Svenska
Gamereactor
nyheter
FIFA 20

Marco van Basten tas bort från FIFA 20 efter olämpligt skämt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

I dessa tider är det som bekant väldigt viktigt att tänka efter vad man säger och till vem, eftersom det finns kameror och ljudupptagningar överallt, liksom sociala medier som gör allt allt kan få spridning snabbt. Nu rapporterar Critical Hit att detta drabbat legendariska fotbollsstjärnan Marco van Basten, som plockats bort från kortpaketen i FIFA 20. Orsaken är att han i ett holländskt TV-program sagt "Sieg Heil" efter att kameran panorerat bort från honom.

Van Basten visste inte att mikrofonen fortfarande var på, och EA kommenterar sitt beslut såhär:

"We are aware of the recent comments made by Marco van Basten. We have an expectation that our commitment to quality and diversity is upheld across our game. As such, we will suspend Marco van Basten icon items from being available in Packs, SBCs and FUT Draft until further notice."

Van Basten är en av hollands mest ikoniska fotbollspelare som sannolikt hade betraktats som en av tidernas absolut största - om det inte vore för att hans karriär tog slut i förtid. Han menar själv att det var tänkt som ett skämt och medger att det var "stupid and inappropriate". Om det blir några fler konsekvenser av agerandet, eller om han får komma tillbaka till FIFA 20 alternativt framtida spel - återstår att se.

FIFA 20

Relaterade texter

0
FIFA 20Score

FIFA 20

RECENSION. Skrivet av Johan Vahlström

Sportspelens okrönte konung är här med årets upplaga. Men hur bra är egentligen FIFA 20, där det dessutom bjuds på street football i nya Volta-läget. Johan har testat.

5
Fem EA-spel bekräftade till Google Stadia

Fem EA-spel bekräftade till Google Stadia

NYHET. Skrivet av Jonas Mäki

Google-chefen Phil Harrison lät igår som utlovat utannonsera nya spel till Google Stadia. Det visar sig att EA nu är officiellt med på tåget och först ut från dem blir...

0
GRTV mosar lite skinnsäck i FIFA 20

GRTV mosar lite skinnsäck i FIFA 20

NYHET. Skrivet av Petter Hegevall

Varje dag klockan 16:00 drar vi igång något som vi valt att döpa till Gamereactor Live där GRTV-teamet klämmer lite på aktuella titlar. Under gårdagen mös vi en stund...Loading next content