Svenska
Gamereactor
förhandstittar
Little Nightmares 2

Little Nightmares 2

Gamereactor UK fick chansen att spela uppföljaren...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Uppföljare är alltid något jag känner mig försiktig optimistisk inför. Om det görs rätt kan en bra uppföljare förbättra bristerna i originalet, samtidigt som vi låter oss se över karaktärer och inställningar som vi blev kär i det första spelet. Om de görs dåligt kan de dock lämna en permanent fläck på originalets arv. Med de första Little Nightmares som en sådan oväntad pärla närmade jag mig uppföljaren med en försiktighet när jag fick chansen att förhandsgranska den. Lyckligtvis men efter att ha sjunkit en stund är jag ganska nöjd med att projektet är på rätt väg och till och med kan leda till att bli en överlägsen upplevelse. Inom demo hade jag tillgång till de två första kapitlen i spelet, och dessa var The Wilderness och The School. Skolan berättar om hur Mono separeras från sin nya följeslagare Six (huvudpersonen från det första spelet), och det är upp till dig att rädda henne från en grupp skolbarn som kallas Bullies.

Ditt tappra räddningsuppdrag äger rum i de svagt upplysta korridorerna på en skola från 1800-talet, vilket är ganska annorlunda jämfört med föregående kapitel. Skolan träffar absolut rätt gällande den kyliga atmosfären och den eviga känslan av rädsla som gjorde originalet till en sådan frän upplevelse. I en nyckelbeskrivning beskrev utvecklaren att skolsystemet var nästan som ett fängelse och det är precis den känslan som förmedlas här. Mobbare stormar korridorerna nästan som om de är i gäng, och läraren kan ses patrullera i klassrummet med en linjal fast i handen på ett nästan militaristiskt sätt.

Little Nightmares 2Little Nightmares 2

Det här var en inställning, som helt klart är ett barns personliga helvete och att det hela tiden känns djupt oroväckande när jag går igenom kapitlet, eftersom jag visste att en jakt- eller stealth-sektion skulle komma. En sak som jag fruktar för att eventuellt granska spelet i framtiden är att stöta på The Teacher för andra gången. Att springa för mitt liv när läraren följde efter mig var lätt den mest skrämmande delen av detta demo. I många avsnitt här måste du gömma dig i lådor och andra avskilda områden för att undvika att hon upptäcker dig och det kändes så spänt när hon undersökte området. Pacing här känns utmärkt eftersom det finns en riktig blandning av pussel, stealth-sektioner och jaktsekvenser för att hjälpa till att bryta upp saker.

Detta är en annons:

Jag måste applådera stealth-sekvenserna här, eftersom alla verkar ha sina egna distinkta mekaniker för att förhindra att de känner sig inaktuella. I en sekvens i The Wilderness måste du hålla andan. I skolan finns det en där du måste bära huvudet på en av de fallna mobbarna (de är gjorda av lera) för att hjälpa till att smälta in i resten av sina kamrater. Pussel var en hörnsten i det första spelet och det verkar inte ha förändrats här. I uppföljaren verkar dessa pussel utökade i den meningen att du nu har en andra karaktär att oroa dig för. Under en tidig del av skolan måste du ta dig upp till det krossade golvet ovan och räkna ut en separat väg framåt för både Mono och Six. Några nya mekaniker har introducerats här, eftersom du kan öka varandra för att nå högre höjder, och du kan göra ett pulssprång i tro för att ta tag i din partners hand när du försöker rensa större luckor.

Little Nightmares 2

Jag tyckte att demot totalt sett var en utmärkt uppvisning, men jag har lite kritik. Striderna känns klumpiga och oprecisa. Ofta måste du smyga dig bakom Bullies och slå dem över huvudet med någon form av trubbigt föremål och jag kunde aldrig få en känsla för timingen, tyvärr. Detta var särskilt en plåga under sektioner där mobbare på skolbanan skulle kasta sig mot dig och du var tvungen att svara snabbt genom att slunga ditt vapen.

Little Nightmares 2 kan mycket väl vara ett av de första måste-spelen 2021 om det lyckas fortsätta i samma takt som de två första kapitlen. Miljövarianten ser ut att ha förbättrats tiofaldigt också, och jag njöt av den nya mekaniken byggd kring de dubbla huvudpersonerna.

Detta är en annons:
HQ
HQ

Relaterade texter

5
Little Nightmares 2Score

Little Nightmares 2

RECENSION. Skrivet av Jonas Mäki

Malmö-baserade Tarsier Studios är tillbaka med fler mardrömmar och en ny protagonist. Vi har recenserat Little Nightmares 2...



Loading next content