Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G Pro X Superlight 2 + Logitech G Pro X TKL

Logitech rullar idag ut sin nya gamingmus samt sina nya proffstangenter och Hegevall är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Jag vet inte riktigt hur jag bör sortera nya Logitech G Pro X TKL (som är en direkt uppföljare till det alldeles fenomenala Logitech G Pro Keyboard, för det är ju inte fullstort med numpad men heller inte kompakt-litet. Det här tangentbordet är någon slags fusion och det passar mig alldeles utmärkt. Jag har stora labbar och kan ofta tycka att tangenterna hamnar lite för nära varandra på de allra flesta av de riktigt kompakt gamingtangentborden vilket Logitech här undvikit.

HQ
Logitech G Pro X Superlight 2

Logitech G Pro X TKL är en Tenkeyless-bord baserat på Lightspeed-tekniken för att vid trådlös användning eliminera eventuellt lagg. Det går dock utmärkt att använda det med sladd (hela tiden) eller via Bluetooth och ärligt talat så märker jag ingen skillnad mellan de tre olika sätten att överföra själva signalen. Naturligtvis är tangenterna belysta med 90 miljoner RGB-lampor, naturligtvis har det programmerbara tangenter och det finns den här gången dedikerade mediaknappar som de Logitech-sponsrade esport-proffsen efterfrågat, och det är helt klart ett trevligt tillskott.

Logitech G Pro X Superlight 2
Det nya tangentbordet har tagits fram tillsammans med en rad namnstarka esportproffs och det märks.

Designen är lysande och byggkvaliteten är strålande, här. Det väger en del men känns inte bulkigt eller stökigt tungt som många av konkurrenterna. Jag gillar känslan i GX-brytarna som klickar precis lagom mycket och jag gillar att de är semitransparenta och kan släppa igenom mer av bakbelysningen än vad föregångaren kunde. G Hub-mjukvaran fungerar dessutom bättre än i stort sett allt annat på marknaden, i denna produktkategori. Jag använder det redan eftersom jag kör Logitechs G Pro DD Wheel och tycker att gränssnittet i mjukvaran är i det närmaste perfekt.

Detta är en annons:
Logitech G Pro X Superlight 2

Med strålande formfaktor, klockren ergonomi, underbart taktila knappar och väldigt god byggkvalitet finns det här i stort sett ingenting att klaga på. Logitech G Pro X TKL är helt klart ett av de bästa tangenterna som Logitech någonsin släppt från sig och får en solklar, varm rekommendation från vårt håll här på Gamereactor. Den nybyggda lättviktsmusen Logitech G Pro X Superlight 2 är precis lika superb den, vilket gör denna kombination till en av marknadens för närvarande bästa för dig som spelar seriöst och vill få ut det mest av dina styrdon.

Logitech G Pro X Superlight 2
60 gram. Lätt som fjäder och otroligt bekväm, mjuk och okomplicerad sett till grundläggande layout. Detta är en lysande mus.

Den här musen är den enskilt lättaste jag någonsin känt på. Alla kategorier, storlekar och tillverkare. Den väger 60 gram inklusive det inbyggda batteriet (som räcker i hela 90 timmar per laddning) och när jag först packade ut den ur kartongen trodde jag nästan att den var tom. Ett tunt plastskal utan innandöme för att visa designen, eller något sådant. Men jag trodde fel. Detta är den färdiga musen på 60 gram och det är en alldeles ljuvlig känsla att braka loss i Fortnite och låta musen liksom dansa under handen. Jag minns för 15 år sen när varenda gamingråtta skulle väga som en kettlebell och då varenda namnstark tillverkare skickade med små etuier proppade med blyvikter eftersom gamers då påstods vilja "tynga ned" sina möss. Jag var aldrig en av dem och gillar denna nya trend mycket mer.

Detta är en annons:
Logitech G Pro X Superlight 2

Logitech G Pro X Superlight 2 nyttjar precis som tangenterna ovan Logitechs alldeles utomordentliga Lightspeed-teknologi och är en hybridmus gällande dess switchar. Den kombinerar hastigheten och responsen i optiska sensorer med den taktila känslan av mekaniska klick och med sina 32 000 DPI råder det ingen tvekan om att den byggts för turneringsspel inom esporten. Jag gillar verkligen att vi gått ifrån de Lamborghini-kantiga spelmössen med 8000 knappar och nu istället får möss av denna toppkvalitet som är ergonomiskt följsamma och "mjuka" sett till sin formfaktor. Denna råtta ligger strålande i min högerhand och att den är liten, nätt och lätt passar mig perfekt som jobbat med en Apple Mighty Mouse i näven de senaste 20 åren. Som prylpaket är Logitechs nya produkter inget annat än strålande. Prestandan är klockren, designen fenomenal och funktionaliteten fläckfri.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Lysande tangenter med perfekta brytare och strålande ergonomi, klockrent superlätt mus med blixtsnabb prestanda
-
Dyrt
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texterLoading next content