. Ljusuniformiteten och ansikontrasten i panelen är bra, skärpan, rörelsehanteringen är bra, hastigheten och svarstiderna är suveräna och färgerna är strålande. 30 bitars färgdjup hade inte skadat eftersom två av de närmaste konkurrenterna erbjuder det i samma prisklass men det är såklart minimala klagomål på en i övrigt strålande monitor.

Detta är en annons:
08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Massiv storlek, ultrasnabb panel som dessutom går att överklocka, strålande färger, snyggt bordsstativ, lika bra till gaming som till kontorsarbete
-
Borde kanske huserat en IPS-panel med tanke på prislappen, stödjer inte 30-bitars färgdjup
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

1
Lenovo R45W-30

Lenovo R45W-30

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Lenovo drämmer till med en ordentlig 45-tummare som sätter hårt-mot-hårt mot Asus, Acer, Samsung och alla andra och Petter är imponerad...Loading next content