Svenska
MEDLEMSRECENSION

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena

They say... hope begins in the dark. But most just flail around in the blackness searching for their destiny. The darkness, for me, is where I shine.

Jag är en av galaxens farligaste och mest efterlysta män, en vandrande dödsbringare som sprider kaos och skräck vart jag än går. Är jag missförstådd, oskyldig? Nej jag är Richard B. Riddick, fånge nummer 5421135-2 på väg in genom portarna till det ökända fängelset Butcher Bay dit galaxens kriminella avskum dumpas för att spendera resten av sina liv utan hopp om att återigen få andas in fri luft igen. Hmm...låter inget vidare, dax att dra...

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena är coolt, stencoolt, så coolt att skivan kyler ner min annars lätt överhettade xbox360 och jag njuter av varje sekund . Spelet är ett Stealth Action spel,, lite som Metal Gear Solid eller Splinter Cell fast pumpat med steroider och i förstapersonsvy. Just smygandet, förmågan att försätta ett hel rum i mörker, tillämpa din eye-shine för att oskadliggöra vakterna en efter en är vad som gör spelet oerhört underhållande. De olika sidouppdragen är varierande och Butcher Bay är fyllt av intressanta karaktärer.

Dark Athena tar vid efter äventyret från Butcher Bay när Riddick väcks ur sin kryosömn bara för att upptäcka att en ny fiende har tagit över hans skepp och han finner sig snart ombord på Dark Athena. No rest for the wicked...

Jag tillhör den skara som aldrig spelat den första xbox eller PC utgåvan av spelet trots uppmaningar och otaliga rekommendationer från folk i min omgivning införskaffade jag aldrig detta toppenspel. Därför hoppade jag av glädje när jag läste att Starbreeze hade beslutat sig för att ge ut deras klassiska spel till dagens konsoler och jag blev knappast besviken.

Röstskådespelarna (bland annat Xibit, Dwight Shultz från kultserien the A-team, Cole Hauser och givetvis Vin Diesel) gör ett fantastiskt bra jobb och även om grafiken inte är den bästa spelar detta ingen roll då stämningen i spelet är underbar och från det att du trycker på "Start" knappen överförs du blixtsnabbt till Riddicks universum där rakade muskulösa killar i linne och simglasögon är de hårdaste snubbarna i galaxen.

Mitt enda klagomål är att jag skulle vilja ha vapenmenyn på styrkorset, samt att kartan är väldigt odetaljerad.

The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena är ett toppenspel. Gillar ni action och stealth är detta ett givet val. Spelet är knappast det snyggaste på marknaden men som sagt stämningen och omgivningen uppväger mer än väl för detta.

Samlat betyg: 7.4/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10