Svenska
MEDLEMSRECENSION

Fallout 3

Skrivet av: Kimpa82   2009-06-23

Tänkte försöka mig på en första recension!

För det första vill jag säga att jag älskade det första Fallout så sjukt mycket..spelade igenom det ett flertal gånger med olika typer av karaktärer. Så jag var faktiskt riktigt skeptisk till att Bethesda skulle göra fallout 3..

Jag trodde faktiskt att det skulle bli alldeles för mycket oblivion av den gamla klassikern.
Köpte spelet på release dagen, åkte hem och drämde i skivan i min 360 och började skapa min karaktär.. Schyssta potäter tänkte jag, det gamla systemet med S.P.E.C.I.A.L. var kvar (Strength, Perception..osv) sen spelar man några etapper av uppväxten i valv 101 mycket nostalgi och en hel del nyskapande..Sen försvinner käre farsgubben från valvet och spelet börjar på riktigt.

Till en början rynkade jag lite på näsan och tyckte att allt kändes oblivion, men det tog inte lång tid innan jag fattade vilket sjukt bra spel fallout 3 är!
(Tyckte att Oblivion var hyfsat, spelade till level 30 och sen orkade jag inte mer..)

Jag gav mig av i farsans fotspår och nosade upp alla ledtrådar jag kunde i huvudstoryn,blir helt såld och rubbar dygnsrytmen totalt.. flera "oj, är klockan 04.30??" stunder senare har jag dock klarat ut spelet och tyckte att spelet var lite kort.. men inser att jag har varit alldeles för het på gröten som inte tagit några side quests, för det finns MYCKET att göra för den som vill det! (och visst fan vill jag det!)

I original serien var striderna turbaserade, i fallout 3 kan du välja att köra realtid eller VATS (ett nytt stridssytem) som fungerar klockrent, precis som i orginalet styrs detta läge av tillgängliga handlingar. Detta låter spelaren sikta in sig på specifika kropssdelar och det kan bli riktigt geggigt om man siktar bra och har firepower att backa upp det med :)

Jag har alltid gillat fallouts dystra värld och människorna som lever i den, många fantastiska personer och humorn/sarkasmen som gång på gång får mig att le (eller sätta garvet i halsen).

+ Fantastisk story, roliga och varierande uppdrag, roliga perkar.
-lite mycket tunnelbanor att ta sig genom..

sammanfattningsvis..Fruktansvärt bra rpg som jag fortfarande lirar (har precis börjat spela Broken steel expansionen)
KÖP för bövelen :)

Medlemsrecensioner51
Samlat betyg: 8.6/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10