Svenska
Gamereactor
nyheter
Grand Theft Auto V

Massvis med detaljer om GTA V

Smartare snutar, bättre skjutmekanik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Jäpp, det är mycket Grand Theft Auto V just nu. Första trailern släpptes i onsdags och vi fick då veta att vi ska tillbaka till Los Santos. Rockstar har dock ännu inte berättat några riktiga detaljer om spelet, vi har inga namn på karaktärerna och vi vet inte vad storyn i spelet är.

Nu citerar dock användare på GTA Forums "en Playstation-tidning", som ska ha blivit inbjudna till Rockstars kontor i Skottland där de fick se 30 minuter av Grand Theft Auto V.

Hela listan med detaljer kommer här. Kom ihåg att detta endast är rykten:

1: Spelvärlden ska vara enorm och kommer pressa ut allt från dagens konsoler. Den enda staden är Los Santos, men den sägs vara minst 4 gånger större än Liberty City i Grand Theft Auto IV. Vidare kommer vi också kunna besöka den omgivande landsbygden, stränder och massa mer.

Publikationen ska ha sett huvudkaraktären åka från Los Santos ut i vildmarken, och bara det tog runt 15 minuter. På vägen dit såg de bondgårdar med djur, stora vindkraftverk, ett oljeraffinaderi och allt kändes tydligen väldigt levande.

Skogarna är tydligen vackrare än de i Red Dead Redemption och tidningen såg människor tälta, människor som cyklade och hoppade över stockar och bäckar. Vatteneffekter, växter, och träd såg bättre ut än någonsin.

2: Skjutmekaniken har förbättrats avsevärt sedan Grand Theft Auto IV, med animationer för dykning, klättring, rullning och krypning, alla tillsatta för bättre realism.

3: Det finns mycket mer klätterbara element i världen som stegar, med mera.

4: Det finns djur med i spelet, allt från hundar till bondgårdsdjur, Rockstar har dock inte berättat om man kan skada djuren. I Red Dead Redemption kom Rockstar undan med detta pga att det var en sann skildring spelvärlden. Att låta spelare döda djur i ett spel som utspelas under vår tid kan orsaka problem med PETA. Det är oklart om Rockstar skämtar angående detta.

5: Flygplan är tillbaka. Vi ska kunna styra dem.

6: Det finns mer ställen att besöka i spelet, såsom köpcentrum, polisstationer, och även ett underjordiskt avloppsnät. Under ett uppdrag i spelet jagar du en person på en vattenskoter, vilket leder dig in i avloppsnätet och avslutas med ett jättehopp ner från ett vattenfall.

7: Staden är full av personer som joggar, lyfter tyngder, flörtar, blir jagade till fots av poliser, shoppar, tvättar bilar, fixar staket, flyttar hem, tankar sina bilar med mera.

8: Bilar kan uppgraderas och repareras, Rockstar funderar också på ett bensinsystem som gör att du måste tanka din bil.

9: Du kan inte längre gå ut på dejter med tjejer. Mobiltelefonen är tillbaka i spelet men de enda som kan kontakta dig är personer du träffar som ger dig uppdrag.

10: Vapnen i spelet är vad vi kan vänta oss, men du kan också plocka upp olika objekt på gatorna eller i ett hus för att använda som vapen. Det finns också ett museum i spelet där du kan ta ett svärd eller en yxa.

11: Det är också möjligt att ta sönder en bränsleledning, om du sedan skjuter på spåret av bensinen kommer det leda tillbaka till bilen och sedan spränga den i bitar.

12: Minispel som bowling och dart är borta. Nu kan du spela basket, lyfta vikter och spela på kasinon. Du kan också tävlingssegla, bergsklättra och mycket mer.

13: Karaktärsanpassning är tillbaka men bara i form av kläder, kroppsvikt och liknande. Spelaren startar ungefär som CJ. Du kan inte ändra ras, ålder och sånt.

14: Rockstar sa att inbrottsuppdrag kan återvända, men endast i ett uppdrag i så fall. Du kommer inte kunna göra inbrott i vilket hus du vill.

15: Inga barn i spelet, överhuvudtaget.

16: Du kan nu använda människor som sköldar, eller i gisslan-situationer.

17: Poliser beter sig nu mycket mer realistiskt, om du dödar någon när en polis inte är i närheten så riskerar du inte att få en stjärna. Poliser kommer också använda rök, tårgas, hundar, kravallutrustning, och murbräckor för att slå ner dörrar i hus där du gömmer dig.

18: Du kan gömma dig i hus, låsa dörren och sedan ställa föremål framför dörren.

19: Du blir bättre på saker under spelets gång, om du bara kör motorcykel blir du bättre på att styra och så vidare, samma gäller för alla vapen.

20: Vissa vapen kan bli anpassningsbara, och en del hemgjorda.

21: Under ett uppdrag räddar du en väldigt känd GTA-karaktär från ett tidigare spel.

22: Häftiga regn och till och med jordbävningar kommer ske under spelets gång.

Det var alla detaljer, vilka vi som sagt tar med en nypa salt. Vad gäller releasedatum så har de som anlayserat trailern märkt att siffrorna 2405 dyker upp ofta. Kan det tyda på att Rockstar planerar att släppa spelet den 24 maj nästa år?

Maj låter som en lämplig månad då Rockstar har dominerat den månaden de två senaste åren med Red Dead Redemption och L.A. Noire.

Grand Theft Auto V
När tror ni Grand Theft Auto V släpps?

Relaterade texter

Grand Theft Auto VScore

Grand Theft Auto V

RECENSION. Skrivet av Petter Hegevall

Efter fem års väntan har vi äntligen fått tillbringat ordentligt med tid tillsammans med Rockstars hysteriskt hett efterlängtade femmaLoading next content