Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Marshall Motif II

Göteborgs-baserade Zound Industries dundrar vidare och erbjuder en nysläppt uppföljare som gör allting lite bättre. Petter är imponerad...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i

Trots att vi här på Gamereactor betygsatt över 30 olika modeller i In ear-segmentet delade vi aldrig ut ett betyg till de svenskutvecklade Marshall Motif vilket är deras flaggskepp när det kommer till In-ears. Nu är dock uppföljaren utrullad på butikshyllor världen över (släpptes igår) vilket innebär att det är hög tid för oss att berätta exakt hur bra de är.

HQ

Motif II är en ytterst blygsam uppgradering av en redan superb hörlur där den största förbättringen helt klart rör batteritiden. 4,5 timmar per laddning och 20 timmar i det medföljande förvaringsetuiet (Motif) har bumpats upp till sex timmar per laddning och 30 timmar i den lilla boxen. Utöver det har Zound även lagt till en liten guldfärgad aluminiumbricka i botten av stjälken vilket gör att Motif II samspelar bättre rent designmässigt med Bluetooth-högtalare såsom Emberton, Stanmore samt Woburn som alla är baserade på kontrasten mellan svart läder och guldfärgad metall (precis som Marshalls ikoniska gitarrstärkare).

Marshall Motif II
Sex timmar per laddning och 30 i lådan är bra, men de bästa i segmentet har tio timmar per laddning och närmare 36 i etuiet.

I övrigt är detta samma ljuvliga lur baserad på samma 6mm-element (20Hz - 20kHz) med samma stjälkdesign som känns lite som Marshalls variant på Airpods. Stjälkarna är dock inte gjorda av plast här utan av metall som fått en slags taggig yta vilket inte bara ser bra ut utan även gör dessa lurar enklare att hantera än mången annan stjälkbaserad konkurrent.

Bluetooth 5.3 stöds, Marshalls strålande app har uppdaterats sedan jag senast startade den och parningen mellan dessa och min Iphone 14 Pro Max är den enskilt kvickaste jag någonsin upplevt med en trådlös hörlur. Jag tror inte att jag överdriver om jag säger att det tog under en sekund från det att jag öppnade etuiet till att min telefon lokaliserat dem samt synkat ihop sig. Ljudet är precis lika bra som Marshall och Zound Industries gjort sig kända för. Det sker DSP här som är av absolut toppklass och för som tror att Marshall-logotypen gör dessa till någon slags gimmick-produkt, kan jag bara konstatera att ingenting kan vara mer felaktigt.

Detta är en annons:
Marshall Motif II
Designen är Marshall-mässigt snygg men det kritvita M:t skulle de gott kunna ha skippat.

Ljudkaraktären är varm utan att bli sådär fluffigt vräkig som Beats eller Bose och precis som högtalarna Emberton, Stanmore och Woburn trivs Motif II väldigt bra när jag brassar på mer framförallt hårdrock och metal, där varenda gitarr är distad och där trumseten är större än normalstor svensk uteplats. Det låter stor, tungt, brett och varmt med ett omfång som jag skulle beskriva som ytterst enkelt att tycka om. Sången ligger inte forcerat framtryckt i mixen som i Yamahas senaste in-ears eller i Airpods Pro och diskanten blir aldrig påträngande eller vass vilket jag alltid är tacksam över.

Jag anser även att mikrofonkvaliteten när man sitter i telefonsamtal är riktigt bra, här, vilket kanske inte riktigt var fallet med föregångarna. Ljudet upplevs rent och tydligt av de fyra personer som jag tvingat in i rollen som försökskaniner idag och jag tycker att funktionaliteten på sidorna av lurarna är god. Personligen är jag alltid mer förtjust i den analoga känslan som tryckknapparna på utsidan av Jabras nya lurar erbjuder snarare än touch-funktionalitet (som inte sällan blir till något av en gissningslek) men det är ju såklart supersubjektivt och inget som gör Motif II till något annat än funktionella. De fungerar väldigt väl. Även brusreduceringen har förbättrats sedan sist och Motif II har kvalitativ ANC utan att för den skull tävla med produktsegmentets rådande regenter (Sony och Apple).

Marshall Motif II
Väldigt välbyggda lurar, enligt oss på Gamereactor.
Detta är en annons:

Zound Industries (som nu köpt upp Marshall och alltså inte bara gör licensprodukter åt dem) fortsätter att övertyga med välbyggda, genomtänkta, välljudande, snygga produkter som i samtliga fall bara måste beskrivas som prisvärda. Motif II kostar 2300 kronor och tävlar helt klart i toppen i just den prisklassen med konkurrenter som Jabra Elite 8, Google Pixel Buds Pro samt JBL Tour Pro 2.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Välbyggda, bra batteritid, strålande ljudkvalitet, bra aktiv brusreducering, bra samtalskvalitet, väldigt litet och smidigt förvaringsetui
-
Stjälken är mest i vägen, batteritiden är fortfarande inte riktigt i klass med produktsegmentets bästa
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här

Relaterade texter

2
Marshall Motif II

Marshall Motif II

HÅRDVARURECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Göteborgs-baserade Zound Industries dundrar vidare och erbjuder en nysläppt uppföljare som gör allting lite bättre. Petter är imponerad...Loading next content