Gamereactor Sverige. Kolla in stekheta speltrailers samt uttömmande intervjuer från spelvärldens största spelevenemang. Gamereactor uses cookies to ensure that we give you the best browsing experience on our website. If you continue, we'll assume that you are happy with our cookies policy

Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Marshall Stanmore III

Svenska Zound har uppgraderat den redan strålande Stanmore och Hegevall har tillbringat semestern med den...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Stanmore är Marshalls mellanhögtalare, om vi ser till deras Bluetooth-segment. Den mindre heter Acton medan den större (största) stavas Woburn. För den som vill ha en högtalare som går att stoppa ned i fickan och huserar inbyggt batteri är det antingen Emberton eller minstingen Willen som gäller och för den som vill ha det mesta av det bästa och kunna koppla in elguran och blåsa ned kaklet från köksväggen är det mest troligt en Marshall JVM410H plus en 1960AV som gäller. Det finns något för alla, med andra ord.

Marshall Stanmore III
Svart, brun eller beige. Vilken färg anser du vara den snyggaste?

Stanmore har funnits i flertalet år nu och inför hösten 2022 har helsvenska Zound Industries uppdaterat den populära högtalaren och förbättrat ljudkvaliteten ytterligare, vilket innebär att den kallas Marshall Stanmore III, numer. Jag har levt med den i över en månad nu och känner mig redo att ännu en gång slunga ur mig superlativ över den. För det råder ingen som helst tvekan för egen del om att Stanmore III är en av de finaste i sin klass. Synd bara att den saknar batteri.

Jag förstår i allra högsta grad hur Marshall och Zound tänker. Detta är en "home speaker". En snygg möbel, en del av din inredning. Den ska stå på en hurts i vardagsrummet och spela Sabbath när du städar, eller liva upp din hemmafest med senaste skivan från Tool. Jag är helt med på tänket och med tanke på hur Zound Industries tydligt skiljer de bärbara högtalarna som Emberton och Willen från de icke-bärbara som Woburn och Stanmore, är det inget konstigt att Stanmore III inte innehåller ett batteri. Men jag skulle ändå vilja se ett litet annorlunda tänk här. Det finns utrymme inuti denna högtalare (precis som inuti Woburn III) att stoppa in ett batteri med samma kapacitet som i exempelvis JBL Boombox 2 och vips skulle Stanmore III bli 200% mer användbar och allsidig. Nu avser jag ju att recensera det vi här har och inte det vi inte har, eller inte finns, men det är min önskan inför ännu nästa generation av dessa underbara bluetooth-högtalare.

Detta är en annons:
Marshall Stanmore III
Måtten på denna är 350 x 203 x 188 mm.

Precis som med tidigare versioner är Stanmore III ursnygg, klädd i härligt fejkläder och delar design med Marshalls snyggaste och mest ikoniska gitarrstärkare. Det går att para den via Bluetooth såklart vilket nu fungerar snabbare och smidigare än någonsin tidigare. Det går även att koppla in diverse källor via AUX eller RCA vilket är trevligt och på ovansidan finns det rattar för att styra basen, mellanregistret och diskanten. Något som Marshall är ensamma med inom detta segment och något som man i alla andra fall tvingas göra via en app. Nu går det att EQ:a mer än man installerar Marshalls tydliga, simpla men välfyllda app men det behövs i grunden inte då Stanmore III känns gammaldags och analog på helt rätt sätt.

Ljudet då? Den låter väldigt bra. Zound Industries trollkarlar har ännu en gång gjort riktigt intressanta saker med deras DSP-tuner och resultatet är ett ljud som låter som om det härstammar från en snudd-på dubbelt så stor högtalare. Ljudbilden är stor, varm, omfångsrik och balanserad utan att bli steril eller klinisk. Det låter verkligen "Marshall" här med den där audiomässiga "kroppen" i ljudet. Kontrollen är god även om mellanregistret ibland blir lite sladdrigt och basåtergivningen är superb. Spridningen är kanske den bästa delen med denna högtalare då den utan problem får ett rum på 25 kvadrat att fyllas med ljud som om man skulle använda en stereorigg med dubbla högtalare. Som vanligt är Marshall lysande på rock, också. Primärt. Det är en högtalare först och främst för oss som föredrar rockmusik med distade gitarrer framför disco eller rap. Och det måste såklart applåderas då alldeles för många bluetooth-högtalare är optimerade enbart för dagens listmusik som gjorts uteslutande i en dator.

Marshall Stanmore III
Önskemål inför Stanmore IIII? Inbyggt batteri samt möjlighet att koppla in en mikrofon, tack!
Detta är en annons:

Jag har som sagt använt Stanmore III i över en månad och spelat på den i stort sett varje dag, och kan med säkerhet säga att designen och byggkvaliteten är fantastisk precis som prestandan man får här. 3990 kronor för en högtalare i mellanstorlekssegmentet är såklart i högsta laget men jag anser att denna läderklädda härlighet är värd varenda öre.

08 Gamereactor Sverige
8 / 10
+
Lysande design, klockrena materialval, problemfri och snabb parning, strålande ljudkvalitet
-
Går inte att använda trådlöst
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content