Svenska
Gamereactor
recensioner
Main Assembly

Main Assembly

Låt kreativiteten flöda i det helsvenska indiespelet signerat före detta Wolfenstein-utvecklarna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

När det gäller byggnadsmekanik som erbjuds, ger Main Assembly dig ett varierat system som ger dig möjlighet att utveckla ett material i nästan vilken form eller storlek som helst. Det finns gott om komponenter att leka med, alla med unika egenskaper som motorer eller olika hjul, och sedan kan du dessutom bygga chassi i vilken form och storlek du vill genom att böja och ansluta plattor och fogar tillsammans. På ytan är det väldigt lite som begränsar dina kreationer, men så fort funktionaliteten kommer in i bilden, blir det genast mer krävande. Att göra detta innebär att utforska de programmerbara systemen som har den mest grundläggande känslan av elektroteknik. Du behöver inte komma ihåg alla dessa termer från gymnasievetenskapen, men du måste ta reda på och ta itu med den grundläggande logiken bakom hur dina robotar opererar.

Main Assembly
Bad Yolk-grundarna Joel Jonsson och Michael Paixao lämnade Wolfenstein-studion Machine Games 2017 eftersom de tyckte att dagarna var för långa och stressen för hög.

I grund och botten kan detta innebära att ansluta ingångar och utgångar för det enklaste resultatet, men ju mer du spelar och ju mer skicklig du blir, kan detta system utvecklas till att vara riktigt komplext för att förverkliga dina allra vildaste av idéer. Med detta sagt, och så mycket som det kan verka som det, är Main Assembly inte ett komplicerat spel. De många tillgängliga instruktionerna kommer långsamt att guida dig genom systemen så att du kan räkna ut allt utan oro. Du kommer sedan att uppmuntras att utmana dig själv att bygga något lite mer komplicerat, och med varje babysteg att lära dig blir du en bättre ingenjör i spelet.

Upplevelserna du samlar från de många tutorial-nivåerna blir avgörande i utmaningsläget som spelar mycket lika och ber dig att konstruera en robot för att slutföra en mängd olika enkla mål, till exempel; passera kontrollpunkter, slå över dummies, hoppa över ett litet stup. Skönheten i Main Assembly är att det aldrig blir för svårt och därför känns spelet alltid givande och belönande att spela. Bortsett från tutorial-portionen och utmaningsläget, som båda är ganska packade med saker att göra, finns det också ett sandlådeläge. Sandbox låter dig inte bara konstruera robotar utan också världen i sig, vilket innebär att du kan bygga en tävlingsbana för att köra bil i, eller till och med något mycket större om du har kreativitet att göra det. Bot Battle däremot är ett Robot Wars-typ av läge, där du skapar en robot och sedan kämpar mot andra spelare. En av våra favoritaspekter av Main Assembly är de många olika sätten att bygga robotar.

Detta är en annons:
Main AssemblyMain Assembly
Det märks att Bad Yolk älskar Minecraft.

Vi har nämnt bilar, men varför stanna där? Du kan ta dig till himlen genom att bygga en UFO, designa en tank eller till och med konstruera en läskig spindelbot inspirerad av H.G. Wells War of the Worlds. Poängen är att om du kan skapa en design och ha färdigheten att faktiskt programmera den i Main Assembly-system finns det verkligen inget som hindrar dig i det här spelet. Problemet med denna design är att det snabbt kan bli lite tråkigt när du inte har en utstakad riktning att följa. Det finns bara så mycket botdesign du kan göra innan du känner dig kreativt lagd, åtminstone var det fallet för oss.

Main Assembly
Det är charmigt och precis lagom utmanande.

Med detta sagt skulle de programmerbara och designande systemen inom Main Assembly utgöra en bra utgångspunkt för att introducera unga ingenjörer i CAD-programmet, eftersom detta är ganska lika en mycket grundläggande version av den programvaran. För vad det är värt är Main Assembly ett väl utformat spel som ger spelarna verktygen för att utforska sin egen kreativitet. Världen är lätt att anpassa sig till, och designprogrammen är aldrig överväldigande, vi kan bara inte se oss själva spendera timmar och timmar på det här spelet. Men om du är en finurlig ingenjör, någon med en förkärlek för robotdesign eller kanske till och med bara en Kerbal Space Program -fan, så är Main Assembly ett spel som du kommer att älska.

Detta är en annons:
Main Assembly
Main Assembly
07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Välgjord, detaljerad och genomtänkt spelmekanik, finurligt upplägg, grymt bra instruktioner, väldigt varierat
-
Saknar inriktning, kräver tålamod
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

GRTV spelar helsvenska Main Assembly

GRTV spelar helsvenska Main Assembly

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Som vi alla vet är nystartade Bad Yolk Games en helsvensk studio byggd på expertisen från utvecklingen av framförallt Machine Games Wolfenstein-spel, och nu är deras...Loading next content