Svenska
MEDLEMSRECENSION

Shadow of the Colossus (2005)

Ok,jag erkänner att kolosserna kan vara jävligt läbbiga ibland...Men jag har aldrig någonsin fått den här känslan av något spel heller.Det här spelet är så bra att Super Mario Galaxy bara är ett halverat experiment,och Dead Rising borde inte ens ha tillstånd att säljas i samma butik som detta spel.

Jag säger det bara en gång,det finns inget annat att möta än dessa 16 kolosser och det man gör är att lyssna på en gammal stofil (oj,en massa gamla stofiler,förlåt)som heter Dormin,resa till en koloss,besegra den,repetera 16 gånger,låter enformigt?Knappast

För det första är miljöerna fantastiska.På väg till trean hittar man till exempel en stenbåt,och då funderade jag på om det kunde vara Noaks Ark,eller varför inte ta en titt på (SPOILERS) geyserfältet där nian finns(SLUT PÅ SPOILERS)och det slutar med att mellan femman och sexan red jag bara runt och utforskade så till den grad att jag fick starta om spelet för att höra om Dormins Ledtrådar igen.

Kolosserna är någonting man bär med sig i hela sitt liv,och(nästan)varje koloss ger en känslan av David och Goliat.Varenda koloss ser olika ut,och man måste använda sig av olika strategier för att fälla dem.Det räcker nämligen inte med att bara hacka sönder dom med ett simpelt svärd,för allihopa har olika runor att sticka in i,på olika delar av kroppen,så att det är inte så lätt som man tror.

(OM NI VILL TA REDA PÅ HUR MAN BESEGRAR KOLOSSERNA SJÄLVA,LÄS INTE DET STYCKET UNDER)

Trean är till exempel en kille med ett gigantiskt svärd,När han slår ner svärdet i marken så kan man springa upp på det,men there's NO idea att du kan ta dig runt hans armband.Så då måste du ställa dig på stenplattan i mitten och få honom att slå ner svärdet i den genom att vissla på honom och skjuta en jävla massa pilar på honom.När han slår ner svärdet där,spricker armbandet,och du kan springa upp och hitta alla runorna.

Dessutom har det här spelet ett fantastiskt Soundtrack,som är så episkt att det inte är sant.Jag skulle kunna tillbringa flera sidor att berätta om det men ni måste lyssna efter själva,annars förstår ni inte hur bra det är.

Å andra sidan är grafiken inte den allra bästa,bilduppdateringen ojämn,och storyn kanske lite vek,men designen är den mest grafiska någonsin.

Ja,jag skulle vilja diskutera med er om varenda koloss,miljö och till och med polygon det här spelet är byggt av,men jag nöjer mig med att säga att det här är inte ett av världens bästa spel,det ÄR världens bästa spel

Medlemsrecensioner19
Samlat betyg: 9.7/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10