Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Marshall Middleton

Marshall har dunkat ut en storebror till den alldeles briljanta Emberton och Hegevall har testat...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Helsvenska Zound Industries licenstillverkade Bluetooth-högtalare har under flertalet år varit några av mina absoluta favoriter inom detta produktsegment och detta mycket tack vare finurlig DSP samt njutbar kalibrering där fokus primärt lagts på rockmusik innehållande distade elgitarrer. Marshalls högtalare är för det mesta ursnygga med bra materialval, klockren byggkvalitet, god funktionalitet, varm och rund ljudbild till vettiga priser. Emberton II, Acton III, Woburn III, Stanmore III är alla favoriter hos mig och därmed var mina förväntningar på nya Middleton minst sagt höga.

HQ
Marshall Middleton
Den är stor. Snygg. Byggd av finfina material.

Middleton hör till samma produktserie som Willen och Emberton och tävlar rakt av med framförallt JBL:s Charge-serie och till skillnad från de stationära modellerna Acton, Stanmore samt Woburn får vi här flertalet extrafunktioner samt vattentäthet och möjlighet att nyttja Middleton som en regelrätt powerbank. Den kostar 3300 kronor, är gjord av ett härligt gummimaterial (som liknar läder men verkar extremt tåligt), huserar 20 timmars batteritid, mäter 23 x 10,9 centimeter och väger närmare två kilo. Det är en klump, med andra ord och påminner sett till formfaktor mycket om Emberton. Är Middleton en Emberton på steroider? Inte riktigt.

Jag gillar verkligen Marshalls design och jag gillar verkligen alltid rent formmässigt på denna högtalare. Knapparna på ovansidan är väldigt trevliga sett till både material och placering och funktionaliteten att kunna styra både "Bass" och "Treble" med specifika mätare på toppen av högtalaren är en lysande funktion. Jag gillar fortfarande start-sekvensen där en distad gura bränner av ett litet riff, jag gillar fortfarande Marshalls smidiga app och jag gillar den medföljande, riktigt rejäla, gummiöglan som medföljer här som man fäster med en skruv och ingen liten plastnit vilket jag tycker är ett smart val som gör att jag utan tvekan kan hänga upp Middleton från en väggkrok, eller fästa den på ryggsäcken utan att vara skraj för att öglan ska släppa och att högtalaren ska dimpa ned i golvet.

Marshall Middleton
Knappar och funktionalitet är av yppersta klass.
Detta är en annons:

Det jag inte är fullt lika lyrisk över är ljudet, här. För jag tycker inte riktigt att Middleton låter sådär Marshall-aktigt varmt och balanserat som alla andra högtalare från Zound gjort. Visst finns det gott om bas här, särskilt om jag knapprar fem gånger på bas-reglaget och sätter den på max, men det saknas kropp i mellanregistret, till att börja med. Det finns en liten burkig kropp här i mitten av frekvensområdet som jag inte känner igen när det kommer till Marshall. Jag tycker även att Marshall lagt röster lite för långt fram i ljudbilden vilket gör att det bara förstärker känslan av ett något burkigt ljud, tyvärr.

Marshall Middleton
AUX-ingång finnes vilket är en trevlig sak, såklart. Synd dock att Middleton inte stödjer nya Bluetooth-standarden.

Det går göra sig kvitt lite av detta genom finurligt EQ:ande, för egen del, men det går inte att få bort helt eftersom det är så denna högtalare fungerar. Och det gör Middleton till den minst imponerande högtalaren jag anser att Marshall släppt. Om jag ställer den bredvid exempelvis Marshall Acton III (som kostar 300 kronor mindre, dessutom) märks det supertydligt att Middleton inte riktigt håller vad tidigare produkter från Marshall lovat. Med det sagt tror jag att tuningen av denna högtalare kommer att passa många (men inte mig, riktigt) då den låter mer som Apple Homepod Gen 2 samt Sony XE300 än något som Marshall tidigare släppt. Jag tycker dessutom att designen, funktionaliteten samt byggkvaliteten är så pass bra att jag höjer en 6:a till en svag 7:a här då ljudkaraktär naturligtvis är något extremt subjektivt.

07 Gamereactor Sverige
7 / 10
+
Superb design, strålande materialval, lysande knappar, bra batteritid, smidig app, går att seriekoppla med andra högtalare från Marshall
-
Stödjer inte den senaste Bluetooth-versionen, ljudkaraktären saknar den balans som Marshall gjort sig kända för
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

0
Marshall Middleton

Marshall Middleton

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Marshall har dunkat ut en storebror till den alldeles briljanta Emberton och Hegevall har testat...Loading next content