Svenska
MEDLEMSRECENSION

Mass Effect

En recension som antagligen kommer väldigt sent. Har haft spelet i min ägo sen det kom ut på spelmarknaden men bestämde mig för att betygsätta detta mästerverk nu!
Mass Effect är ett av de bästa rollspelen som släppts genom tiderna, spelet tar sin början med en karaktärs-skapning, där man får bestämma: namn, kön, utseende, bakgrundsstory och stridsklass.
Sedan drar händelserna igång direkt med ett uppdrag för att undersöka en videosändning från en annan planet.
Då man har undersökt planeten och vad som hände med de personerna från videosändningen så tar storyn en stor vändning som ni måste uppleva själv.

Vad som gör detta spel så otroligt bra är all tid som utvecklarna Bioware har lagt ned på dialoger, all detaljrikedom, miljöer och absolut den extremt bra story som spelet bjuder på!

Som den person man skapar från början så blir man så småningom kapten för ett skepp "The Normandy" som då öppnar ännu fler möjligheter för ens karaktär.
Man kan då undersöka ett antal solsystem, som i sin tur innehåller galaxer och i sin tur planeter. För varje galax så finns det mellan 1-2 planeter som går att landa på och undersöka helt själv med hjälp av en "bil", eller till fots.
Vilket blir en hel del planeter som går att landa på och som bjuder på en väldig massa "side-missions" som blir en bra variation från main-storyn.

Spelet innehåller ett level-system som har en topp vid level 60, och för varje level så får man attributspoäng som man kan lägga på ett flertal olika saker, som t.ex. att bli bättre med att använda Shotgun,Assault rifle osv. Eller på de psykiska krafter som de har lagt till i spelet.
De kallas "biotic-power" som personer kan få utav implantat.
De ger en bra variation till striderna och almännt ganska roligt att använda någon kraft som "lift", "push" eller liknande och bara se fienderna flyga omkring ovanför marken.

Grafiken är underbar, visst spelet är lite gammalt nu, så det mäter sig kanske inte med spel som far cry 2, crysis, gears of war 2. Men det är helt klart ett av de snyggaste spelen på marknaden.
Detaljrikedomen och ljussättningen är helt underbar, från gamla ruiner till snöplaneter och liknande.

Jag rekommenderar Mass Effect för alla personer som gillar rollspel, science fiction miljöer, eller helt enkelt ett väldigt bra spel!
Har man inte testat Mass Effect, så är det ett måste!
Längtar otroligt mycket till tvåan, kan inte bli annat än ett mästerverk...

Plus: Grafiken, Detaljrikedomen, Alla karaktärer, Miljöer, Storyn.

Minus: Hittar knappt något minus, men om man ska gnälla på något så är det väl att spelet saknar ett multiplayer läge. Men jag tror inte det skulle göra sig så jätte bra i multiplayer ändå.

Betyg: Solklart 10/10!

Medlemsrecensioner64
Samlat betyg: 9.5/10
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10