Svenska
Gamereactor
nyheter
Mass Effect: Legendary Edition

Mass Effect: Legendary Edition har "sålt över förväntan"

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Nysläppta nyversionen Mass Effect: Legendary Edition är ett trevligt spel, minst sagt, och under nattens kvartalsrapport-möte från EA meddelade storbossen Andrew Wilson sina aktieägare om att spelet var det gångna kvartalets största succé för utgivaren och att det sålt "klart över förväntan". Hur mycket det är, har vi dock ingen aning om men hoppas få veta senare under året. Wilson avslutade genom att klargöra att EA fortsätter att tro på Mass Effect som spelföljetong och att Bioware arbetar vidare på nästa del i serien.

Saxat ur Gamereactors recension: Länk
"När EA och Bioware nu släpper sin uppgraderade paketering, Legendary Edition är det dock främst Mass Effect som har fått ett rejäl ansiktslyft. Inte så konstigt förstås då första delen i trilogin länge har känts oerhört daterad och den som har provat det i modern tid vet att både grafik och styrning känns som en kvarleva från forntiden och det är knappt ens spelbart, så här år 2021. Samtidigt var det också en aspekt som gjorde Biowares rymdepos till något speciellt och unikt, då när det begav sig. Det är helt enkelt mycket nostalgi som står på spel när gamla kulturskatter grävs upp för att poleras. Hur mycket vågar man ändra? För det är förstås alltid en delikat balansgång det där. Känsla och nostalgi eller teknik och hårdvara? Efter att ha återupplevt Mass Effect är min känsla ändå att man har gjort det här på rätt sätt. Förändringarna är förbättringar men det är också det enda de är. Fans som söker en helt ny upplevelse kommer inte att hitta det här men även om det har förbättrats både visuellt och spelmässigt så kan jag ändå inte låta bli att känna att det på sätt och vis ibland känns som en kompromiss."

Har du spelat Mass Effect: Legendary Edition?

Mass Effect: Legendary Edition
Mass Effect: Legendary Edition
Mass Effect: Legendary Edition

Relaterade texter

Mass Effect: Legendary EditionScore

Mass Effect: Legendary Edition

RECENSION. Skrivet av Måns Lindman

En redan legendarisk trilogi blir ännu bättre i ny uppdaterad version och nykomlingen Måns Lindman har delat ut betyg efter ett par svettiga rymddygn...



Loading next content