Svenska
Gamereactor
nyheter

Martin Scorsese vill göra film om Jesus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det hör knappast till vanligheten att få audiens hos påven, men heter man Martin Scorsese och råkar vara en av världens mest bejublade regissörer, då är inget omöjligt. Så efter att ha närvarat under premiärvisningen i Cannes av sin nya film Killers of the Flower Moon så bar det av till Vatikanen.

Bakom stängda dörrar fick Scorsese möjligheten att sitta ner tillsammans med påve Franciskus och ett 40-tal andra kreatörer. Regissören avslöjar hur mötet inspirerade honom till ett nytt filmprojekt med fokus på Jesus. I en intervju med The Guardian berättade Scorsese om upplevelsen och hade följande att säga:

"I have responded to the Pope's appeal to artists in the only way I know how: by imagining and writing a screenplay for a film about Jesus"

Vem vet ifall detta nya filmprojekt kommer bli verklighet, men om så sker blir det inte första gången som Scorsese använder bibeln som utgångspunkt eller underlag för sina filmer. Något han gjorde redan 1988 med den omstridda och kontroversiella Kristi sista frestelse där Willem Dafoe porträtterade Jesus.

Vad tror du om Scorseses Jesus-projekt, låter det spännande?

Martin Scorsese vill göra film om Jesus
Kors i taket!


Loading next content