Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Logitech G19

LCD-skärm, macrotangenter och ljusinställningar som skulle göra en discokula avundsjuk - Logitech har skickat sitt senaste tangentbordsmonster G19 och vår hårdvarugeneral Peter Bernhardsson har testat

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Logitech G19 är fortsättningen på framgångssagan från Logitech. G-serien har under flera år bestått av grymma spelprodukter som är speciellt framtagna för att passa spelare som har de där extra kraven på sin hårdvara. G-produkterna brukar också oftast ha en speciell funktion som liknande produkter inte har. Det kan handla om utbytbara skal till mössen eller som i det här fallet, en LCD-skärm på tangentbordet.

HQ

LCD-skärmen kräver att man ansluter tangentbordet till en egen strömkontakt och strömförsörjs alltså inte via USB-kabeln som man också pluggar i. På skärmen visas saker som prestandaövervakare, youtube-filmer, tidtagarur och mycket mer. Det finns möjlighet att ladda hem hembryggda program och när man spelar visas även information om till exempel hur mycket hälsa man har kvar på skärmen. Det är en cool funktion att ha en mindre skärm på tangentbordet, men som i praktiken känns lite överflödig. Att titta på filmklipp på en 320x240 pixlar stor skärm när man sitter framför en 90"-projektorduk känns bara dumt och vore lite som att bara köra på ettans växel i en Ferrari-bil - det funkar, men är inte speciellt roligt.

Bortser man från LCD-skärmens funktion är G19 ett väldigt bra tangentbord. I Keyboard Test klarar det sig bra och även om det inte klarar lika många simultana knapptryckningar samtidigt som Razers dito, är det ändå helt klart godkänt. Vidare finns det möjlighet att spara tre olika profiler och byta mellan dem i realtid. Bakgrundsbelysningen går att välja helt fritt i den medföljande mjukvaran. Där finns möjlighet att fritt dra i ett färgreglage och ställa in den färg som bakgrundsbelysningen ska ha. Därefter kan man knyta en specifik färg till en av de tre olika profilerna vilket innebär att profil 1 kan vara gul medan profil 2 blir grön.

Macro-inmatningen är aningen enklare på Logitechs tangentbord än till exempel Microsofts och tack vare den medföljande LCD-skärmen är det svårt att göra fel när man ska ställa in knappkombinationer. Det går att välja helt fritt vilka funktioner macro-tangenterna ska ha och vill man går det även att ställa in så att de även öppnar program. Mediaknappar av modell standard med en steglös volymratt sitter uppe till höger och det finns även en funktion för att stänga av Windows-tangenterna så man inte kommer åt dem under en hektisk spelsession.

Det är ett gediget bygge i ett skönt material som inte tar upp allt för stor plats på skrivbordet trots alla dess funktioner. Tangenterna har en skön beläggning som inte gör att man glider omkring med fingrarna och gör man en feltryckning är det helt och hållet spelarens eget fel - inte tangentbordet. Responstiden är snabb och det är exakta slag som erbjuds.

Detta är en annons:

Logitech G19 är ett bra tangentbord men med en lite hög prislapp. Det kostar idag runt 2000kr och mycket är tack vare LCD-skärmen. Vill man ha det lyxigaste på marknaden är det här ett bra köp, men har man en tunnare plånbok borde man kanske se sig efter ett alternativ som är mer strippat på funktioner. Ett tips är också att kolla efter den föregående modellen, G15 som fortfarande är ett grymt tangentbord med mycket funktioner men till halva priset.

Logitech G19
Logitech G19
Logitech G19
Detta är en annons:
Logitech G19
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
LCD-skärmen, gedigen konstruktion, den sanslösa ljusfunktionen
-
Den lilla LCD-skärmen, det höga priset
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

Logitech G19

Logitech G19

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Peter Bernhardsson

LCD-skärm, macrotangenter och ljusinställningar som skulle göra en discokula avundsjuk - Logitech har skickat sitt senaste tangentbordsmonster G19 och vår hårdvarugeneral Peter Bernhardsson har testatLoading next content