Svenska
Gamereactor
hårdvarurecensioner

Master & Dynamic MW75

De amerikanska ljudmakarna slår tillbaka med sitt senaste brusreducerande mirakel, och Mackan har betygsatt det musikaliska undret.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

* Obligatoriskt att fylla i
HQ

Det fortsätter alltjämt att dundras ut trådlösa hörlurar i ett näst intill ohemult tempo, speciellt då i det brusreducerande segmentet där konkurrensen idag inte är annat än direkt mördande. Så det är därför än mer iögonfallande när en riktig pärla dimper ned i ens knä, som från ovan - och jodå det är återigen Master & Dynamic som är i farten med ett par nya hörlurar utformade likväl för audiofiler som teknikentusiaster. En liten, bärbar teknologisk triumf som inte bara erbjuder en förstklassig ljudupplevelse utan även en nästan oöverträffad komfort och funktionalitet.

Så vad är det då som gör MW75 så exceptionellt fantastisk och får dom att stå ut i stormen av andra likvärdiga ljudprodukter? För att gå rakt på sak - dess balanserade ljudprofil, som inte bara är fyllig i sitt mellanregister utan också erbjuder en direkt skandalöst kristallklar diskant samt därtill resonant bas. Det är kort och gott ett par hörlurar skapta för att kunna acceptera och briljera med alla former av musik, vad du än väljer att kasta mot dem. De 40 mm dynamiska elementen, tillverkade av beryllium, har en grym precision och låg distorsion, vilket resulterar i en exceptionellt rik och detaljerad ljudbild.

Master & Dynamic MW75
MW75 erbjuds i flera olika färgkombinationer

Därtill är den aktiva brusreduceringen i MW75 vad jag i dagsläget skulle vilja påstå är i det övre, om inte klassledande segmentet i denna prisklass. Ljudisoleringen med funktionen aktivera är näst intill fullständig och även de mest utmanande av bullriga miljöer klarar hörlurarna av att hantera utan en tillstymmelse till problem, allt tack vare vad Master & Dynamic kallar för avancerad hybridteknologi som nyttjar komplex mjukvara och en hel arsenal av mikrofoner för att analysera din omvärld.

Detta är en annons:

Designmässigt är MW75 en fantastisk vidareutveckling på tidigare modell med en utpräglad, elegant och otroligt ergonomisk passform. Hörlurarna är tillverkade av premiummaterial, inklusive läder och anodiserat aluminium, vilket ger dem en lyxig känsla och robust hållbarhet. Öronkuddarna är täckta med mjukt memory foam som formar sig efter användarens öron, vilket säkerställer långvarig komfort även under de längsta lyssningssessionerna. Den justerbara bygeln är dessutom vikbar vilket gör hörlurarna behändigt portabla, och som grädde på moset väger de enbart 295 gram. Något som bidrar till en svårslagen känsla av luftig bekvämlighet, utan att för dens del tumma det minsta på byggkvaliteten.

Master & Dynamic MW75Master & Dynamic MW75
Genomtänkt och snyggt.

När det kommer till batteritid så kan MW75 stoltsera med hela 28 timmar om ANC är påslaget, och nästan 40 utan. Skulle du dessutom mot förmodan stå där med skägget i brevlådan ger snabbladdningen tre timmars batteritid med enbart 15 minuters laddning, en betryggande försäkring. Anslutningsmöjligheterna är därtill omfattande och pålitliga, med både Bluetooth 5.1 och trådbunden 3,5 mm-kabel. Du kan dessutom koppla hörlurarna till två enheter samtidigt vilket gör det idealt för de som exempelvis växlar mellan dator och mobiltelefon.

För att kontrollera hörlurarna presenteras du med en rad alternativ. Dels är MW75 utrustade med touchkontroller på kåporna, vilket både gör det intuitivt och responsivt att enkelt justera volym, byta låtar eller svara på ett inkommande samtal. Men du har även dedikerade knappar på kåporna (tack gode gud) likväl som en förvånansvärt användbar, dedikerad app som inte bara sköter uppdatering av firmware men också tillåter dig att vidare anpassa ljudet genom olika EQ-inställningar.

Detta är en annons:
Master & Dynamic MW75Master & Dynamic MW75
Både knappar likväl som touch-kontroller, valet är ditt.

Men smakar det så kostar det och 6000 kronor är trots allt en ansenlig slant för ett par hörlurar. Men för den investeringen får du också något av de mest välljudande, bekväma och genomtänkta i denna prisklass för MW75 skåpar ut det mesta av motståndet och springer cirklar runt de långt dyrare Airpods Max. För med sin enastående ljudkvalitet, utsökta effektiva brusreducering, förstklassiga komfort och en hel arsenal av smarta funktioner så erbjuder Master & Dynamic MW75 en näst intill oöverträffad ljudupplevelse.

09 Gamereactor Sverige
9 / 10
+
Otrolig komfort, utsökt ljudkvalitet, fantastisk brusreducering och direkt strålande byggkvalitet.
-
Inte de bästa lurarna att ta emot samtal med.
overall score
Detta är Gamereactor-nätverkets medelbetyg Du kan sätta ditt eget betyg genom att klicka här


Loading next content