Svenska
MEDLEMSRECENSION

Super Smash Bros. Melee

Året var 2001. Nintendo Gamecube släpptes och en av lanseringstitlarna var Super Smash Bros. Melee!

Året var 2007. Jag köpte spelet, blev förälskad, och nötte det i månader!


Men vad gör det så bra? Till att börja med så har den ett grymt karaktärsgalleri. Att skjuta som rymdhjältarna Samus Aran och Fox Mccloud eller smiska som rörmokarhjältarna eller hugga som Link eller springa som en galning med Captain Falco eller krossa motståndet som Ganondorf är härligt roligt!

Eller vad sägs om den grymma livslängden? För inte nog med upplåsbara karaktärer och banor, det finns också ett grymt Event mode där du tar dig genom 51 varierande banor. Eller vad sägs om mini-spel som Target Smash, där du ska slå eller skjuta ett antal måltavlor så fort som möjligt, eller Home-Run Contest, där du ska slå en säck så långt du bara kan, eller Multi-man Melee där du ensam ska fightas mot fiender under särskilda förhållanden som att döda alla 100 eller döda och döda tills du själv dör?

Sen vid sidan av Classic där du ska banka sönder motståndare för att sedan ge sig på Master Hand finns också nykomlingen Adventure som dessvärre inte är så kul som det borde vara. Anledningen är att de flesta banorna är vanliga banor från andra lägen istället för exklusiva banor som den grymma Super Mario Bros. banan som är den första. Eller en dungeon med Legend Of Zelda-tema.

Det finns också hela 290-troféer att låsa upp(kan ju alltid ses som achievements) som baseras på Nintendo-historia med bland annat karaktärer och föremål komplett med en dos fakta!

Så är Classic mode en klar förbättring jämfört med förra spelet. För i förra spelet var det exakt samma motståndare och exakt samma banor för respektive bana. Här är det däremot slumpmässigt plus tre minispel utströdda. Och det bästa är att man inte bara slåss 1 mot 1 utan det blir också 2 mot 2 och 3 stycken som ska mosa en jätteversion av en karaktär.

Så är banorna också härliga med färggladhet, varierande design och härligt, glädjeframkallande musik(sistnämnda finns åtminstone i "glada" banor som Kirby's bana med äppelträdet. Komplett med bakgrund och musik från respektive spel såklart(alltså till exempel i Cornerias bana som tillhör Star Fox-universumet så är man på Great Fox som åker genom Corneria och havet)!

Och sist så är mulitplayer-läget grym! För det finns många inställningar som gör matcherna variationsrika och urskojiga. Vad sägs om en match där pokebollar dyker upp på löpande band eller Bo-bombs på löpande band?

Dessvärre finns såklart negativiteter som att karaktärerna är obalanserade(vissa karaktärer klara knappt mot vissa andra, beroende på motståndet) vilket dessvärre är ett måste(du kan väl inte beväpna Link med pistol Donkey Kong med eldbollar!). Och man måste skrapa ihop 5000 KO's innan du får tillgång till en VS. Mode-räknare som bland annat kan räkna ens antal KO i en tidsmatch!

Men sådant är bara att glömma. Bara att skaffa spelet vare sig du har Wii och/eller Super Smash Bros. Brawl eller inte!

Slutsats: Ljuvlig partyfighting med fnissframkallande retro-stil

Grafik: 6/10(tekniskt), 9/10(estetiskt)
Ljud: 7/10
Spelbarhet: 8/10
Hållbarhet: 9/10

Medlemsrecensioner18
Samlat betyg: 9/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10