Svenska
MEDLEMSRECENSION

Prototype

Visst är det jobbigt med alla dessa Infamous vs Prototype? Båda spel har mycket gemensamt då det handlar om free roaming och en viss hjälte typ. Med super krafter så klart. Nu har jag inte spelat ut Infamous men har fått chansen att testa det hos min bror dock måste säga att det är nästan smaken som är baken. Infamous är för min del mer rollspel och taktik medan Prototype är mer action och ös. Gillar man snabb action fullt av blod då är valet enkelt, nog om det.

Storyn tar fart hos en viss kille som heter Alex som vaknar upp utan att minnas nånting eller hur han ens hamnar på bordet. Uppdraget blir att ta reda på vem han är och med hjälp av vissa invånare som har speciella ikoner ovanför huvud, får man lite flashback sekvenser. En viss intressant om hur allt blir till, hur infektioner börjar. Ingenting nytt direkt men jag gillar sättet som det visar.

Grafiken är inte lika snygg som Infamous de måste jag erkänna. Men det ser tillräcklig bra ut på tanke på vad som händer på skärmen. Spelet flyter på utan som helst slowdown vad jag har märkt. Alex super krafter är läckra att skåda och "consume" är grymma. En del låga texturer men lätta att missa då du har en hel del att göra i spelet och knappt tänker på det. Animationen är åtminstone välgjort.

Kontrollen är mycket skön, enkel att styra. Visst det kan se lite skum ut ibland när Alex springer, hoppar och flyger med väldans fart. Men jag tycker att animationen är grymt bra. Man känner sig som spindelmanen och lite stålmanen.
När det kommer till superkrafter har Alex en hel del att lära sig och utföra, mängder med avslutningar och dessa kan uppgraderas med hjälp av poäng som du dödar fiender eller klarar ut olika Events som finns utspridda på kartan. Man får testa ett par stycken när spelet börjar, en liten smakprov ungefär.

Ljudet är ingen mästerverk men gör sin del.
Soldater låter som om dom var tvillingar eller stadsbo, jag antar att det skulle vara pain in da ass att göra olika röster för vart enda karaktär. Annars ljudeffekt är välgjort, gillar slaskiga effekter när du tar en fiende och slås till mark eller stampa honom, varför inte "consume"

Hållbarhet.. Woah! Det finns en hel del att göra i det här spelet. Mängder med Events att klara ut och medaljer att tjäna om man vill åt vart enda Achievements. Nöjet måste nog ligga åt att utforska staden jakt efter föremålen som finns utspridda. Jag minns inte riktig hur lång tid det tog för mig att spela ut det. Sen beror det på hur man spelar det, väljer man att röja igenom storyn eller göra lite sidequest. Vad du än gör kommer du bara att skratta och njuta. Gillar du action med blod och en härlig känsla att glida omkring så är det här rätt spel för dig. Kameran kan spela en viss spratt ibland men väldig fåtal gånger som det hände för mig, som att den sitter fast på en byggnad.
Jag önskar att det hade multiplayer. Så kul det hade varit. Annars får vi väl vänta på Crackdown 2 och hoppas på ett mindre bugg co-op än första Crackdown.

Nej spring och köp det! Du kommer inte att ångra dig. Annars kan du alltid snylta hos din kompis. Eller vänta på demo (vilket lär aldrig komma).

Samlat betyg: 7.8/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10