Svenska
Gamereactor
guide
Mario Strikers: Battle League Football

Mario Strikers: Battle League Football Guide - Galaktiskt läge och flerspelarläge

Ta dig an den mest utmanande AI och lär dig de bästa taktikerna, tipsen och tricksen för att lyfta cuperna och slå andra spelare online eller hemma.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

"Orättvist, fusk, ruttet, OP, en mobbare ... " Du kommer säkert att uttala några eller alla av dessa adjektiv, åtföljda av några expletives, när du spelar Galactic Mode för första gången. Du kom från cuperna i normalt läge och naturligtvis är hoppet till andra omgången så brutalt, särskilt om du spelar ensam, att du kommer att tro att det inte finns något sätt att övervinna det. Men om du är tålmodig och tränar hårt kommer du dit om ett par dagar, och den goda nyheten är att du kommer att vara mycket bättre förberedd för att tävla i lokalt, online och långsiktigt multiplayer i Strikers Club.

Och det är kanske så att Next Level Games har gått lite för långt från ett normalläge som förblir en promenad i parken i jämförelse med den galaktiska processorn som verkar känna till alla dina rörelser i förväg, som gör perfekta blixtsnabba passningar och som, naturligtvis, varje skott de tar, går in. Men de varnade oss redan för de drag som kan göras i handledningarna, eller hur? Och du kan inte förvänta dig att lyckas i Galactic Mode utan att bemästra dem alla. Dessutom är varje rival i galaktiskt läge en demonstration av vad du kan göra om du tränar tillräckligt hårt.

Således är denna avancerade tips och tricksguide avsedd för både de som vill slå galaktiskt läge och de som vill spela som proffs i multiplayer, och eftersom vi också berör tillbehör tjänar den därför till att hjälpa dig att förbättra dig under hela spelet.

Detta är en annons:
Mario Strikers: Battle League Football

Tips och tricks för Mario Strikers: Battle League Football

Att vara för aggressiv gör dig försvarslös

Vid många tillfällen är det kul att pressa hårt och försöka stjäla bollen, och om du får kläm på laddade tacklingar (håll Y) kan det vara en bra metod, särskilt mot människor (i galaktiskt läge verkar det som att CPU: n upptäcker när du ska komma in och undviker dig). Men om du missbrukar denna metod och missar tacklingar kommer dina spelare att falla till marken och kommer inte att kunna komma tillbaka för att försvara. Kombinera laddade tacklingar med normala tacklingar (ibland kommer en knuff, även från en svag karaktär, att förhindra ett skott) och andra defensiva tekniker.

Svamp är defensiv

När de ger dig en svamp verkar det logiskt att använda den för att springa mer, för det är vad Mario Kart lärde oss, men turbon med bollen är ingenting jämfört med tacklingen du kan göra utan bollen. Om du använder svampen när du försvarar kommer du att kunna stå framför någon motståndare eller slå dem långt borta för att stjäla bollen.

Använd passknappen (B) för att stjäla

Mot rivaler som spelar det mycket bra kan det verka mycket svårt att fånga bollen med tacklingar eller laddade tacklingar. Observera att om du positionerar dig korrekt (speciellt om du är fyra mänskliga spelare i samma lag) är det möjligt att stjäla låga passningar, men särskilt höga! Tryck på B-knappen (eller A om du är på motståndarnas sida, för att skjuta direkt). På så sätt kan du också undvika volleyskott. Naturligtvis är detta i Chain eller Trick Cups svårare om du spelar ensam eftersom AI aldrig kommer att placera dina karaktärer framåt och CPU: n kommer att göra dig yr med perfekta luftpass tills du svimmar. Du kommer faktiskt att tro att det är omöjligt att försvara CPU: n. Vi uppmanar till lite tålamod!

Skydda en lagkamrat under Hyper Strikes

Om du är ett multimänskligt team och en kollega är positionerad till Hyper Strike när du har Strike Orb, är ett sätt att göra det lättare att blockera: stå framför dem och motståndarnas inmatningar kommer att riktas mot dig först. Vi vet att det stör oss mycket när vi försöker stoppa CPU: n och ingången är felriktad. Dra nytta av det till din fördel.

Mario Strikers: Battle League Football

Akta dig för att balansera "statistiken" med tillbehör

Ja, det är vad vi alla först tänkte: om en karaktär har mycket fart och lite styrka eller skott, kanske det är coolt att minska vad de saknar ännu mer och öka sin högre statistik. Men om du lämnar kantspelare utan en anständig skottstatistik, till exempel, kommer du att minska dina poängalternativ för mycket, och eftersom de i högsta svårighet har dig hörn på anfallspositionen, måste du reservera några skott och tekniker för dessa kantspelare. Grupparbete! Oj.

Håll undan

Mot CPU i galaktiskt läge kommer du att finna det praktiskt taget omöjligt att tackla (R) i de tidiga cuperna. De fuskar lite och undviker precis när du ska ta itu med dem, men du bör också spara din dodge också. Till exempel, mot avancerad CPU, titta när de laddar en tackling med pilarna, gör samma sak som CPU gör mot dig: vänta, undvik och dra nytta av den extra turbon. Förresten, du behöver inte alltid undvika framåt eller åt sidan. Observera att CPU: n är beroende av att undvika bakåt: gör det mot andra människor.

Att avbryta är klokt

Liksom undvikandet kan annullering av olika laddade drag fungera bra mot motståndarens tackling. Mot människor är det mycket användbart att avbryta skotten eftersom de kommer med allt för att stoppa dig och lämna dig i en mycket bra position, men kom ihåg att också avbryta laddade tacklingar (tryck på B när du har tryckt på Y) till tid när du ska göra det effektivt; Så du kommer alltid att vara beredd.

Löpning är inte för fegisar

Under dina första dagar med Mario Strikers: Battle League Football kanske du har glömt att du kan springa med ZR-knappen, eftersom det skiljer sig lite från andra fotbollsmatcher. Här kastar du bollen framåt och du måste mäta avstånden bra, men med så många knappar och möjliga åtgärder, försumma inte den här, särskilt när de jagar dig längs flanken. Använd också through pass (L+B) när en lagkamrat paras ihop med man-on-försvar men har lite utrymme framför sig.

Välj dina färger väl

Det kan verka dumt eller en smakfråga, men din utrustning kan hjälpa dig mycket på spelplanen när det gäller att skilja dina karaktärer, eftersom spelet är ganska förvirrande och kaotiskt, och mer än en gång kommer du att förlora bollen ur sikte eller vem som bär den bland så många föremål, explosioner, effekter och karaktärer. Till exempel kontrasterar den gula av Charms mycket bra, och om du väljer Haunted Mansion från listan över arenor är det ännu bättre med de lila bakgrunderna i åtanke.

Försök igen flera gånger genom att spendera mynt

Det kan skada din stolthet lite, men om du misslyckas i galaktiskt läge skadar det inte att försöka igen några gånger genom att betala mynt. Vid det här laget, som kommer från normalt läge, om du inte har spenderat alla dina pengar på tillbehör, har du flera tusen mynt till ditt förfogande, och att gå på en Rematch kostar bara hundra. Du betalar dem gärna när du har blivit "rånad" för femtielfte gången och vill ta dig an dessa fuskare igen, plus att du får tillbaka din investering så snart du lyfter den koppen.

Detta är en annons:
Mario Strikers: Battle League Football

Att ställa upp 4 mänskliga spelare förändrar allt

Om du har möjligheten, som vi gjorde tidigare att samla fyra kollegor i soffan, kommer upplevelsen att förändras helt. Således kommer varje spelare att anta en karaktär och en roll på spelplanen, så att dina lagkamrater kan skapa utrymme, placera dig framför rivalen för att stjäla bollen, skärma, till och med sätta upp strategiska passningar till lagkamrater och alla typer av Tiki-taka-strategier som en enhet. I själva verket rekommenderar vi att du går från fyra till två, eftersom tre spelare är en mycket obekväm figur, med den enda CPU-karaktären lös och får alla att byta strategi hela tiden, när det med två är mer kontrollerbart.

Tänk inte bara online: om du har flera konsoler (och spel) kan du vara värd för flerspelarturneringar genom att kombinera dem via en lokal trådlös anslutning, eftersom upp till 8 handkontroller per konsol och upp till 4 konsoler i ett nätverk är tillåtna.

Låt oss prata om Rosalina

Mer än ett långvarigt tjurade för att se Daisy falla av Nintendos första lista för debuten av MSBLF. Vi tror att hon kommer i form och att hon kommer att bli en av Mario Strikers: Battle League Football DLC-karaktärerna" target="_blank">första gratis DLC-karaktärer, men sanningen är att det kommer att bli svårt för henne att ta platsen för Rosalina, eftersom hon utan tvekan är säsongens uppenbarelse. MVP i nästan alla matcher, du kommer att se henne i toppen av många lag för hennes poängförmåga. Hennes teknik och skjutattribut är så bra ur lådan att med ett par mindre justeringar av tillbehör baserat på din spelstil kommer du förmodligen att ha den bästa karaktären i spelet, den nya "mördaren" från Mario Strikers.

Kraftfull Hyper Strike

Om du "behöver" flera mål är det normala att ta några saker när du startar varje gång. Publiken kastar ett par föremål på dig, som vanligtvis är skal och bob-ombs, men om de känner sig generösa kommer de också att ge dig stjärnor. Om du har tagit tag i Strike Orb är det mest logiska att du försöker göra en Hyper Strike så snart du aktiverar stjärnan eftersom ingen kommer att störa dig, eller hur? Tja, vet bara att både stjärnan och svampen ger Hyper Strike en "buff" och gör det svårare att blockera.

Mario Strikers: Battle League Football

Priset för att misslyckas med en Hyper Strike

Vad händer om jag misslyckas? Oroa dig inte, att starta det är redan ganska komplicerat. Om du på grund av dina nerver inte spikar de två blå zonerna (för en ostoppbar Hyper Strike) och målvakten stoppar den, stå inte stilla under blockeringsanimationen: försök att placera dina karaktärer i lådan eftersom Boom Boom-målvakten kommer att bli bedövad (eller kär eller med händerna i brand) åtminstone ett ögonblick så att du kan få ett enkelt mål. Naturligtvis, med vetskap om detta, kommer det rivaliserande laget att försöka att inte låta dig ta dessa positioner och de kommer att blockera och tackla dig. Det som är bra med detta är att varje träff utan boll kommer att vara en "foul", och du kommer att samla olika föremål som en reparation.

De 6 galaktiska lägeskopparna  • Kanonpokalen

  • Kedja Cup

  • Turbo kopp

  • Muskel kopp

  • Trick Cup

  • Champions Cup

I normalläge är kopparna uppdelade efter CPU-lagens egenskaper och stil baserat på deras karaktärer, deras sätt att spela och deras anpassade tillbehör. De är alla hårda spel i galaktiskt läge och vid många tillfällen kommer du att vinna med ett hår med ett gyllene mål och missbruka det andra hyresavtalet på livet som de erbjuder dig (eller betala mynt för att spela igen). Kom ihåg här att om extra tid slutar utan ett gyllene mål är det dags att spela ett nytt spel med den fruktansvärda rivalen för att lossa oavgjort.

När det gäller hur du närmar dig kopparna beror det lite på din stil. Om du är flexibel och har många tillbehör upplåsta kan du till exempel rada upp stora karaktärer eller ändra de vanliga för att slå Muscle Cup, eftersom du aldrig kommer att stjäla bollen med vanliga tacklingar. Du kan också hålla din uppställning och göra laddade tacklingar hela tiden, med risken som följer med det. Den irriterande Trick Cup kommer att göra dig galen om du spelar ensam eftersom varje hög passning slutar i ett skott och ett mål, så du måste öka din intensitet och välja mycket bra vem du attackerar med en laddad tackling och vem du blockerar. Din koncentration måste vara extremt hög tills du lyfter guld Champions Cup, den sista utmaningen i spelet.

Mario Strikers: Battle League Football

Relaterade texterLoading next content