Svenska
Gamereactor
nyheter
Days Gone

Massiva mängder zombies i Days Gone via ny PC-mod

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det var förstås bara en tidsfråga innan det skulle ske. PC-versionen av Days Gone har inte varit ute på marknaden i en månad ens men det har inte stoppat moddarna från att redan börja dissekera titeln i jakten på förbättringar. Och vad kan man tänkas vilja ändra i ett spel som Days Gone? Precis, zombie-horderna, eller "freakers" som de ju kallas i spelet. Alla som har spelat vet att det är massiva mängder odöda som väller fram när man minst anar det men nu behöver man inte nöja sig där. Tack vare moddaren Aigmir kan bokstavligen hela din skärm fyllas med härligt köttparty.

Modden heter "massive hordes" och den kan enligt uppgift generera mellan 280-600 svärmande svärmorsdrömmar samtidigt. Aigmir sökte på Days Gones Mod Nexus-sida för just den här typen av mod men blev förvånad när det inte fanns någon att finna och tänkte att det därmed var dags att ta saken i egna händer för att se till att ingen PC-spelare någonsin skall behöva känna att det är för få freakers i Days Gone. Utan modden får man nöja sig 25-500, där det oftast rör sig om den lägre siffran och det är klart att ha minimum 280 istället för 25 kommer att märkas. Rejält. Så räkna med enorma mängder i stora högar.

Det fanns förstås en risk att hela spelet skulle rasa men Aigmir kom förbi det potentiella problemet genom att se till att specifika horder behöll sin proportionella storlek i förhållande till den vanliga versionen av Days Gone. Till exempel; med "massive hordes" installerat, innehåller den tidiga regionen i spelet horder av 280 zombier och du börjar inte komma upp i häradet 600 förrän du kommer till Crater Lake-regionen. För en riktig utmaning så är det Mount Bailey-området som gäller. Där härjar nämligen en boss-horde på 670 freakers. Vilket är så ohyggligt många arga hårlösa män att man skulle tro att man befann sig på ett incel-forum.

För att köra igång modden så rekommenderar Aigmir att man först startar ett nytt spel, även om det fortfarande fungerar på tidigare oupptäckta horder i ett befintligt spel. Man behöver heller inte starta ett nytt spel om man befinner sig i ett tidigt skede eller kanske till och med halvvägs, enligt Aigmir. Inte helt solklart om vad som faktiskt gäller kan vi tycka men så lyder budskapet i alla fall. Det är inte heller känt exakt vad som händer om man skulle ignorera råden och bara köra på.

Nu hoppas Aigmir på att kunna öka antalet vargar och fiender i lägren, så räkna inte med att det kommer att bli mer gästvänligt i Days Gone men du slipper i alla fall att känna dig ensam.

Kommer du att modda för maximalt antal "freakers" eller är du faktiskt nöjd med det antal som ingår?

Days Gone
KÖTTPARTY med Email-Marie & Puzzel-Henci®.

Relaterade texter

Days Gone (PC)Score

Days Gone (PC)

RECENSION. Skrivet av Patrik Severin

Skrivbordsgeneralen Patrik har bytt ut legionerna, hästarna och kartorna för att avnjuta apokalypsen med sin skinnväst, hagelbrakare och motorcyklar PC-versionen av Days Gone...

Days GoneScore

Days Gone

RECENSION. Skrivet av Kim Orremark

Sonys storsatsning handlar om broderlig kärlek, zombies och motorcyklar. Kim har puttrat omkring i ett postapokalyptiskt Oregon i ständig jakt på bensin...Loading next content