Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G Pro X2 Lightspeed

Logitech har nu äntligen rullat ut uppföljaren till det alldeles otroliga G Pro X Wireless-headsetet vilket Petter haft på skallen de senaste tre veckorna...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Vårt recensionsexemplar av Logitech G Pro X har nu använts i 2000 speltimmar. Två! Tusen! Det har därmed laddats över 100 gånger och plockats på och av våra skallar här på redaktionen mer än något annat spelheadset, någonsin. Med stor marginal dessutom. Att kalla detta för vår arbetshäst är inget annat än rättvist, även om det handlar om ett par hörlurar med tillhörande mikrofon, och ingen riktig häst.

HQ
Logitech G Pro X2 Lightspeed
Svarta eller vita. Med löstagbar mikrofon, ännu mer behagligt minnesskum samt membran i grafen.

I och med detta har jag väntat och längtat efter uppföljaren Logitech G Pro X2 som under cirka tre veckors tid suttit på min gamla gubbskalle. Logitech skickade hit ett kritvitt par X2:or under den första veckan i maj och jag har sen dess både lyssnat på musik i dem, kikat på film, kört Dirt Rally 2.0 samt Assetto Corsa Competizione i racingsimulatorn plus att jag använt dem till Fortnite, Gran Turismo 7 samt Call of Duty: Warzone 2.0 på min PS5:a.

Logitech G Pro X2 Lightspeed
Grafen-membranen innebär luftigare och tightare ljud samt mindre distortion.

Denna nya modell är en förbättring av de redan suveräna föregångarna på framförallt två tydliga punkter. Medan G Pro X Wireless endast gick att koppla in till din PC eller konsol via Logitech Lightspeed (med medföljande USB-dongel) kan du ansluta dessa till din konsol eller PC via Lighspeed, Bluetooth eller AUX, med 3,5mm-sladden som medföljer. För mig har detta inneburit att jag kopplat dem mot min Iphone 14 Pro Max för att lyssna på musik, via AUX till min Xbox Series X samt via Lighspeed till min PS5 och HP Omen 45L gaming-PC.

Detta är en annons:

Den andra nyheten är att membranen inuti hörlurselementen för första gången är tillverkade av materialet grafen som är en prototypdoftande alotrop som sett till egenskaper fungerar som en blandning mellan kolfiber och grafit, vilket gör att membranen nu är tunnare och mer flexibla än de i föregångaren som tillverkades av en slags specialanpassad polyester. Detta trodde jag ärligt talat bara skulle vara marknadsförings/PR-snack när jag på förhand blev informerad om det men bara efter en timme med dessa lurar på skallen hade jag med stor övertydlighet konstaterat att det var raka motsatsen, för dessa nya element är alldeles strålande.

Logitech G Pro X2 Lightspeed
Det enda som är trist med den ursnygga vita modellen är att mik-armen fortfarande är svart.

När jag växlar mellan X och X2 märks det tydligt att elementen och membranen är lättare och att de flexar och flyttas med mindre motstånd än tidigare då ljudet känns luftigt och lätt utan att kännas tunt. Jag upplever dessutom bättre separation och dynamik vilket redan var strålande i föregångaren. Många gaminglurar saknar enligt mig bas eller/och värme eftersom många tillverkare trimmar dem mot detaljer och därmed överstyr diskanten, medan Logitech G Pro X2 Lightspeed gör båda delarna. Ljudet är helt enkelt engagerande, levande och proppat av detaljer vilket gör dessa gaminglurar till något av det bästa du kan hitta på marknaden just nu.

Ergonomin var bra redan i föregångarna men har precis som allt annat också förbättrats. Minnesskummet i kåporna är ännu mer bekvämt och de väger 30 gram mindre än de redan lätta G Pro X, och sitter otroligt bra på mitt huvud. Även under långa spelpass är dessa lurar superbekväma och skaver ingenstans och känns aldrig sådär tunga högt uppe på kraniet. Designen är som du ser i det närmaste identisk och det tycker jag är bra, men ergonomin och passformen har blivit ännu bättre vilket jag inte hade trott.

Detta är en annons:
Logitech G Pro X2 Lightspeed
Batteritiden ligger på 25 timmar per laddning och X2:orna stödjer DTS X 2.0, bland annat.

När det gäller designen uppskattar jag verkligen att Logitech valt att inte göra om utseendet då den gamla G Pro X-designen är en favorit hos mig. Lurarna ser retromysigt rejäla ut likt ett gammalt par studiolurar från AKG eller Shure, och de är väldigt stabilt konstruerade och håller för allt enligt mina erfarenheter. 2000 timmar, som sagt, med föregångaren och inte så mycket som en liten, liten bula eller skråma och då har vi verkligen inte tagit det särskilt försiktigt med lurarna, alls. Tvärtom. Den enda delen som inte förbättrats är mikrofonen som redan på föregångaren var väldigt bra men om jag finge välja hade jag velat se ett litet större omfång rent akustiskt i micken, vilket di hittar på framförallt Steelseries Nova Pro eller HyperX Alpha Cloud, som har segmentets bästa mikrofon enligt mig. Bluevoice-mjukvaran är bra dock, här, och jämfört med framförallt JBL Quantum 910P eller Turtle Beach Stealth 700 presterar Logitechs mikrofon bättre. Helt klart.

Om du söker ett strålande headset till din PC eller konsol och inte vill tumma på vare sig materialkvalitet, hållbarhet, funktionalitet, passform eller ljudkvalitet vill jag naturligtvis uppmana dig att införskaffa ett par Logitech G Pro X2 Lightspeed som just nu är marknadens bästa gamingheadset under 5000 kronor, tillsammans med ΗyperX Cloud Alpha Wireless.

10 Gamereactor Sverige
10 / 10
+
Otroligt bekväma, sanslöst tåliga och hållbara, snygg design, strålande ljud, bra funktionalitet, lysande mjukvara
-
Mikrofonen är bra men inte bäst i klassen
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Logitech G Pro X2 Lightspeed

Logitech G Pro X2 Lightspeed

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Logitech har nu äntligen rullat ut uppföljaren till det alldeles otroliga G Pro X Wireless-headsetet vilket Petter haft på skallen de senaste tre veckorna...Loading next content